Kateri avto ima najboljše luči?

coffeeborg

Zelenc'
2. okt 2007
13
0
1
Pozdravljeni,

ker se veliko vozim ponoči, sploh pozimi je kar kriza, me zanima, kateri avto iz C ali D segmenta, ki ni v premium razredu, ima najboljše luči? Morda Astra z matričnimi žarometi? Passat z opcijo LED High? So LED res toliko boljši od ksenonskih žarometov?

Hvala in lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zanimiva tema....spremljam. Tudi mene zanima
smile-1.gif

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Na Passatu imam Led High z dinamičnim uravnavanjem luči in lahko samo rečem - Fenomenalno
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si

Matričnih pa niso preizkusili ...

V Astri jih še nisem imel prilike sporbat, Audijeve so pa must have. Ko to enkrat voziš, so vse ostale zanič. Da ne govorim o laserskih v R8. SIcer težko najdeš cesto, kjer pridejo prav, ampak wow, kakšen doseg ... Sem bil (pa sem si prej vse o njih prebral, poslušal tiskovko, videl video ipd) bil šokiran, ko so se prižgale ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Audijeve LED ali matrični LEd? Recimo A6 tisti, ki imajo "neprekinjeno" črto so verjetno LED tisti s kockami pa dražji matrični?

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
iz izkušenj se mi zdi da je xenon nateg ali pač obstaja xenon in "xenon". D2S se mi ne zdi nek wau. Tudi mene zanima prilagodljiv LED.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Ste spregledali nepremium razre?d Sestica z matrixom ima najbrž kar Premium ceno . Najbrž so samo nove luči vredne za neko osnovno škodo,. dacio...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dinamično smerno uravnavanje luči je serijsko pri LED HIGH, ta v oglasu ima dodatno še dinamično uravnavanje dolgih luči, kar lepo piše v opombah.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik colos pravi:
D2S se mi ne zdi nek wau

Miško, D2S je samo tip žarnice in nima nobene veze z WAU ali ne WAU. Pa xenon kot sam sistem ni kriv če je xenonska luč slabo zasnovana, je bolj težava proizvajalca samega dotičnega žarometa. Torej če Hella, AL, Valeo in ostali z-dizajnirajo dober žaromet in so v tem žarometu Osram ali Philips žarnice in če je luč še "dobra" ali celo nova in v kolikor je žarnica še "dobra" ali nova je xenon ponoči WAU oz. je kar dan ponoči. Skratka ne bi jaz rekel da je xenon nateg, na določenih avtih je res, generalno gledano pa nikakor.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kar se pa tiče same LED tehnike je pa super zadeva ampak čez nekaj let bo to juhuhu, bomo lepo plačevali to. Vsak žaromet, sploh ta matrix led imajo mnogo modulov/računalnikov in to se strašno greje in to strašno hitro crkne in to je tudi strašno drago
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pozabil si vkalkulirat DRL popust. To konkretno razbremeni žaromet, sploh LED. Xenon je sranje ker ti ga na Auto stalno prižiga in izklaplja.

Jaz na xenon avtu ročno vklapljam luči po potrebi, na Auto se mi na sončen dan prižgejo pod nadstreškom, zapeljem rikverc 5m pa se izklopijo.
cry12bpy.gif

Lepo ohranjene sem z avtom prodal tvoje nove žarnice... kake 10 ur delovanja.
frown-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Tudi jaz moram priznati, da me ob enakem avtu nič ne skomina po ledicah. Sem s xenonom več kot zadovoljen.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Imam passata in so LED HIGH super. Prav tako so mi všeč matrični v novi astri, čeprav imajo premalo ledic in so ''kvadratki'' za moje pojme preveč vidni. V insigini naj bi bilo dvakrat več enot.

Tudi meni je bil xenon super, dokler nisem vozil novega passata ponoči. Zelo očitna razlika v prid LED osvetlitvi.