Kateri prvi voziček za novorojenčka večfunkcijski

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pri nas pa smo poverbali Quinny speedi-ja. Sedaj ga uporablja že 4 otrok. Lupinica je kot nova, ker je otrok kratek čas notri in ko je še majhen je itak pri miru. Športni del pa smo po tretjem otroku znucali, pa smo za četrtega ponovno kupili rabljeno. In izgleda kot nov, razen nekaterih prask na okvirju. In zložen gre lepo v ženinega puntota...
wink-1.gif

V glavnem, vse je možno n vse je OK
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ja kak za koga, jaz si ne predstavljam da bi s tem naredil neko blazno kilometrino. Nas pubec je bil 2,5 leti zunaj povprecno dnevno 3-4 ure. Si res tezko predstavljam to s taksno igracko s temi kolicami. Za pol urce po parku pa je verjetno super.

Seveda so potrebe različne.
Tako ti bom rekel, ko je lepo vreme, sploh poleti se je šlo vsak dan ven za kakšni dve uri, to je bila runda, cirka 4-5km.
Po enem letu je voziček "kot nov" in pravim, da se počasi od tega vozička poslavlja in gre na zadnjo fazo.

Maribor ima pač krasen, velik park, dokaj urejen, ni da ni. Svež zrak in to je to.

Z večjim in bistveno dražjim vozičkom ne vem kakšno prednost bi imeli, če je sedaj že ok.

Lepo psa privežem še poleg (pas od 0,3
evil.gif
, da pomaga malo oziroma je brihten in ne vleče več, si misli, sam vleči.

Vem pa, da to ni alter voziček za 25km na dan, samodejni pogon, klima itd.
evil.gif

Vsak naj prvo dobro razmisli za kaj in kam bo hodil z vozekom.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zdaj smo še enega kupili, marela stil zlaganja, od iste firme, to mamo za sproti, malo po vrtu in na morje bo šel v tem, ker je lepo vse na easy in simpl.

Dobro marelo je umetnost kupit. Kako je dobra se izkaže ko imaš gor na ročajih ene 5 vreč obešenih, v sedežu otroka, vse skupaj pa moraš peljat z eno roko ker te za drugo drži drug otrok. Recimo maclarna se da tako peljat, imaš pa tudi kakšnega, ki ga še praznega z obema rokama komaj rineš. Pa ko ima voz za sabo nekaj poletov in premetavanj po dvajsetih letališčih in se nič ne polomi je tudi nekaj vredno. Podobno kot s kufrom. Za v čateške z avtom je vsak dober, ko je treba pa na daljše potovanje in ga kakšen km po koleščkih peljat je zna bit pa jeba če ti pol koleškov odleti.

Za v BTC ali po Portorožu šetat je pa vse dobro.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pač greš na avion, ko ne rabiš več vozeka, pa še otrok bo več imel od tega, saj bo najbrž že zaznaval, kam gre
smile-1.gif

Ne opisovat ekstremov, za ISS najbrž tudi rabiš najboljši voziček na svetu.

Govorimo o neki normalni uporabi, za kar je vozek tudi narejen = da se otroka pelje na sprehod.

Smo pa seveda ljudje različni, kakor tudi potrebe in želje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Vsak ki se oglasi, ima nekaj drugega, in da dodam še mojega na seznam. Hartan Topline S. Zadeva laufa kot prvi dan (odlično), pa se zdaj drugi notri vozi. Dveletnik ga prevža okoli, brez problema z manevriranjem. Takoj, ko se stran obrnem, leze z ene strani notri , ker bi se tudi peljal, ko se začne puntat pa visi s krmila dol. Zaenkrat ga ni uspel ne zmajati, kaj šele prevrniti. Ni se mi razmajala zadeva po dveh letih makedama, niti nisem v nobeni trgovini nikjer zapela. Je pa en malček težek. Če živita višje od pritličja v stavbi brez dvigala, pa voziček ne more biti nonstop v avtu parkiran, toplo odsvetujem.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz
Po kar nekaj izkušnjah svetujem Mutsy-ja - modele 4rider, Slider ali pa Evo. Imeli smo tudi 3riderja, pa nismo bili zadovoljni.
Trikolesniki nam tudi na splošno niso sedli (ker so manj stabilni), še največji zajeb je bil Quinny Buzz, kolegica pa ne more prekritizirati Peg Perego GT3 (ker je hudo težak..).

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
ksz

Še en glas za maxi cosi mura 4. Sama mu pravim traktor med vozički
wink-1.gif
Sva ga nabavila v Nemčiji, komplet vse (košara, športni del, lupinica). Verjetno gre v prodajo na jesen. VSekakor sem zelo zelo zadovoljna.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Hocem povedat da so razlike ogromne. Marelo sem rabljeno na bolhi kupil za 75 eur in jo bom po najmanj stirih sezonah uporabe oziroma zlorabe brezhibno prodal dalje. Lahko pa kupis za isti denar ali se manj novo in po treh dneh ti tako dopyzdi da jo parkiras v garazo in res pocakas na cajte ko bo dete imelo kaj od tega da se stara dva spokata tudi kam dlje od sosednje vasi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ce se imas kaj rad kupitakega ki ima 4 kolesa. Teli s 3 kolesi so katastrofa navadna modna muha ,;)

Zakaj so 3 kolesni katastrofa in modna muha?
confused-1.gif

Naš 3-kolesnik je šel več 10-krat na Rožnik, ker živimo blizu. Z običnim vozičkom pač ne gre. Ali pa vožnja po plaži s kakimi kamenčki. Sem gledal starše, ki so morali nositi voziček + vso kramo + otroka po plaži, ker ni šlo. Z našim BP. Stabilen, okreten...ni da ni.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
692
51
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Quinny 3xl freestyle comfort, razred zase ...
zmaga.gif

res? zakaj?
imeli cel komplet in mi je bil precej beden:
- trd
- velik (ko je zložen - razen če ravno koles dol ne jemlješ - ain't nobody got time for dat)
- tezak
- kvazi fedri brez funkcije
- okrasna zavora
- toga konstrukcija, ki otroka zmeče ob najmanjši neravnini na asfaltu

prodali naprej ob prvi priložnosti.

resno, v kakšnem smislu je razred zase? (razen če si mislil negativno)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Če dobro pomislim, sta bila oba precej pred drugim letom starosti izven vozička.
Kljub vsem forumom in nasvetom še vedno opazim nove vozičke s fiksnimi kolesi( ne zavijajo). Očitno je bolj pomembna barva, vzorec blaga in feltne.
Tudi ok...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
naša po enmu letu inpol noče več v vozičkek, vse sama in ona bi hodla in tekala tekala, tako da... je že pajčevina gor, pa če gre za pol ure ali 4 ure.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
naša pa točno po enmu letu ni več hotla not v voziček
smile-1.gif
sm ga pol prodal na bolhi

smo pa mel abc design cobro voziček

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Quinny 3xl freestyle comfort, razred zase ...
zmaga.gif

res? zakaj?
imeli cel komplet in mi je bil precej beden:
- trd
- velik (ko je zložen - razen če ravno koles dol ne jemlješ - ain't nobody got time for dat)
- tezak
- kvazi fedri brez funkcije
- okrasna zavora
- toga konstrukcija, ki otroka zmeče ob najmanjši neravnini na asfaltu

prodali naprej ob prvi priložnosti.

resno, v kakšnem smislu je razred zase? (razen če si mislil negativno)

Si kupil novega ali že razmajanega?

MI smo bili oziroma smo še z našim extra zadovoljni, tako po asfaltu kot po "off roadu" ... najprej pri sinu, sedaj pri hčerki ... kupil sem novega komplet z lupinco, dežno prevleko ... pri tamalmu nismo imeli košare (je aprilski), pri tamali pa ...
Kljub velikosti se zloži cik cak, tudi kolesa grejo bp hitro dol/gor .. moja ga je pred leti vozila celo v twingotu za lokalne vožnje in ni bilo problema.
Ker v limuzini zasede skoraj cel prtljažnik, je če hočeš biti malo bolj na kamot, karavan zaželjen, ker tam ga lahko zložiš le delno, brez odmontiranja koles, za na dopust pa odstraniš kolesa in športni del, tri minute dela ...

cool-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
naša po enmu letu inpol noče več v vozičkek, vse sama in ona bi hodla in tekala tekala, tako da... je že pajčevina gor, pa če gre za pol ure ali 4 ure.

Ja hvala kurcu, voziček pri taki starosti je samo potuha za stare, ker se jim povsod mudi in je bolj enostavno malemu cukre v gobec zabit in ga tiščat okrog, kot pa letat za njim.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
692
51
28
kupili novega, vse variante - lupina, kosara, sportni in dodatki. od zacetka se mi je zdel dokaj zgresen. ko sem probal nekega Jane, sem takoj videl, da me obcutek ne vara. kakorkoli, kupca k sreci ni bilo tezko poiskat. lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Ja hvala kurcu, voziček pri taki starosti je samo potuha za stare, ker se jim povsod mudi in je bolj enostavno malemu cukre v gobec zabit in ga tiščat okrog, kot pa letat za njim.

467716-post_slo.gif

Potem pa se čudijo, kako to, da bo/je njihov otrok kasneje shodil kot ostali. Ja ni čudno, če je pa skoz v vozičku.
bonk.gif