Kateri avto ima najboljše luči?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pozabil si vkalkulirat DRL popust. To konkretno razbremeni žaromet, sploh LED. Xenon je sranje ker ti ga na Auto stalno prižiga in izklaplja.

Jaz na xenon avtu ročno vklapljam luči po potrebi, na Auto se mi na sončen dan prižgejo pod nadstreškom, zapeljem rikverc 5m pa se izklopijo.
cry12bpy.gif

Lepo ohranjene sem z avtom prodal tvoje nove žarnice... kake 10 ur delovanja.
frown-1.gif

Jaz imam enak sistem na Audiju ampak imam nonstop na 0 tako da mi gorijo zgolj dnevne ledice, ko pa pade mrak pa jih štartam na Auto in je to to. DRL? Kaj si hoto s tem povedat?
smile-1.gif
Saj ima tudi večina avtomobilov zadnjih 5ih let z xenonom DRL?

No fajn, pa si rešil novega lastnika stroška
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Zakaj pa bi kogarkoli motilo, če maš na auto in "nontstop" vklaplja/izklaplja? pač naj sveti, če hoče, al je zaradi tega višja poraba?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja v osnovi se folk boji za obrabo xenon žarnic in da bo treba prej kot je bilo potrebno kupiti nove, to je glavna bojazen. Po drugi strani pa če imaš ti na avtomobilu dnevne LED luči nima smisla kurit xenona, trošijo se balasti, trošijo se žarnice in konec koncev trpi tudi fokus in seveda, nekaj višja poraba je ampak govorimo o neznatnih vrednostih. Je pa to ravno najhuje za elektronike, večkratni zaporedni vklopi in izklopi (primer so Trojanski predori, kjer če imaš na Auto ti v 3 minutah 3x vklopi in izklopi xenon.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
AvtoFun: Potem enako delava ja s tem, da imam jaz pri vsakem avtu zadaj programsko vklopljene luči in mi tudi na 0 svetijo + prednje DRL, xenon pa pač ročno prižgem, ko je dejansko potreba.

Darjan: debata je bila o okvarah in življenski dobi. Če maš ti zdajle xenon na Auto pač malo trpijo komponente, ker se tako kot sem opisal prižigajo v brezveze. Če kupiš samo 2 novi xenonki pri AvtoFunu še ok prideš skozi, če moraš pa menjat kako butično elektroniko zaradi okvare je pa...
smirk-1.gif

Seveda boste zdaj alterjevci usjali na polno kako ma to za bit na auto in vi že ne boste komplicirali mora delat blablabla. Samo toliko... mnogi bi morali že menjat xenon žarnice, ker so daleč od svetilnosti novih, pa jih ne boste zaradi škrtosti ali pa tega, da se sploh ne zavedate/priznavate, da xenon pač peša z urami delovanja in prižiganjem/ugašanjem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Aja ja, zanimivo.

Kdo pa oceni, če se mora menjati, na tehničnem menda gledajo samo višino, ne tudi moč? Servisu pa ne bi zaupal
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja oceniš sam ko slabo vidiš, ampak to je včasih težko sploh če dobiš že rabljen avtomobil s slabo svetilnostjo in pač misliš da to je tako in potem kurcaš da je xenon za en drek. Največkrat pa tudi če kupiš nov avtomobil se zgodi da ti xenonke svetijo odlično ampak čez leta ti iz dneva v dan pada svetilnost mic po mic in ti tega pač ne "skapiraš" po domače povedano, lepega dne ko je cesta mokra ti pade v glavo da vidiš za en drek
smile-1.gif
Sicer pa bi ti morali na tehničnem povedat da so ti žarnice opešale, imajo tam vse potrebne instrumente da ti izmerijo lumne/luxe. Je pa tako, DRL gor ali dol, današnje žarnice so tako delane da ko imaš enkrat 150.000km je to plafon in so zrele za menjavo. Pustimo zdaj tiste primere ko ima nekdo DRL in se vozi 99% čez dan. Seveda pa lahko z žarnicami narediš tudi krepko čez 150.000km z dobro vidljivostjo ampak na dooolge relacije...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
No super, potem bi jih jaz moral menjat, ker je ravno na 150.000km

ampak vidi se odlično
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Lastnik od prvega dne, luči skoz na avto, po sedmih letih menjal xenon ker se mi je zdelo da peša, ni pa sedaj enako kot pri novem, hebat ga, bi moral dat AvtoFun-u 30€ več za boljše žarnice.
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Lastnik od prvega dne, luči skoz na avto, po sedmih letih menjal xenon ker se mi je zdelo da peša, ni pa sedaj enako kot pri novem, hebat ga, bi moral dat AvtoFun-u 30€ več za boljše žarnice.
wink-1.gif

Hja, Night Breaker Unlimited malo skompenzira to kar zgubi fokus na starosti ampak dobro... boš preživel
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj sem lepo napisal... Dinamično uravnavanje smernih luči je serijsko, dinamično uravnavanje dolgih pač ne, in to Mtl vklaplja. Passat iz Hanzijevega linka ima oboje, prvo kot serijsko, drugo pa kot dodatno opremo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa te bom demantiral. Prijatelj je kupil passata, srednja oprema, business paket, doplačal za led high in led zadaj. Guess what ima od prilagodljivosti? Avtomatski preklop med dolgim in zasenčenim snopom, ker nima še en kup asistenčnih pripomočkov ki zahtevajo drugačno kamero.
Tako da ne nabijaj da je serijsko pri led high.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Preden preveč zapneš ti predlagam, da si DO KONCA ogledaš tale video, pa ti bo jasno, kaj ti Cizy poizkuša dopovedati
wink-1.gif
.
Ne pozabit brat zapisov zraven
grin1.gif
.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Kako pa ta stvar prepoznava pešce?

Imam pa sam zdaj Peugeotov Full LED in zaenkrat lahko samo pohvalim. Vidljivost v slabem vremenu je super. Mogoče je še celo malo preveč "modrikasta" svetloba.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
MTL samo nekaj,
Sem pogledal že kar nekaj tvojih video posnetkov in prosim MENJAJ ŽE GLASBO ZRAVEN KER MI ŽE NAJEDA ŽIVCE...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za povratno informacijo, vendar sta tukaj dve zadevi:
- signature glasba
- copyright
Sploh ta zadnja nekoliko zakomplicira zadevo.
Bom pa premislil malo na to temo...

@Roberto: sedaj se obnašaš kot razvajeno derište...
@FuriousG: če nima kresničke, ga ne more prepoznati. Vendar pa samodejno prepozna naselje in takrat zniža svetlobni snop. Tako da, večino primerov to reši, sicer moraš pa ročno posredovati.

Kot pa so zgoraj že napisali je ta kombinacija LED High+DLA vredna vsakega EURa, čeprav je draga. Sem parim strankam med drugim svetoval to zadevo, ker so jo ob prvi konfiguraciji zaradi cene vrgle ven in čisto vse so jo naročile, potem ko so jo testirale.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
led high na passatu so OK, sploh v dežju zadeva fino sveti.
sem pa pred passatom imel na golfu 7 biksenon in če primerjam ta dva (razen v dežju) je golf bil boljši.