kamionarji

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Prvo: blendanja in bistvene prekoračitve ne podpiram (ne avtomobilov in ne tovornjakov)

Drugo: še bolj sovražim "izbremzavanja" in "šerifovanja" - spet enako za avtomobiliste in tovornjake

Tretje: dajte poglejte enkrat to prehitevanje skozi oči voznika tovornjaka.
Če bi se vsaki dan vozil po 6 ur 3 km/h manj kot ima možnost to na dan znese 18 minut - v delovnem tednu (ki je običajno 6 dni) to skupaj znese 108 km, ob povprečni hitrosti 85 km/h to pomeni "ukradeno" 1 uro in 15 minut - kar prevedeno pomeni, da vozniki pride iz "Evrope" do Beljaka, mora pa v Ljubljano. Tukaj se pa mora odločiti ali naj kamion pusti v Maribor (kje?!) in pride domov kakor ve in zna. Ali pa da gre v prekršek in vozi preko dovoljenega časa in tako riskira kazen tja do višine plače. In na koncu - ali naj vozi utrujen dalje in bo nevaren sebi in drugim na cesti.

Zato pri ljubem bogu imejte malo strpnosti ko prehitevajo! Pa še enkrat - zaradi NAS in NAŠIH potreb so na cesti - ne zato, ker tako lepo!

Ne. Bo pač kamion pustil v Mariboru.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
KSZ...
Jaz osebno sem peljal za dvema tovornjakoma, ki sta se prehitevala, cca 6km... Začelo se je pred izvozom za Kranj zahod, končalo pa malo pred izvozom za Tržič...
Ko sem ju ujel, sta vozila vzporedno... si rečem, v redu, počakajmo... Ko se začne rahel klanec navzdol, začne prehitevajoči pridobivati na prednosti a glej ga zlomka, ko se je cesta zravnala, je pričel počasnejši zmanjševati razliko in je počasi prehajal v vodstvo... nakar se je ponovno pričel klanec navzdol in situacija se je spet obrnila... in kot za zlomka, na koncu klanca navzdol se pričenja vzpon in zopet po starem, vloge obrnjene... K sreči se tam nahaja pas za počasnejše, tako da sta se oba kamiona lahko prestavila en pas v desno in sprostila prehitevalni pas. No, takrat sem se odločil zadevo prehiteti še jaz, se postaviti na vozni pas pred nadobudni tovornjak in zmanjšati hitros sredi klanca na cca 60km/h. Njegovo blendanje in trobljenje sem pozdravil z visoko dvignjenim prstom, ki se nahaja med kazalcem in prstancem, na nekogaršnjo srečo pa sta se najini poti nato ločili čez približno 1km, ko sem se ravno pripravljal na varnem mestu ustaviti vsemogočnega voznika kamiona. Verjetno nedonošenec še danes ne ve, čemu se je nehote ognil...

Celih 6 kilometrov si se vozil za tovornjakom s povprečno hitrostjo 75km/h in v tem času si prevozil približno 3km manj kot bi jih sicer, če bi vozil dovoljenih 130 km/h in zaradi teh par minut, ki si prišel na cilj kasneje si bil pripravljen fizično obračunati z neznanim človekom, ki se trudi čim hitreje opraviti posel, ki mu ga je naložil njegov nadrejeni.
13.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
KSZ...
Jaz osebno sem peljal za dvema tovornjakoma, ki sta se prehitevala, cca 6km... Začelo se je pred izvozom za Kranj zahod, končalo pa malo pred izvozom za Tržič...
Ko sem ju ujel, sta vozila vzporedno... si rečem, v redu, počakajmo... Ko se začne rahel klanec navzdol, začne prehitevajoči pridobivati na prednosti a glej ga zlomka, ko se je cesta zravnala, je pričel počasnejši zmanjševati razliko in je počasi prehajal v vodstvo... nakar se je ponovno pričel klanec navzdol in situacija se je spet obrnila... in kot za zlomka, na koncu klanca navzdol se pričenja vzpon in zopet po starem, vloge obrnjene... K sreči se tam nahaja pas za počasnejše, tako da sta se oba kamiona lahko prestavila en pas v desno in sprostila prehitevalni pas. No, takrat sem se odločil zadevo prehiteti še jaz, se postaviti na vozni pas pred nadobudni tovornjak in zmanjšati hitros sredi klanca na cca 60km/h. Njegovo blendanje in trobljenje sem pozdravil z visoko dvignjenim prstom, ki se nahaja med kazalcem in prstancem, na nekogaršnjo srečo pa sta se najini poti nato ločili čez približno 1km, ko sem se ravno pripravljal na varnem mestu ustaviti vsemogočnega voznika kamiona. Verjetno nedonošenec še danes ne ve, čemu se je nehote ognil...

Celih 6 kilometrov si se vozil za tovornjakom s povprečno hitrostjo 75km/h in v tem času si prevozil približno 3km manj kot bi jih sicer, če bi vozil dovoljenih 130 km/h in zaradi teh par minut, ki si prišel na cilj kasneje si bil pripravljen fizično obračunati z neznanim človekom, ki se trudi čim hitreje opraviti posel, ki mu ga je naložil njegov nadrejeni.
13.gif
Hipotetična situacija: se vozim recimo vsak dan 150km v eno smer v službo. Če se vozim varno po omejitvah recimo da rabim do službe uro in 20 minut, če delam pizdarije s hitrostmi do 230 km/h (v rush hour), torej govorimo o ritopikanju, divjanju med pasovi, prehitevanju po odstavnem pasu, rabim do službe 1 uro. Torej 40 minut na dan, s tem da ogrožam sebe (kar je še najmanjši problem) in vse ostale udeležence v prometu. A potem, ker sem bogi in sem toliko na dan v avtu in prišparam DNEVNO 40 minut, mi je dovoljeno ubrati drugo varijanto?
Jao ej, kakšne imate.
Ja, strpnost je potrebna, ampak ne zgolj takrat, ko bi jo moral nekdo drugo do vas izkazovati. Velja v obe smeri.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Zate velja natančno isto.
Kaj to? A da moram bit Gianni, da bom vedel, da mi bo bedak skočil 10m pred mano levo na moj pas brez smernika? Pri razliki hitrosti 40 km/h?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ksz

Ma jaz se tudi nekaj prevozim pa nimam nekih problemov s tovornjaki...so se še vsi prehiteli dovolj hitro.....razen enkrat.....se da prehitevat eden...jaz mu pridem zadaj in pač počakam in na prvi pogled je šlo hitro....potem pa mi uleti zadaj en pametnjakovič z nekim audijem in se mi vrine desno in se da med tovornjake in začne blendat kot bedak....e takrat se je pa prehitevanje podaljšalo...hm....le zakaj.

Vsi ki zdaj nekaj govorite čez te tovornjakarje.....me zanima kakšni bi bili vi za volam tovornjaka.

Drugače pa še ena zanimiva.....sem videl nekaj cajta nazaj v italiji......je en avto grdo izsilil kamjon na AC.....se je tovornjakar razjezil in zgleda je imel magnet gor......je ganjal tisti avto 160 na uro.....mu je tip pobegnil ker je zadnji moment zavil na izhodu ven.

Znajo pa imet ti kamjonarji kar nekaj "pripomočkov" ,da lahko koga pošteno nalomijo. Jim ni lahka.

Pa ko sem se že dal pisat. V italiji na AC naj bi blo prepovedan se prehitevat s tovornjaki ampak.....so se vozili v koloni ti tovornjaki in je prvi tovornjak hebal brez zveze in je vozil tam med 60 in 70....so zadaj kamjonarji ponoreli in so se tri zmenili da grejo klub prepovedi prehitevat.....so prehiteli vse in so tistega prvega obkolili in ga prisilno ustavili in dali s ceste...potem so ga pa pošteno nabutali.

Kot se najdejo bedaki v avtih tako se najdejo bedaki v kamjonih.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
ma hudič je ker kamionar ne prehiteva občutno počasnejše vozilo, ampak čisto malo počasnejše povzilo, tko da po polžje leze mimo njega in se mu potem userje pred nos temu ki ga ga je prehitel, a ma to smisel no da pol pred njem svinja celo pot..problem je u tem polžjem prehitevanju kamion/kamion...zadaj pa kolona avtomobilo ker se nikakor ne morta prehitet, da bi vsaj tisti , ki je prehitevan popustil gas da bi šel drugi mimo ..tko pa mečkata u nedogled..

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
mah problem je, ko taka gmota teže, zmeče še kak pesek na avto za njim, tisti za njim komi čaka da se tovornjakar zmiga nekam,,tko se pa vleče pa vleče ...še huje, če prehiteva dva kamionarja, ki vozita blizu skupaj..se šele vleče vleče..

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
sem se dan odloču da bom pred vsakim kamionarjem ki se po polžje vleče čez klanc , mal pobremzal :p ful dobr občutek..nej jim pride u kri :p

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
matr, pele kiblo kamionar, kjer je prej pesek peljal, a ni mogu spucat kible, da neb pol po cest trosu za njem vozečim,,,tole treba prijavo nardit policiji..še prej pa pred njem ustavt pa ga na g....c usekat..

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:zadaj pa kolona avtomobilo ker se nikakor ne morta prehitet, da bi vsaj tisti , ki je prehitevan popustil gas da bi šel drugi mimo ..tko pa mečkata u nedogled..
In zakaj bi moral ravno on malo popustiti gas? A tisti, ki peljelo za njima pa tega ne morejo storit?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
matr, pele kiblo kamionar, kjer je prej pesek peljal, a ni mogu spucat kible, da neb pol po cest trosu za njem vozečim,,,tole treba prijavo nardit policiji..še prej pa pred njem ustavt pa ga na g....c usekat..
A si že kdaj razmišljal, da bi začel jemat pomirjevala? Mogoče bi pa tudi kakšen obisk psihologa pomagal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Tisti ki se sprasujete zakaj nemore tovrnjakar prehitevati ko je to varno in nemotece za ostale vam lahko odgovorim da se tovrnjakarjem jebe za vas in ostale, vidijo samo sebe in vsak porabljen deci nafte, kar pomeni da ko pride do ovire (drugega tovrnjaka) zacne prehitevati, kljub temu da mu tempomat dovoljuje max hitrost 90km/h, kot to dovoljuje prehitevanemu tovrnjakarju, pa nima veze ali je ravnina ali pa nevem kaksen klanec, ali pa zoozanje prometa, ker gleda pac na vsak deci nafte , to pa pomeni vsak premik stopalke za plin, vsako popust plina in ponovno pritiskanje na plin da to tovrnjakarja stane deci/dva in zato se pac pozvizga na vse in gre brezglavo prehitevati.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
KSZ...

13.gif
Ko sem vozil za njim in čakal, da zaključi svojo mojstrovino, nisem niti enkrat pritisnil na hupu ali dolge luči... ker sem vedel, da se on samo trudi čim hitreje opraviti posel, ki mu ga je naložil njegov nadrejeni.
Ko je pa on peljal 500m za mano, medtem, ko sem jaz poskušal čimbolj varno prepeljati zadnji del avtoceste pred mojim izvozom, je pa fantič izgubil živce in skakal po volanu, vozil pa meni na odbijaču.. Ne moreš da verjameš...
cheer.gif

P.S. Pa pozabil sem povedati, da naju je medtem po odstavnem (tretji pas, namenjen za počasnejša vozila) prehitev tovornjak, kateri je bil tarča tega briljantno izvedenega prehitevalnega manevra...
priden.gif

Nazadnje urejeno:

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
naredimo še en odstavni pas za kamionarje, takoimenovani parkirni pas, kjer bodo lepo parkirani določen čas, vsaj v času največje gužve, gužva je pa skoz :D

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kdo bo pa potem naslednji?

Kombiji? Modri Clioti (ne glede ali je RS ali ne)?

jezen.gif
Saj ni čudno, da imamo takšno stanje na cestah - sama nestrpnost.

Mimogrede - danes zjutraj sem za 155 km (od tega 110 km na AC) porabil polni 2 uri. Pa nisem zgubil niti sekunde zaradi kamiona, ki bi prehiteval. Zastoje so povzročili naši (no tudi precej tujcev je bilo zraven) superduper vozniki v osebnih avtomobilih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:zadaj pa kolona avtomobilo ker se nikakor ne morta prehitet, da bi vsaj tisti , ki je prehitevan popustil gas da bi šel drugi mimo ..tko pa mečkata u nedogled..
In zakaj bi moral ravno on malo popustiti gas? A tisti, ki peljelo za njima pa tega ne morejo storit?
Ker bi s tem "izgubil" le on, pa še to 15 sekund 5 km/h manjše hitrosti.
Drugače pa bi moralo 20 voznikov zmanjšati za 40 km/h. Kar avtomatično pomeni tudi kolono.

Ampak hej, če mu je onih pol deci nafte bolj pomembnih... (bencin je kao zastonj...)

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
naslednje bodo stare mame..ki ne vedo kam bi zavile...življenje je pač tako dinamično , da so vse ovire odveč in nepotrebne.