Kartica VISA elektron

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Sem imel Viso Electron od Abanke in sem do sedaj še vse plačal bres problema. Sedaj imam debetno Viso od NKBM in tudi plačujem BP, za verified by Visa pa dobim OTP na SMS in ravno tako ne rabim nobenega generatorja. Vrjetno je odvisno od banke, kako ima to rešeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ali ima ze kdo MC od Lona? Dobis ga za evro. Razmisljam da bi vrgel v kanto to viso s tem trapastim otg. Moram preveriti drobni tisk. Pisejo o nekem stanju 10 evrov na kartivci za kritje nekih stroskov. Moram preveriti kaj to pomeni. Poleg tega moram preveriti, kako preverim lahko stanje na kartici. Koper je po emailu poslal izpisek prometa. Sms pa se mi zdi "predrag" za obcasno placevanje kitajcu. Trr pa nimam pri njh.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na banki koper mi ne znajo ali nočejo odgovorit na moje vprašanje, če potrebujem čitalec pri (paypalu, amazaonu, aliexpressu, bangood).
Njihov odgovor;
OTP čitalnik uporabljate za vstop v Banko-IN in za plačila preko internetnih strani, katere zahtevajo varnostno kodo. Strošek kartice je 10,00 EUR.
V kolikor bi želeli odpreti poleg kartice še račun pri naši banki je strošek vodenja E-računa 1,70 EUR in uporaba Banke-IN 1,07 EUR

Gledam tudi jst sedaj to od LON-a. Vpogled je 0,3€ preko bankomata.
Glede na to kolk imam srečo, bi pri BK sigurno potreboval še čitalec:)
Pa plačam lahko z bilo kje, ne rabim nekih certifikatov, čitalcev, generatorjev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Če je visa electron, potem se čitalca ne potrebuje, vseeno morajo izdati kartico, ki je v standardih vise in ne neko svojo.

Zato tudi dobiš številko kartice drugačno od številke TRRja (TRR je pa diskretno zapisan na zadnji strani kartice).

Edino, kje je potrebno vpisovati kodo, je pri plačevanju na straneh, ki so visa certificated. Ampak to ponavadi poteka tako, da pač ti dobiš na GSM številko kodo, ki jo vpišeš, brez nekih neumnih čitalcev, ipd, jajc.

Če te skrbi varnost, pa še vedno ostaja skrill, kjer lahko naročiš mastercard in potem plačuješ normalno preko spleta ali tudi v fizičnih trgovinah, letni strošek pa je 10€.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem gor dal c/p njihovga odogovora in jst razumem, da za strani, ki zahtevajo kodo, se potrebuje čitalec.
Sram jih je pa lahko, da za 3 največje trgovine na svetu mi ne znajo/nočejo povedat, če ga potrebujem ali ne!
Me je že vse minilo pri njih. Bom vzel mastercard, vsaj ne komplicirajo nič

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Paypal se ne rabi nič.

Drugje pa jaz ne bi kupoval, ker vseeno dobiš nazaj denar, če gre kaj narobe

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Na banki koper mi ne znajo ali nočejo odgovorit na moje vprašanje, če potrebujem čitalec pri (paypalu, amazaonu, aliexpressu, bangood).
Njihov odgovor;
OTP čitalnik uporabljate za vstop v Banko-IN in za plačila preko internetnih strani, katere zahtevajo varnostno kodo. Strošek kartice je 10,00 EUR.
V kolikor bi želeli odpreti poleg kartice še račun pri naši banki je strošek vodenja E-računa 1,70 EUR in uporaba Banke-IN 1,07 EUR

Gledam tudi jst sedaj to od LON-a. Vpogled je 0,3€ preko bankomata.
Glede na to kolk imam srečo, bi pri BK sigurno potreboval še čitalec:)
Pa plačam lahko z bilo kje, ne rabim nekih certifikatov, čitalcev, generatorjev...

Za Paypal in Amazon ne rabiš. Dela čisto normalno.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Načeloma pri kartičnem poslovanju ne rabiš čitalca, razen na zelo specifičnih spletnih mestih (spletna banka). Avtorizacija gre načeloma preko številker kartice + 3mestne številke, ki je odtisnjena na zadnji strani na polju za podpis. Velja za aliexpress,ipd mesta, ki ne poznajo paypala.

Specifika paypala je, da ti trgajo (in vrnejo) 1$, ti moraš pa na izpisku, ki ga dobiš konec meseca tam prebrat iz "namena" trganja neko kodo. Tako preverjajo, da si ti res ti in dokler ne narediš tega, imaš nek limit v drobižu (torej, dokler ne dobiš prvega izpiska).

Po tem so tu še razne "napredne" avtorizacije (MasterCard SafePay), kjer ni dovolj je ime, priimek in številka kartice, še na sms ti pošljejo enkratno kodo.

Kjer uporabljaš paypal, NE vnašaš nobenih številk, le login na paypal narediš.

(številka kartice nima veze s TRRjem. Tehnično se predplačniški mastercard, visaelektron, kot tudi druge kartice (razen maestro) uporabljajo identično.)

To je ta znanost
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Nekatere strani zahtevajo čitalec, recimo plačilo položnic - bob, mandmdirect.co.uk, enanadan/kuponko (na eni izmed teh dveh, ne vem točno kateri, ker sem samo posodil kartico pa ni šlo plačati) ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Načeloma se zahteva s strani ponudnika kartičnega plačilnega sistema dvostopenjska avtorizacija (paypal, aliexpress, amazon ipd. je nimajo). Za naše mastercard in za viso (bankart sistem) če je nastavljen avrorizacijski SMS, ne rabiš nobenega čitalca, če pač te storitve nimaš gre pa preko čitalca.

Pri NKBM za predlačniško viso mislim da imam od začetka aktiviran avtorizacijski SMS oz. je to že vključeno v "prijavo" kartice, za ostale kartice sem pa nakndadno vklopil. (sem nekako 90% prepričan da vsaj pri NKMB ne dobiš več kartic če ne daš GSM številke za tele SMSje, med drugim se to rabi tudi za plačevanje po obrokih pri kreditnih ipd.)

Skratka sam čitalca nisem rabil že par let pa imam 1000+ nakupov preko različnih virov/trgovin. Večinoma rabim pa predplačniško viso.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Bil na LON in je tako;

Položit moreš 12€ v gotovini.
1€ je kao kartica, ostalo pa za stroške skozi njeno obdobje
0,30€ vpogled v stanje na njihovem bankomatu
0,98€ vsako nakazilo na račun

in ja tudi pri tej mastercard kartici se zna zgodit, da je potrebno imeti čitalec kartic, kater pri njih stane 10-11€

Se pravi je povsod isti drek
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Zakaj pa ne skrill mastercard, zakaj se sili na kartice pri naših bankah?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ali pa to ja, teller še obstaja, se mi zdi da je skrill prevzel primat, teller pa je bolj kot ne za gambling strani?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Vceraj sem ga placal
Oziroma to je strosek izdaje nove kartice al kako bi ze temu rekel. Dobis jo v mesecu, preden ti potece stara

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz isto, 10€/3leta to je pa to.

In za Amazon ne rabim tistih debilnih kod, pri njihovi običajni kartici, ki je tudi visa, pa rabim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
zakaj pa jaz rabim za simobil pa leclerc?

Sem imel z osebo na šalterju mirno in malo zabavno sicer pa kar ostro debato na temo kalkulatorja....
bonk.gif

razmišljam da bi jim še mejl poslal....

pa moja velja 4 leta!
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: