Kateri prvi voziček za novorojenčka večfunkcijski

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
2 leti imam peg perego switch easy drive. Super zadeva, zložljiva, kvalitetna izdelava. Nimam pripomb, je pa naredil veliko km, ob zaklenitvi prednij kolec gre tudi po terenu, plaži, ..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Toliko pišete, lahko kdo bolj podkovan v vozičkih svetuje ene 3 modele, kaj bi bilo top za kupiti, zavora ni nujna, kolesa raje malo večja, obvezno 4 kolesnik pa nikakor v črni barvi, lahko bež, pa najraje kar komplet , ker nam bo to 1 detece......

............pol pa še kak začetniški avtosedež, najraje z posebej še isofix podstavkom, ki je menda potem za naprej ......

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Iskreno, težko ti je odgovorit na tole. Ker kot je že nekdo rekel, vsak hvali svojega
wink-1.gif
Sem že napisala, zame je maxi cosi mura 4 zakon. Verjetno bo naslednji tudi tak, tale gre pa v prodajo (cel komplet - košara, športni del in lupinica-ki je uporabna kot avtosedež).
Drugače hvalijo tudi Mutsy-a, veliko mamic z vozički ima pa tudi Baby boom. Za ta dva ti več ko toliko ne morem napisat in povedat, ker izkušenj z njima nimam. Pa recimo do so to trije, ki meni prvi padejo na pamet.
Sama sem gledala na to, da ima voz 4 kolesa in najbolj važno, da pride kamor si jaz zaželim-od makadama, blata, snega, travnikov, etc... Če pri vas nimate nekega hudega terena je pomoje zelo vseeno kaj kupiš, pač glej na to, da novorjenček lahko leži, in da se športni del poleže-če ti 6-mesečnik zaspi
wink-1.gif
Pa srečno...

Jaa saj nevem če sem strašno podkovana v tem, sem trenutno samo mamica na porodniški.

AJa isofix sva midva imela mislim da familyfix za lupinico maxi cosi. Naprej sva pa kupila avtosedež, ki ne rabi isofixa

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Torej po vseh primerjavah, so po izločitvi Maxi Cosy modela Mura 4, izključno zaradi tega , ker je prehud terenec za nas z preveliko težo, preko 16 kg, ostali v igri še sledeči modeli :

- Mutsy EVO
-Joolz DAY
- Bugaboo Cameleon 3

Torej, če ima, kdo kaj več izkušenj z katerim od teh, bo zelo dobrodošel vsak komentar in morda namig, kje ugodno kupiti, modi se nam pa še ne , saj ga rabimo šele konec Oktobra.

Torej vsi z izkušnjami, zelo bom hvaležen za izkušnje z prve ali druge roke.....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
JANE slalom pro, model 2011, zraven matrix light košara, ki se jo zapenja na počez čez sedeže in se jo kasneje "zapogne" kot lupinico
dva kolega sta imela enak voz ampak transporter košaro, ki gre ravno tako na zice zad počez, ampak se ne prepogiba in je tudi precej težja ter večja
https://www.youtube.com/watch?v=xjd1MPS0GA8

vsi ful zadovoljni
midva sva naredila 1800 (tisočosemsto) kilometrov z vozom, dvakrat menjal zračnico, kolo spred se zaklene
pri nama je prevladovalo da:
- se da otroka do konca poležt v vozu (da je čisto naravnost), kar razni drugi nimajo
- matrix light dvojka košara je super, ker ne rabiš še lupinice kot tretje zadeve, pa pe ko je drobižek, prečno leži v avtu in ni ves z brado na prsa sključen v lupinici (dihanje!)
Prve košare starih JANEov so bile slabo ocenjene na crash testih, tale matrix light 2 pa kar dobro
https://www.youtube.com/watch?v=mVINTFX5qu8
https://www.youtube.com/watch?v=HaSLJj9QTTg

Zloži se super, ni pretežek, resnično pa ne razumem zagovarjanja 4kolesnega voza - najpogostejši izgovor je, da se "lahko prevrne" kar je totalna neumnost
Letos modela ni več ampak ga nadomešča JANE STRIDER, ki je praktično podobnih funkcij, tudi MATRIX košaro se dobi zraven

sedaj imava za vsak dan Icoo Phoenix marelco, ko ima tamala 16 mesecev - pa se jo skoraj ne uporablja več, vozek Jane pa tudi, ko se gre kam na slab teren (za na makadam je JANE z zračnicami zakon).

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Hondi, je to tvoj prvi otrok? Daj mi se razlozi, kaj naj bi bila totalna neumnost?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Torej po vseh primerjavah, so po izločitvi Maxi Cosy modela Mura 4, izključno zaradi tega , ker je prehud terenec za nas z preveliko težo, preko 16 kg, ostali v igri še sledeči modeli :

- Mutsy EVO
-Joolz DAY
- Bugaboo Cameleon 3

Torej, če ima, kdo kaj več izkušenj z katerim od teh, bo zelo dobrodošel vsak komentar in morda namig, kje ugodno kupiti, modi se nam pa še ne , saj ga rabimo šele konec Oktobra.

Torej vsi z izkušnjami, zelo bom hvaležen za izkušnje z prve ali druge roke.....

Midva Bugaboo cameleon 3, smo sicer zadovoljni, ampak je moja lih zadnjič od kolegice Joolza gledala in rekla, da je še malo boljši, par stvari bolj dodelanih, npr. spodnja košara je bolj uporabna, ker je malo višji in lažje iz nje in v njo daješ, dokler imaš košaro gor (pri športnem delu ni več te prednosti), pa recimo tisti lok, s katerim dvigneš košaro se pri Bugabooju mora stran vzet, pri Joolzu pa ga samo na eni strani odpneš in umakneš.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
JANE slalom pro, model 2011, zraven matrix light košara, ki se jo zapenja na počez čez sedeže in se jo kasneje "zapogne" kot lupinico
dva kolega sta imela enak voz ampak transporter košaro, ki gre ravno tako na zice zad počez, ampak se ne prepogiba in je tudi precej težja ter večja
https://www.youtube.com/watch?v=xjd1MPS0GA8

vsi ful zadovoljni
midva sva naredila 1800 (tisočosemsto) kilometrov z vozom, dvakrat menjal zračnico, kolo spred se zaklene
pri nama je prevladovalo da:
- se da otroka do konca poležt v vozu (da je čisto naravnost), kar razni drugi nimajo
- matrix light dvojka košara je super, ker ne rabiš še lupinice kot tretje zadeve, pa pe ko je drobižek, prečno leži v avtu in ni ves z brado na prsa sključen v lupinici (dihanje!)
Prve košare starih JANEov so bile slabo ocenjene na crash testih, tale matrix light 2 pa kar dobro
https://www.youtube.com/watch?v=mVINTFX5qu8
https://www.youtube.com/watch?v=HaSLJj9QTTg

Zloži se super, ni pretežek, resnično pa ne razumem zagovarjanja 4kolesnega voza - najpogostejši izgovor je, da se "lahko prevrne" kar je totalna neumnost
Letos modela ni več ampak ga nadomešča JANE STRIDER, ki je praktično podobnih funkcij, tudi MATRIX košaro se dobi zraven

sedaj imava za vsak dan Icoo Phoenix marelco, ko ima tamala 16 mesecev - pa se jo skoraj ne uporablja več, vozek Jane pa tudi, ko se gre kam na slab teren (za na makadam je JANE z zračnicami zakon).

Imam tega Jane, sicer letošnji letnik. Moje mnenje je, da je sam voziček, dober, preprosto zložljiv, gre v male prtlljažnike (C3), stabilen, velika kolesa brez zračnic. Športni del dober, lahek, obrneš naprej ali nazaj. Najbolj zgrešen je pa tisti matrix 2, košara in lupinica v enem. Košara zelo ozka in relativno kratka (naš dojenček je bil velik zato uporabna zelo kratek čas). Lupinica problematična za pripenjanje (najprej pas pripet in potem lupinico položit na sedež
bonk.gif
). Poleg tega je lupinica preveč pokonci in nima oblike jajčeke. je zelo neudobna za novorojenčke, če ne celo naprimerna. Priporočam košaro in lupinico ločeno in ne tega čudnega in neuporabnega hibrida

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
ČE bosta naročala v tujini se lahko čaka tudi do 3mesece. Mislim da sta kolega toliko časa čakala na Mutsya. Samo toliko v vednost- ker pač praviš, da je še ogromno časa
smirk-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ne piši neumnosti. Če čakaš tri mesece je to problem nesposobne štacune (in osla, ki se pusti čakat), ne pa dejstva da je štacuna v tujini.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik janus pravi:
Hondi, je to tvoj prvi otrok? Daj mi se razlozi, kaj naj bi bila totalna neumnost?

totalna neumnost je zagovarjanje 4 kolesnika pred trikolesnikom s stavkom, da se lahko trikolesnik prevrne
koliko točk že določa ravnino?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Lupinica problematična za pripenjanje (najprej pas pripet in potem lupinico položit na sedež ).

ne razumem, kje si tukaj imel težave - poglej si video na youtubu; lahko jo zapneš tudi, ko si jo že odložil
jaz sem tamalo skoraj takoj, ko je dosegla mere košare, postavljene na počez, prestavil v otroški sedež v kontra smer

sto ljudi, 200 čudi - vsak po svoje :D

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne piši neumnosti. Če čakaš tri mesece je to problem nesposobne štacune (in osla, ki se pusti čakat), ne pa dejstva da je štacuna v tujini.
Kake neumnosti? Napisala je LAHKO čakaš. Ni pa nujno. Sedaj lahko trgovina nima na zalogi, lahko se čaka nov model, ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Če eni tako komplicirate že pri vozičku, kaj šele s frocom delate?

Kaj vse so mi pravili nekateri, kakšni nasveti in zgodbe, da mi je bilo slabo, sem mislil, da je to raketna znanost, kak so se zraven spravili.

Pri nas se ni bralo nobenih "knjig" ipd., vse naravno, v trgovino pa kupit tisto, kar se rabi.

Problem pa rešuješ, ko nastane, ne že prej.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Napisala je "pazi če naročaš v tujini lahko čakaš tudi do tri mesece". No, jaz sem napisal da to da čakaš tri mesece nima popolnoma nobene veze s tujino (ampak nesposobnostjo prodajalca/kupca).

Popolnoma enako drži tudi če bi rekel pazi, lahko čakaš do pol leta če ima trgovina v imenu več kot tri samoglasnike.

Še kaj ni jasno?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
No, nekako smo se odločili, da kupimo Joolz day morda celo kako posebno edicijo, odvisno, kaj nam ponujajo, saj je tam vse v kompletu in na koncu pride celo ugodneje , kot po delih, lupinico bomo pa Recaro Young Privia ali pa Young Profi Plus eno od teh dveh, ki imasta obe enako pritrditev, kot Maxy Cosy peble in se uporablja kar njihove adapterje.

Torej namig, kje pri nas ali v tujini ugodno kupiti bo zelo dobrodošel.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
fact: vozički so predragi; za tako ceno bi morali iti vsaj 150km/h in smredti po bencinu/dizlu :D

žal je tako, da če se malo ne stegneš in dobiš nekaj nižjo ceno iz tujine, dobiš polizdelek
pa še žena je zadovoljna, ti pa tudi :D

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Saj odločitev je padla Joolz, sva bila danes v Baby centru, popoldne pa sem šel ven, ko polit cucek, tako skrajno zdolgočasenih prodajalk, celo dveh na kupu, v Lj. BTC-ju, tako neustrežljivih pa res nisem pričakoval, ena je imela privat telefon, drugi se pa sploh izza pulta ni dalo je samo odgovarjala na vprašanja, nič, da bi malo pokazala, prodaja pa pri njih poteka po sistemu prodaje avtomobilov v socializmu tam v 80 ih, tole je, vzemi ali pusti, te barve so bodi srečen, da so na zalogi, drugega ni, gospod takih z črnim okvirom sploh več ne bo, čeprav na www. straneh proizvajalca so, na rdečega z črnim ogrodjem ali bež z srebrnim ogrodjem in črnimi kolesi, kar pozabite tega ni, so pa sivi, vojaško zeleni, temno rdeči ali jeans, naročiti se ne da nič, tole je ali pa nič

Ker take neprijaznosti nikakor ne trpim, bom pač pustil to trgovino na miru in naročil iz Nemčije, kjer jamčijo dobavo v nekaj dneh, cena je pa z pošiljanjem cenejša za cca 150 eur.

Če ima še kdo kak dober link, do kake internetne trgovine na dan z besedo .

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Jaz sem bugaboo-ja (ko so jih še prodajali) kupil tukaj. Vidim da imajo tudi Joolz. Dobil sem ga v treh dneh, tudi reklamacijo so rešili brez problema (po enem letu se mi je zdelo da je streha malo preveč abšlesana, poslal sem jim fotko na mail in so mi poslali novo streho, stare pa mi niti ni bilo treba vrnit, sem jo imel potem za rezervo). Kako je s cenami trenutno pa nisem preverjal, takrat ko sem jaz kupoval so bili ca. 20% ugodnejši kot buši (ki je medtem, najbrž tudi kot posledica odnosa ki ga opisuješ, že propadel).

http://www.babytrader.eu/ (nizozemci).