Primer v tem trenutku predstavlja Zakon o Triglavskem narodnem parku (Uradni list RS, št. 52/10, 46/14 – ZON-C, 60/17 in 82/20), ki (med drugim) določa, da je na območju narodnega parka prepovedano leteti z zrakoplovi pod 1000 čevlji (304,8 metri) nad najvišjo trenutno točko oziroma oviro med letenjem, razen za potrebe vzdrževanja in oskrbovanja objektov pod pogoji, določenimi v načrtu upravljanja, zaradi zagotavljanja obrambe države, zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, izvajanja policijskih nalog, znanstvenoraziskovalne dejavnosti in meteorološke službe ter s soglasjem upravljavca narodnega parka izvajati geodetsko, filmsko, video in dokumentarno snemanje narodnega parka. Na podlagi navedenega bo agencija ob izpolnitvi zahtev iz 7. člena te uredbe tako območje vnesla v sistem za objavljanje geografskih območij sistemov brezpilotnih zrakoplovov.
Imam DJI Mavic Pro, ki redno posodablja ''No Fly'' območja... če in kako to deluje pri nas, pa ne morem komentirati, saj še nikoli nisem in tudi verjetno nikoli ne bom (vsaj zavestno) letel v takih območjih... Sem že razmišljal, da bi še na Brnik, in poskusil, če se dron v takem primeru sploh dvigne od tal ali pa mu software enostavno ne dovoli...
V bistvu nočem, da se karkoli odklene, super je, če ostane na tleh tam, kjer se ne sme leteti... samo zanimalo me je, če je temu tako... niti približno nimam namena lelati po Brniku ali kakem drugem letališču... Jaz ga vzamem v gore s sabo, pa tam poskušam v miru narediti kak posnetek...Možno je softwersko odkleni oz. DJI ti lahko odklene za 2 dni.
Tole si zelo lepo posnel. Si tudi ti šel gor ali si drona samega poslal?
Imam DJI Mavic Pro, ki redno posodablja ''No Fly'' območja... če in kako to deluje pri nas, pa ne morem komentirati, saj še nikoli nisem in tudi verjetno nikoli ne bom (vsaj zavestno) letel v takih območjih... Sem že razmišljal, da bi še na Brnik, in poskusil, če se dron v takem primeru sploh dvigne od tal ali pa mu software enostavno ne dovoli...
ja verjetno res ja.
ce bi bila pa kaksna pizdarija bi pa caa zahtevala podatke in si v buli.
pa sej je prav da je tako.
veckrat letis v okolici vrhnike?
Dron sam ne gre tako visokoTole si zelo lepo posnel. Si tudi ti šel gor ali si drona samega poslal?
Božiček ni kaj vprašal in prinesel mulariji SYMA X27.
Poglej priponko 39941
Pikapolonica ni pri miru. Takoj se vzdigne prične potovati dokaj hitro v neko smer in jo je zelo težko loviti. Kaj šele mulca... Je kje kakšen tutorial za trimanje zadevščin?! V navodilih je sicer postopek vendar mi nikakor zadeve ne uspe umiriti. Pozna kdo tole igračko? Je morda kakšen reset za trimanje ker se mi zdi, da sem ga zdaj čist zafural...
Misliš, da nisem vse to že preklikal preden sem postavil vprašanje na alter?