Moj ima čez 500g, pa niti slučajno ne grem delat praktičnega usposabljanja. Raje plačam kazen če že.
No ja, s tem, da ne upoštevaš zakonodaje, se ni treba javno hvalisati! Pa seveda potem, ko te doleti kazen, tudi ni treba javno jokati.Moj ima čez 500g, pa niti slučajno ne grem delat praktičnega usposabljanja. Raje plačam kazen če že.
Taki ponavadi jokcajo na forumu, kaka krivica se jim je zgodila. Sicer pa. Ne rabiš usposabljanja, dokler imaš letalnik doma v škatli zapakiranega.No ja, s tem, da ne upoštevaš zakonodaje, se ni treba javno hvalisati! Pa seveda potem, ko te doleti kazen, tudi ni treba javno jokati.
Lepo, da ga prepričuješ. Tudi zelo prijazno si to storil. Niti ne vemo, kake bodo kaj kontrole. Imam pa informacijo, da bo za redarje (mestne ali kakršnekoli) organizirano posebej izobraževanje in usposabljanje. Uporabljali bodo posebne metode tako za odkrivanje kot dokazovanje prekrškov. Npr. redar pristopi k tebi, dronček pa je nekje 2 kilometra stran in ga ravno tam parkiraš. Kazni so hude, bolje, da ga kar tam spustiš dol.Zakaj pa ne bi šel na izobraževanje? Jaz sem šel tudi recimo za čoln (kjer imajo eno podobno mišljenje), pa mi ni nič "škodilo".
Lepo. Redarji bodo verjetno zastonj dobili predavanje in "usposabljanje", za nas bodo pa določene firme kar neankrat dobile koncesijo in nas bodo lepo olupili z verjetno kar dragimi predavanji. kjer ne boš izvedel verjetno nič novega (če si kakorkoli kdaj prebral o letal(nikih)). tipično.
je težk odobiti en tak plac veš pa tudi, človek bi kdajpakdaj rad posnel kako lepo panoramo ipd (jaz recimo, če/ko ga bom imel, bi rad posnel kake "finte" v hribih...). a boš zdej čakal ves nestrpen za vogalom, kdaj bo kak osebek prišel ali odšel, ti pa zviz v luft in škljoc in nazaj v torbo? ni fore...Prestrašen narod in svet
Lepo droniraš, kjer je mir in ni utrujanja in je zadeva rešena.
Tako kot do sedaj...
Ustvarjalcem zakonov pa ni moglo past na pamet, da bi dovolili upravljanje kakršnegakoli drona na lastnem posestvu do višine najvišjega objekta ali drvesa. Izmislili smo se vse kretenizme, kaj pametnega pa bohnedaj.
je težk odobiti en tak plac veš pa tudi, človek bi kdajpakdaj rad posnel kako lepo panoramo ipd (jaz recimo, če/ko ga bom imel, bi rad posnel kake "finte" v hribih...). a boš zdej čakal ves nestrpen za vogalom, kdaj bo kak osebek prišel ali odšel, ti pa zviz v luft in škljoc in nazaj v torbo? ni fore...
Eni znajo.je težk odobiti en tak plac veš pa tudi, človek bi kdajpakdaj rad posnel kako lepo panoramo ipd (jaz recimo, če/ko ga bom imel, bi rad posnel kake "finte" v hribih...). a boš zdej čakal ves nestrpen za vogalom, kdaj bo kak osebek prišel ali odšel, ti pa zviz v luft in škljoc in nazaj v torbo? ni fore...
je težk odobiti en tak plac veš pa tudi, človek bi kdajpakdaj rad posnel kako lepo panoramo ipd (jaz recimo, če/ko ga bom imel, bi rad posnel kake "finte" v hribih...). a boš zdej čakal ves nestrpen za vogalom, kdaj bo kak osebek prišel ali odšel, ti pa zviz v luft in škljoc in nazaj v torbo? ni fore...
In kaj boš potem s tem posnetkom, če ni v skladu z zakonom? Ga boš objavil na FB in dobil potem kazen? Ni boljšega za inkasante: lepo oddelajo delo kar za računalnikom in pokasirajo še preko norme.aja še nimaš drona no, v hribih te ne bo noben dobil, tam ne motiš nikogar
In kaj boš potem s tem posnetkom, če ni v skladu z zakonom? Ga boš objavil na FB in dobil potem kazen? Ni boljšega za inkasante: lepo oddelajo delo kar za računalnikom in pokasirajo še preko norme.
Se je pa treba zavedat, da se žal vedno najde dovolj dronistov, ki ne upoštevajo pameti in delajo neumnosti. In zaradi takih bomo sedaj dobili zakon, ki bo pa vplival na vse.
In kaj boš potem s tem posnetkom, če ni v skladu z zakonom? Ga boš objavil na FB in dobil potem kazen? Ni boljšega za inkasante: lepo oddelajo delo kar za računalnikom in pokasirajo še preko norme.
Se je pa treba zavedat, da se žal vedno najde dovolj dronistov, ki ne upoštevajo pameti in delajo neumnosti. In zaradi takih bomo sedaj dobili zakon, ki bo pa vplival na vse.