Nimam kaj tam zraven. Slučajno našel.Dej drugič mal prej objavi!
Sem pa tudi sam zamudil webinar...
Nimam kaj tam zraven. Slučajno našel.Dej drugič mal prej objavi!
Priporočam, da se še nabavijo sanke za lažje pristajanje. Tudi na roko lažje pristane oz ga lažje primeš, nato pa dron obrneš na glavo in ugasne (mali triki).Evo, nabavil sem DJI Mavic Mini 2 SE. Mi lahko kdo na kratko svetuje, kaj je potrebno narediti. Izpit, registracija ipd. , da ne bi imel težav. A ta dron leti višje od 120 m ali ga je potrebno hackat. Na kaj moram paziti, da bo vse po propisima itd.
Jaz pa jih priporočam, brez težav 900m višine, kakor tudi čas delovanja do pol ure.Jaz pa ne priporočam sank. Dodatna teža, torej manjši čas letenja. Pa formalno si verjetno čez 250g.
Sploh ne vem zakaj bi jih uporabljal. Jaz vzletam in pristajam vedno na roko, zato da mi prah ne gre v dron ali propelerje.
Je bil včeraj vebinar na temo Vse o dronih. Imaš na facebooku zasebno datoteko posnetek tega. Tam boš izvedel vse o prijavah, registraciji, pravilih letenja in še kaj. Tam povej, da si iz Alterja, ker je to zasebna skupina.Evo, nabavil sem DJI Mavic Mini 2 SE. Mi lahko kdo na kratko svetuje, kaj je potrebno narediti. Izpit, registracija ipd. , da ne bi imel težav. A ta dron leti višje od 120 m ali ga je potrebno hackat. Na kaj moram paziti, da bo vse po propisima itd.
Je bil včeraj vebinar na temo Vse o dronih. Imaš na facebooku zasebno datoteko posnetek tega. Tam boš izvedel vse o prijavah, registraciji, pravilih letenja in še kaj. Tam povej, da si iz Alterja, ker je to zasebna skupina. https://www.facebook.com/groups/746697357500419/Nimam kaj tam zraven. Slučajno našel.
Sem pa tudi sam zamudil webinar...
Jaz samo gumb na daljincu držim in se dron po sekundi izključi. Mini 3 pro.jap, lahko bi en gumb tam nekje na dron dali, da ga ugasnes, ko ga primes v roko... k vseen je mal zoprno z eno roko ga drzat in z drugo ugasat na daljincu.
nisem pa vedel za trik, da ga okol obrnes... sicer na mavic pro pomoje ne dela, k nisem nikjer zasledil, da bi to kdo uporabljal...
Sem dal prošnjo za prijateljstvo. Kam naj pa napišem čigav sem? A celi štirje ste v skupini?Je bil včeraj vebinar na temo Vse o dronih. Imaš na facebooku zasebno datoteko posnetek tega. Tam boš izvedel vse o prijavah, registraciji, pravilih letenja in še kaj. Tam povej, da si iz Alterja, ker je to zasebna skupina. https://www.facebook.com/groups/746697357500419/
Ne razumem, kako ga za neke sanke lažje ujameš, razen če ima drugače od Mini 3 Pro.Ne vpliva, so pa fajn za pristajat, kjer je teren težaven pa tudi v roko ga lažje ujameš.
Saj vem, čigav si. Smisel skupine ni ravno v velikem številu članov. Sta na FB že dve veliki in ni namen konkurenca. Gre za zasebno skupino.Sem dal prošnjo za prijateljstvo. Kam naj pa napišem čigav sem? A celi štirje ste v skupini?
Ne razumem, kako ga za neke sanke lažje ujameš, razen če ima drugače od Mini 3 Pro.
Jaz ga spustim na 3m, se postavim pod njega, iztegnem levo roko, v desni samo pritisnem in držim gumb na daljincu za pristajanje. Dron se sam spusti, nekje 30cm nad roko se ustavi za cca. 2 sekundi, nato se počasi spusti dol do roke. Jaz samo prste stisnem in ga primem za trup. Po naslednjih dveh sekundah se sam izključi. Cel ta čas samo držim gumb za pristajanje.
Dumb proof do konca, če meni to uspe.
Pa nobenega prahu ne dvigne gor.
In lahko pišeš karkoli, tiste sanke definitivno vplivajo na čas letenja. Pač teža in aerodinamika. Ampak če imaš voljo na drona stavit neke nepotrebne kitajske dodatke, jih pač stavi. Ni pa potrebe po nekih Alteraših, ki tega kao ne potrebujemo. Če vzletaš in pristajaš na roko, potem tega sranja ne potrebuješ, ne kvazi ne potrebuješ. Pa kot sem omenil zgoraj si s tem čez 250g. Ampak ja, tebe to pač ne zanima.
PS: če pristajaš/vzletaš iz tal, znajo biti verjetno koristne, ker bo manj praha dvignil. Ampak sam absolutno priporočam dvig/spust z roke. In je rešeno.
Aerodinamika vpliva na baterijo, nisem mislil na obvladljivost drona. Čeprav ravno pozitivno tudi na to ne, ker dvomim, da so kitajci v vetrovniku to dizajnirali in testirali.dobr, kaj zdej kompliciras?
ok, leti 35 sekund manj, aerodinamike mu nic ne zje.be, ker so motorji mocnejsi in se vedno leti po komandah.
policaj/redar ga pa tud ne bo tehtal, ce te bo zalotil da letis nad centrom mesta. pa tud ce bi ga, se za tiste 10dag ne bi sekirali.
ce je tko vajen, naj pac leti kakor mu pase.