Prejel sem
http://gbe.st/302xwPa
Prvo kar sem naredil, sem ga stehtal, ker na spletni strani nič ne piše. In ima 242 grama.
Dvakrat sem letel, sem čisti začetnik, dron sem prvič sploh držal v roki.
Za teh 108 eur+23eur ddv+12 eur strošek pošte za obračun ddvja=143 Eur po prvih dveh letih se mi zdi dost ok zadeva.
Upravljanje je super, za začetnika res lahko in se mi zdi v zraku čisto stabilen (ko se dvigne stoji pri miru).
Slike... jah daleč od tistega kar kitajc napiše 4K in podobno. Niso ravno take, da bi jo dal za ozadje na računalniku, niso pa tud tako slabe. Kot naprimer mobiteli pred desetimi leti.
Ko bo vreme bolj primerno lahko še kakšno objavim.
Slike in videe snema na način, da se povežeš z dronom preko wifija in potem pošlje fotko/video direkt na mobitel. Nima SD-kartice. Ugotavljam pa, da ko enkrat doseže višino 50-100 metrov da zgubi povezavo z mobitelom in ne moreš več slikat. Komande za upravljanje delajo brez težav, lahko šibaš kamorkoli, samo slikanje ne deluje več, kar je ubistvu potem dosti neuporabno, če samo letaš nekaj naokoli samo da ga gledaš v zraku. Hočem reči, da je uporabno za snemanje/slikanje pri neki oddaljenosti 100 metrov od kjer stojiš.
Jasno mi je, da za ta denar ne more biti nekaj posebnega in da za dobro zadevo moraš odštet 400eur+. Ampak za nek začetek ga ne vidim kot slabo zadevo, sicer je itak denar stran vržen, ČE boš potem naprej kupoval kaj pametnejšega. Za sprobat mal pa čist ok.
Ko sem kupoval nisem niti vedel, da deluje slikanje na ta način in posledično nisem vedel, da bi bilo pametno imeti tudi sd-kartico. Tako da če bo kdo kaj kupoval, bi priporočal da ima tudi svojo sd-kartico.