Kartica VISA elektron

alien_alien

Pripravnik
7. dec 2014
77
0
6
Pozdravljeni

Zanima me postopek plačila izdelka, ki bi ga izbral pri spletnem trgovcu v tujini, s kartico VISA elektron.
Vaše izkušnje in postopki plačil s to kartico.

Lep pozdrav,

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
sem jo nabavil kot dobro alternativo kreditni kartici za spletno nakupovanje... pol pa hočem enkrat na hitro plačat g24 zavarovanje in kar naenkrat hočejo kurci poleg pina še neko potrditveno geslo oz številko za katero rabiš generator... nisem šel preverjati koliko stane generator tako da zaenkrat uporabljam druge alternativne načine plačevanja. Prej ko je bilo samo pin za vnest je bilo meni OK

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
ja link za čitalec sem dobil na strani banke ki mi je zrihtala VE.

Koliko € je potem realna škoda?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik alien_alien pravi:
Pozdravljeni

Zanima me postopek plačila izdelka, ki bi ga izbral pri spletnem trgovcu v tujini, s kartico VISA elektron.
Vaše izkušnje in postopki plačil s to kartico.

Lep pozdrav,

Zmečeš robo v voziček, zaključiš nakup, preplonkaš podatke iz kartice in...
.. ti naši pametni bankirji zavrnejo transakcijo, ker oni že slepo sledijo nekim napotkom iz neznano kje
.. kartico sprejme in čez nekaj časa dobiš robo.

Kartica kot vsaka druga, kake izkušnje in kakšna navodila bi ti rad?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
saj sem rekel da sem preveril link banke ki mi je zrihtala VE, samo zaradi generatorja VE ne bom menjal banke

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Vtipkaš podatke s kartice in plačaš, kaj bi bilo drugače?
smile-1.gif
Jaz edino mam še zaščito zraven, da me prosi za Visa password, preden izvrši plačilo, preventivno.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
jaz nisem mogel na g24 plačat s kartico ker nisem imel visa verified kode ki jo lahko zgeneriraš z generatorjem... če veš kako se temu izognit pa povej

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Priskrbite si prenosni čitalec!

Brez prenosnega čitalca v spletnih trgovinah, ki podpirajo sodobna varnostna mehanizma, ni več mogoče nakupovati, zato predlagamo, da si čitalec čim prej priskrbite. Na voljo vam je v vseh poslovalnicah, lahko pa ga kupite tudi preko spletne strani www.activa.si/otp.

Seznam sodelujočih trgovcev

V teh spletnih trgovinah lahko brez kakršne koli predhodne registracije kartice nakupujete z vsemi karticami, ki jih izdajamo v banki.

http://www.banka-celje.si/oseb...ami-banke-celje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Banda
Trideset evrov za generator gesel?
Vzemi ga pri krimecu. Ali pa pojdi na drugo banko po novo VE. Vsaj jaz bi tako naredil. Saj ni nujno da imas VE tam kjer imas trr. Ze res da imas mogoce potem zastonj nakazila na VE, ampak..... Jim na salterju prestrizem kartico in pustim tam.
Sicer pa sploh ne vem zakaj nekaj huda zascita pri uporabi VE. Kdor ima na njej veliko denarja dlje časa je res malo..... Ce hocem nek drobiž kupiti preko spleta moram imeti kartico in generator gesel pri sebi. Hkrati pa promovirajo brezsticno placevanje.
Ce pa mi ukradejo mobitel se bom pa zaradi cesa drugega bolj sekiral kot pa zaradi podatkov o kartici ki so zapisani v leclercem drivu na telefonu.

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ne kupujem in plačujem toliko z VE da bi šel sedaj neke veksle delat, btw je pa bila VE zastonj in tudi mesečnega stroška ni tako da mi je vseeno tudi če leži v predalu

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hanzi Hanzi...

Spet jambraš in iz muhe delaš slona... Za take kot ste v tej temi je najbolj zanesljivo plačilno sredstvo gotovina in plačilo po povzetju... Samo veliki internetni trgovci vas potem imajo za zaostale...
Imel bi vse...dal nič... Ali "jebo bi pa da ne uđe"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
No, nekateri dajo vse pa nočejo "ničesar". Ti sicer pravis da zastonj kosila ni, kar je tudi najbrz res.
Deifinitivno bi ga jaz raje vzel pri krimecu (za tretjino cene) kot pa na banki. Ne maram zastonj kosila, da pa bo nekdo kaviar jedel za kosilo pa zato nic naredil pa tudi ne podpiram.
10.gif

Stop: tudi jaz sem bil takega mnenja. Zapravil dobro imetje preko pay(ali)paya, potem pa na alterju dobil zastonj kosilo in potem spet nafilal kartico.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
A pa je ta, od Banke Koper vezan samo na njihove kartice? Al to prime na katerikoli kartici, ki rabi ta generator ?

Sprašujem, ker se mi doma valja en generator ravno od Banke Koper, pa nevem, kaj bi z njim...
smile-1.gif