Kateri prvi voziček za novorojenčka večfunkcijski

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Mene zanima ali je smiselno imeti ročno zavoro, prosim da odgovorijo osebe, ki so redno vozili otroka po bregu navzdol.

Meni je zelo prav prišla. Redno smo hodili na lokalni hrib, ko je bil mali še v lupinici.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Mal ste zašli s temo.

Mene zanima ali je smiselno imeti ročno zavoro, prosim da odgovorijo osebe, ki so redno vozili otroka po bregu navzdol.

lp

Ja, če hodiš po klancih. Z rožnika dol zelo prav pride, da to rok ne razvleče celo pot domov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Jaz sicer nisem gurala v neke klance, ker jih ne maram, ampak si predstavljam, da ce je tako kot recimo, ko gres v trgovino pa imas tisto tekoco "klancino", zna bremza zelo prav priti.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Potem bo naš voziček kr imel ročno zavoro, ker imam kr konkreten klanec doma, so pa kr redki vozički.

lp

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Zavoro je res pametno imeti, ce se vozis po klancih. Jaz imam doma tfk joggsterja katerega smo uporabljali eno leto. Smo sicer iz mesta, ampak smo se najvec prevozili po poljih, klancih, smarni ipd in je stvar brez problema zdrzala, tudi o kaksnih gumi defektih prvic slisim. Ima pa 3 velika napihljiva kolesa in deklarirano nosilnost 15 kg, ampak zdrzi precej vec. Vsec mi je, da je otrok bolj nizko, kar ti prav pride v hribih. Ima tudi integrirano mrezo proti mrcesu in je nenormalno trpezen.
Meni tudi ful pomeni, da je dobro vodljiv in da ga lahko vodis z eno roko. Enkrat sem sla v mullerja s peg perego pliko p3 in je bil fur zur s tistimi njihovimi kosarami. Pol je pa komaj prisklepetal do avta s tistim tovorom po ta malim.
smile-1.gif
ko je ta mali shodil smo pa dobili tisto kao kolo, ki ga ti upravljas, pa se tam se po vecini ne pusti peljat, tako da mi je res zanimivo, da se eni se pustijo v vozickih vozit.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Mal ste zašli s temo.

lp

Torej, mi imamo do hiše konkreten klanec, cca. 200m, potem pa še 300m malo manj konkretnega klanca. In ko smo šli na sprehod, smo vedno morali iti po tem klancu. Na prvih treh sprehodih je mož ves čas govoril, da bo kar sam naredil zavore (ker jih naš voziček ni imel), potem smo se pa navadili in jih nisem prav nič pogrešala. Pa živim v krajih, kjer se po par 100m ravnine začne klanec - v katerokoli smer greš.
Moje mnenje je torej, da ročna zavora ni pomemben faktor pri odločitvi za voziček. Pri nas so pri odločitvi prevladale velike gume in štirikolesnik, ker je bilo veliko sprehodov po makedamu in (urejenih) gozdnih poteh.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Torej po vsem prebranem, HVALA za namige, se mi pa dozdeva, da sem še bolj zmeden, kako in kaj
smile-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Prvo kar je vzemi takega, da ga z lahkoto daš v avto, ne tako jaz, ki sem potem bil primoran kupit karavana
grin1.gif
(sej se ga kar navadiš), ker v sedana je moja le s težavo tlačila vozek. Ne kompliciraš preveč, če imate namen hoditi tudi po naravi, naj ima večja kolesa, ker drugače ne gre nikamor. Bremze jaz nisem pogrešal, pa smo dosti po hribih hodili. Jaz sem vzel cel komplet jajčko, košaro, športni del, vse skupaj v uporabi max eno leto, čim je mulc dobro sedel pa smo začeli uporabljati marelo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Zakaj pa se toliko ukvarjate, če nekdo kupi voz za slabega jurja ali pa novega? Ah, dajte no, bodite malo manj Slovenca pa se za sebe brigajte...lažje vam bo v življenju, res
wink-1.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ker je folk usekan, pred časom videla pred nsakupovalnim centrom mami fu fensi voz na tri kolesa, naložla kup vrečk na okvir vozička in ko je nekaj šarila po torbi se je vse skupaj prevrnilo, na srečo brez posledic za otroka, ampak voz je bil pa fensy, takšen da rabiš orng avto da ga okol tovoriš.

Zdaj boste pisali kaj me briga kaj kdo kupi. Me, ker potem gledaš takšne mamice v vrtcu in skozi leta vidiš da se jim da vse manj ukvarjat z otroci amak jim rajši kopujejo drage igrače samo da imajo mir pred njimi, včasih pa niti najdražji voz ni bil dovolj dober za njihovega angelčka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Karkoli boste kupili, odsvetujujem pikapolonico. Garancijo imajo 1 leto za vozicke, ki imajo v drugih trgovinah po 2 leti ali vec.

Ja in kaj se lahko pokvari na vozu?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Ker je folk usekan, pred časom videla pred nsakupovalnim centrom mami fu fensi voz na tri kolesa, naložla kup vrečk na okvir vozička in ko je nekaj šarila po torbi se je vse skupaj prevrnilo, na srečo brez posledic za otroka, ampak voz je bil pa fensy, takšen da rabiš orng avto da ga okol tovoriš.

Zdaj boste pisali kaj me briga kaj kdo kupi. Me, ker potem gledaš takšne mamice v vrtcu in skozi leta vidiš da se jim da vse manj ukvarjat z otroci amak jim rajši kopujejo drage igrače samo da imajo mir pred njimi, včasih pa niti najdražji voz ni bil dovolj dober za njihovega angelčka.

In če kupiš cenejši voziček si potem avtomatsko z leti boljši starš
cheer.gif

Izjava leta.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pri meni se je mehanizem naslonjala. Ce dam otroka not in se nasloni, lahko nazaj pade... Sem se skregal v trgovini prejsnji teden, cakam zdaj na odgovor.

Da ne omenjam izjave prodajalke "se vidi da ne skrbite ravno najbolj za vozicek", ker vozicek ni bil v nulo cist
bonk.gif
pa se dodatek. "Bom ga jaz spucala, ce ne vam bodo na servisu zaracunali ciscenje" . To je bila pa kaplja cez rob.

I

Izbrisan uporabnik #488

Naš je po enem letu še kot nov, brez packe.
smile-1.gif

Kaj pa maš za eno čudo od vozička?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
KSZ...

Mi smo dva otroka pregurali s PegPerego Pilko P3. Lahek, zložljiv kolikor je možno za ta skupek aluminija in blaga. Mali noter od rojstva...v štartu na pregibu dali tetra plenico, čez dekico in gasa. Kolesa so kakšrna so..če je bil globok pesek si fiksiral kolesa pa za voz postavil bika in smo šli povsod. Šel je v vsak avto (predvsem drugi so problematični..prvi (avto) je itak krava).

Ko smo mali odrajtali, smo ga šenkali naprej..po cca. 5ih letih je bil praktično kot nov...blago oprali, mehanizem kot ob nakupu (se pravi dobro narejen).

Sam ponavadi ugotoviš tam pri drugem (trejtem...) otroku so te zadeve totalno brez vezno kompliciranje (in se sam sebi smejiš kako si kompliciral pri prvem in koliko denarja si spustil v zrak za BV)....v resnici zgolj nekaj rabiš da zabrišeš otroka noter. Karkoli že to je...a stane 250 EUR ali jurja...otroku je itak vseeno in se posereje na vse skupaj (dobesedno)..k sreči ima plenico vmes, tako da ni panike
evil.gif
.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
pa se dodatek. "Bom ga jaz spucala, ce ne vam bodo na servisu zaracunali ciscenje" . To je bila pa kaplja cez rob.

Malo OT, ampak tole pa moram komentirati. Jaz bi bila tiho, kar naj puca. Ce bi mi pa kdo hotel racunati ciscenje, bi pa racun gladko zavrnila. Ne morem verjeti, kako to pali, ko kdo igra na struno slabega gospodarja. Kar se mene tice, me je nekdo, ki mi ni nic, hotel kritizirati in placal s tem da je v zameno nekaj naredil - v konkretnem primeru spucal voz. Meni se zdi to cisto fer primerjava, ker je stopnja moje prizadetosti res nekje ekvivalentna potegu z vlazno krpo po ogrodju, komaj omembe vredno...

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

Jap, za sebe se brigaj
stupid-1.gif

Tisti s cenejšimi vozi so pa super duper starši vsi po vrsti
hysterical-1.gif

Pa ne nakladat, kako so dragi vozi vsi po vrsti slabši od teh cenejših...
bonk.gif

Pametujete tu za voze, potem pa bi mogoče lahko kdo vam pametoval za vozni park pri bajti ali kaj drugega. Dajte se malo za sebe brigat...
priden.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

Jap, za sebe se brigaj
stupid-1.gif

Tisti s cenejšimi vozi so pa super duper starši vsi po vrsti
hysterical-1.gif

Pa ne nakladat, kako so dragi vozi vsi po vrsti slabši od teh cenejših...
bonk.gif

Pametujete tu za voze, potem pa bi mogoče lahko kdo vam pametoval za vozni park pri bajti ali kaj drugega. Dajte se malo za sebe brigat...
priden.gif

Ignoriraj. Se niti me trudim vec brati njenih postov.