Kateri žar?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
Tole pa rata, ko maš nekatere, ki “krvavega” ne jejo …
15AB62BE-43E0-463D-BD74-C828DCC67478.jpeg
 

Schime

Guru
22. nov 2008
2.007
786
113
Kura lepo zgleda ja.
Kar se pa stejka tiče, če ni vsam medium je boljš če si šnicl spečeš. Če bi vedl kok je dobr on na desni bi bil na levi enak. :)
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
Bistveno raje kuro, kot levi del od gr69... To se skoda dela... Ampak dobro, vsak naj je, kakor mu paše. Vazno, da vsak nekaj zase najde in ni lacen.
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Pa dobr. A je treba prec šimfat? Piška čist slastno zgleda.
Oblak, saj ne šimfam, niti pod razno ne...ampak glede na to, da je rekel, da bo prvič pekel piško na mastertouch žaru na oglje in da bo tudi dimil....Me razumeš ?
Vse informacije in prikazano na sliki nekako ne gre skupaj....Ampak, samo da so jedci zadovoljni....
 

Schime

Guru
22. nov 2008
2.007
786
113
Ja za prvič je ok izpadlo. Pa glede dimljenja je tako, da sploh od začetka ne veš kolk bi dal sploh k en prav daj velik spet drugi pa da pazi da ne bo preveč. Potem je pa spet odvisno od jedcev. Nekateri imajo radi dobro dimljeno spet drugi imajo raje manj dima. S časom se bo že videlo v katero smer greš pol.
Odvisno je pa tudi kaki so briketi/oglje.
Glavno, da potrdi da je bilo dobro pa je to to.
 
  • Všeč mi je
Reactions: zino in kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Oblak, saj ne šimfam, niti pod razno ne...ampak glede na to, da je rekel, da bo prvič pekel piško na mastertouch žaru na oglje in da bo tudi dimil....Me razumeš ?
Vse informacije in prikazano na sliki nekako ne gre skupaj....Ampak, samo da so jedci zadovoljni....
Dima je lohk edin preveč, premal bo zmer ok. Vsi ki to počnejo prvič mnogo preveč zadimijo vključno z mano, prvič smo jedl rauvnik. Tko da je tole čist ok.
 
  • Všeč mi je
Reactions: gr69

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Dima je lohk edin preveč, premal bo zmer ok. Vsi ki to počnejo prvič mnogo preveč zadimijo vključno z mano, prvič smo jedl rauvnik. Tko da je tole čist ok.
Pa pozabi na dimljenje...Že samo oglje da bolj "črno" barvo. To na sliki ni niti pod razno " črne" barve...brez dimljenja....Ampak, ok....jedci bodo že zadovoljni....
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
Piscanc je bil super. Skorjica slana in zapečena, notri pa sočen. Nisem si upal prevec lesa dodati za prvic, sem dal samo eno vejico 2x1x1cm.

Tale sonda je po eni strani super, dejansko vidis kako se spreminja temperatura z odpiranjem in zapiranjem ventilov. Po drugi strani, pa me je takoj panika ko je zacela temo malo padati, pa sem prehitro sel odpirati itd… tud senzor bi lah bolje naštelal.

Kar mi manjka je sok od kure, pomešan z kako zelenjavo, tko k v pečici naredim.

Zdej pa najdt projekt za naslednji vikend.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
Ej, alo - če je znotraj 75 (jaz običajno grem itak prek, a v štartu dodam maslo in vmes “špricam”) je tole čisto OK. Še eno 3 pa tja do 325 pek, pa bo spravil pišek vkup, kjer noben od nas ne bo imel kaj pripomniti …

Jabe Bil v trilemi - al naj “naročniku” pripeljem klofuto z leve al desne, al naj vseeno vsek skupaj zažgem. Sva potem z ženo odločila (to je bil zadnji del trileme), da naredim podplat …
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
Ali tole je za kaj? Za v žar rabim pizza kamen.

 

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Ali tole je za kaj? Za v žar rabim pizza kamen.

Dva okrogla za pečt pice; spodnji kot deflektor, vmes trije distančniki za kroženje zraka ( m16 matice zvarjene ) , zgoraj pice. T okoli 300°C. odlično. Uporaba klasičenga oglja + Očetovo.
 

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Iščem neko alternativo "suši" o_O in obenem, da je tudi prenosen.

Kakšno mnenje o Weber q1200?
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
Super žar za družino z otroci. Imam ga doma, kupil sem ga ker ga prenašam tudi okol na morje itd... Če bi kupoval da mi stoji doma na terasi, bi kupil raje takega, ki ima dva gorilnika in večjo površino. Mislim, da Q30XX serija

Kaj je "suši"?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Iščem neko alternativo "suši" o_O in obenem, da je tudi prenosen.

Kakšno mnenje o Weber q1200?
Weber Q1200 ima eno samo pomanjkljivost in sicer ima samo en gorilec namesto dveh, kot ima Napoleon TravelQ. Imam enega 1200 pod ugodno za prodat, če te zanima mi piši na ZS.