Pri Revolutu. Ampak tudi najmanj dobis.morda kak osvežen pregled, kje odpreti račun za doo?
Kje te najmanj oberejo?
A je še katera banka, ki tega ne kasira? Pri novi KBM so mi 8 let nazaj pobirali 10 centov za vsak priliv. Takrat je DH bila edina banka v bližini, ki tega ni kasirala. Sedaj so tudi oni začeli.Prste stran od Delavske hranilnice, s 1.9. so pri podjetjih, tudi s.p.-jih začeli kasirati prilivne provizije v višini 6 centov po transakciji kar pa zna biti konec meseca zelo drago v kolikor imate veliko transakcij. Torej... ne vem če je po novem DH še med najcenejšimi opcijami? Kaj pa ostale banke, kako je s temi provizijami. To vem da je kolega imel že mnogo časa nazaj na NKBM pa sem se zgražal...
sberbank ne kasira provizije pri prilivih...
In to je možno samo v Sloveniji. Brez neke zakonske osnove banke to pogojujejo in nikome ništaZa s.p. banke ne pustijo "obicnega" TRR za poslovne namene. Ni to zakonska ali kaka finta ampak njihovi pogoji. In potem ponujajo pakete, ki so kao osebni za poslovne namene s.p. nekaj vmes... Za doo seveda to ne gre.
Zakonska osnova je, le nekatere banke ne omogočajo osebno-poslovnega računa. Ne bi se branil striktno poslovnega, v kolikor bi bil stroškovno enak osebnemu.In to je možno samo v Sloveniji. Brez neke zakonske osnove banke to pogojujejo in nikome ništa
Torej tudi lažejo, sem danes nekaj tja klical in preverjal in mi je zatrdila da so to oni uvedli kot zadnji in da je pri njih ta provizija najmanjša...
To nima nobene veze kaj banka zeli. Ti gres na banko, odpres osnovni racun in ga na racunu, ki ga izdas kot s.p., navedes kot racun za placilo. In lahko banka ob tem izvede “vudu” ples pa ti ne more nic. Tudi mene je vprasala zakaj zelim dodaten racun, sem povedal, je rekla da to se ne sme....sva ugotovila da to ni res in je bla zadeva resena.Za s.p. banke ne pustijo "obicnega" TRR za poslovne namene. Ni to zakonska ali kaka finta ampak njihovi pogoji. In potem ponujajo pakete, ki so kao osebni za poslovne namene s.p. nekaj vmes... Za doo seveda to ne gre.