samo to vrli urednik moto revije ne bo videl. da avtomo bilisti naredijo zastoj da kamion obtiči. avto ****** kamion pa obstane... ker sred klanca še take gume težko pomagajo... ampak to enim dopovedat...
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
meni res še vedno ni jasno kako šlepar pripelje iz A, I, H... a obtiči pri nas... premontirajo gume na jesenicah? ali je kak drug hec...
Kaj pa je gor za en model zimskih, da ima 10+ mm profila? Sem mislil, da nove pridejo v teh dimenzijah med 8-9 mm.Citat:
s Spacetourerjem in dobrim centimetrom profila na zimskih
Citat:
Uporabnik JakeOnBreak pravi:
Citat:
meni res še vedno ni jasno kako šlepar pripelje iz A, I, H... a obtiči pri nas... premontirajo gume na jesenicah? ali je kak drug hec...
Škoda da nisi to napisal dva dni nazaj, ko je na Brenneru vse stal. Tako na I strani kot na A strani. Al pa Belgija včeraj.
Če naši cajtngi o tem ne pišejo, še pomeni, da se drugje to ne dogaja, mal pogooglaj pa YT uporabi za bolj nazorni prikaz. Povsod je isto sranje.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ksz....
Da malo prekinem rdečo nit prerekanja(pa malo skrenem s temo..)
Prišel sem do ugotovitve, da se stare (zimske!) gume (10 let) z veliko profila (mogoče obrabljene pol mm, ki seveda ne služijo kot celoletne), mnogo boljše obnašajo kot novejše z 'malo' profila (starost cca. 3 let..profila še nad zakonsko omejitvijo).
Vsaj kar se snega tiče.
Sem bil skeptičen kaj in kako bo..a je šlo presenetljivo dobro (tako kot mora oz. pričakuješ od zimske gume v zimskih razmerah).
Tako da, tista o 4 let starih gumah, da so za v smeti..se ne bi povsem strinjal.
Gume za kombija imajo cm.profilaCitat:
Uporabnik Corvette pravi:
Kaj pa je gor za en model zimskih, da ima 10+ mm profila? Sem mislil, da nove pridejo v teh dimenzijah med 8-9 mm.Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Je pa objektiven in ni urednik kamion magazina ampak Avto magazina, celo enkrat so nek članek povzemali, kok je sploh pametno met zimske gume pozimi. Pa sej ni fora samo v njemu, oziroma je tip še med normalnimi, on bi pač moral bolj pazit kaj napiše, ker ne piše kot Francelj, ampak kot urednik. Imaš pa tu gor še polno pacientkov, ki so se kar sami javili, eni zares, drugi zaje.bavajo, eni izmed njih precej radi pametujejo drugim kako je treba vozit, pol pa napišejo, da so letne gume čist OK pozimi , spet drug da gor fotko totalno zgonjenih gum. Mislim, da je tale debata precej velik pokazatelj zakaj je tako, kot je.
Da o butljih, ki se vozijo s pol metra snega na strehah ne govorim, ti mi gredo pa še bolj na jetra od tistih na letnih gumah (v snegu da se razumemo).
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ: Torej, če prav razumem je sedaj kriminal iti na cesto z recimo dobrimi letnimi, če je na cesti nekaj cm snega? Ob tem, da je najpomembnejše, da voznik ve, kaj dela.
Ker dolgo nazaj sem se sam z letnimi ustavil, da sem pomagal enemu se izkopati iz snega na zasneženi cesti. Na avtu je imel dobre zimske gume. No, čez 500m sem ga že dohitel in tudi prehitel, ker se je vlekel ko smrkelj po cesti.
In v tistih časih nisem nikoli imel zimskih, prevozil kar nekaj na letnih po snegu brez enega ''incidenta'' ali prometne. Ob tem, da sem bil običajno daleč od počasnejših na cesti.
Je pa res, da sem v tistih časih večkrat koristno ''zabil'' tudi po več ur na velikem praznem zasneženem parkirišču, da me je potem že roka bolela od zategovanja ročne.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Aja, pa še nekaj: itak si bedak, če z letnimi rineš v zmrzal ali snežni metež. Ampak to si tudi, če z zimskimi. Evo, jaz sem ta teden raje doma ostal, kot se je... na cesti, pa imam zimske gor.
Citat:
Citat:
Uporabnik Corvette pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In v Belgiji so stali zaradi kamionov?
Sicer pa je glih Belgija najslabši primer - tam vse stoji ko vidjo sneg na televiziji ...
Brenner - link?