Si jim razlozil tudi spremembo zakondaje iz l. 2018, zakona o placilnih storitvah se mi zdi? Od takrat je uporaba osebnega racuna za pridobitno dejavnost sankcionirana, in kazni niso prav nizke. Sicer ne vem, ce je kdo dejansko ze fasal kazen iz tega naslova, ampak pravna podlaga obstaja. Jaz sem takrat na izdanih racunih prenehal navajat osebni TRR pri DH in odprl N26 business.Ne, banka tebi ne more omejevat poslovanja z racunom dokler ni v nasprotju s pozitivno zakonodajo. Torej zelis se en racun na katerega bos prejemala prejemke. Srecno, adijo.
S.p. Je fizicna oseba z dejavnostjo in ne podjetje. Zato so tu precej omejeni.
In ko sem to razlozil nekaj prijateljem, jih je vec preselilo poslovanje na navaden racun, ker je enostavno ceneje.
A mas kak podatek o clenu? Ker sem preletel in ne najdem...Si jim razlozil tudi spremembo zakondaje iz l. 2018, zakona o placilnih storitvah se mi zdi? Od takrat je uporaba osebnega racuna za pridobitno dejavnost sankcionirana, in kazni niso prav nizke. Sicer ne vem, ce je kdo dejansko ze fasal kazen iz tega naslova, ampak pravna podlaga obstaja. Jaz sem takrat na izdanih racunih prenehal navajat osebni TRR pri DH in odprl N26 business.
Obstajajo tudi "Fintech" POS terminali, ki so baje veliko ugodenjši kar se tiče provizij, sam kakšnih konkretnejših izkušenj iz prve roke pa nimam. Recimo SumUp naj bi bil eden izmed takih. Terminal stane 29€ se mi zdi (1x znesek), potem pa od vsake transakcije vzamejo še 1.95%
Sem pa prepričan, da kakšen alterjevec uporablja kaj podobnega, tako da mogoče lahko oni kej več povejo, kako je tem
Pa še kakšn fiksen mesečni strošek za najem terminala? Al je to to?Mam že sedaj 1,78/2,38%. Bom moral malo poklicat okoli, za potencialno boljše ponudbe.
Pa še kakšn fiksen mesečni strošek za najem terminala? Al je to to?