kamionarji

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
In kje je problem ? Je kje zapovedano, koliko sekund ali metrov ima za ta manever ? Je kje napisano, da sploh ne sme prehitevat ? Še dobro, da si dal ta člen, tako ga lahko še ostali vidijo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja ti pa si model, pa zdej to pristej se z 30 tovrnjaki na daljsi poti, pa dobimo kaj 25 minut, med tem ko je uporabnik gr69 delal zivljensko dobo tovrnjakarja v enem dnevu..ko prispara tistih 15 minut ki je za pol krajse od tega kar mora avtomobilist trpet.

Seveda ti gre tovrnjakar prehitevat tudi v najvecjem klancu ce je treba, in zjebe ves ekonomicen promet za sabo, sam da on dobi tistih 3km/h razlike.

Citat iz moje disertacije:
Citat:
Če bi se vsaki dan vozil po 6 ur 3 km/h manj kot ima možnost to na dan znese 18 minut - v delovnem tednu (ki je običajno 6 dni) to skupaj znese 108 km, ob povprečni hitrosti 85 km/h to pomeni "ukradeno" 1 uro in 15 minut - kar prevedeno pomeni, da vozniki pride iz "Evrope" do Beljaka, mora pa v Ljubljano. Tukaj se pa mora odločiti ali naj kamion pusti v Maribor (kje?!) in pride domov kakor ve in zna. Ali pa da gre v prekršek in vozi preko dovoljenega časa in tako riskira kazen tja do višine plače. In na koncu - ali naj vozi utrujen dalje in bo nevaren sebi in drugim na cesti.

Če te moti promet na AC in drugih prometnicah uporabi alternativini, tj. javni potniški promet. Boš naredil veliko za okolje in tudi drugim boš cesto sprostil.
grims-1.gif

Mislim, da sem v mojih postih že večkrat omenil. strpnost na cesti + zavedati se svojih odgovornostih - in čisto na koncu zahtevati svoje pravce. Bomo vsi lažje shajali.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Da bi nekdo prehiteval 2km v življenju nisem videl. Kar se pa tujine tiče, je pa tako jasno. In kje smo mi.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Primerna bočna razdalja NI 2 km, kolikor ti porabiš, če si pol kilometra hitrejši od tistega, ki vozi pred tabo. Al je? Po tvoje mogoče je. Poskusi bit tako pameten v Italiji...
Kje pa so pri nas tako široke ceste, da bi lahko bila bočna razdalja 2 km, kot ti praviš da je?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
In kje je problem ? Je kje zapovedano, koliko sekund ali metrov ima za ta manever ? Je kje napisano, da sploh ne sme prehitevat ? Še dobro, da si dal ta člen, tako ga lahko še ostali vidijo.

V tem je problem, ker ste kamionarji (ne vsi, večina) egoistični bebci. A potem, se po tvojem lahko takole voziš 20 km brez problema, ane? Ostali pa naj se jebemo zaradi enega bebota? Come on....

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne, ne...ne razumeš, samo pametuješ. Najdi mi člen, kjer jasno piše, da je prepovedano prehitevanje tovornjakarjev na avtocesti in da si ti, kot udeleženec v prometu z osebnim vozilom, več vreden od voznika tovornjaka. Samo to mi najdi, pa se lahko pogovarjamo naprej. Drugač pa poglej kak post nazaj, če nisi strpen v prometu, če vedno imaš alternativne vire. Bo en nestrpnež manj na cesti.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kaj se na cesti dogaja vem jaz tudi, si lahk siguren. Meni ne rabiš kazat slik. Kot si sam ugotovil, imaš bebota.
Se zadnjič peljem iz MB proti Tepanju in zadnji klanec se pred mano pelje poljak. Nekako se ne more odločit, ali bi bil na voznem pasu ali na počasnem pasu. In ge na počasnega. Se mu jaz približujem in ga dohitim, malo pred vrhom tip udari levi žmigavc in takoj na vozni pas. Jaz se mu umaknem na prehitevalni pas, njega vidim v ogledalu, njegova kabina je bila na polovici mojega vozila in potem se začne ravnina. In me ni spustil nazaj na vozni pas, bil sem ravno toliko spredaj, da če bi zavil desno, bi se zapela. Ni za sekundo spustil gasa. Dobro, da ni bilo zadaj kolone. In pazi kaj majmun naredi...Ti novi tovornjaki imajo gas tako narejen, da ko nabiješ do konca, gre avto iz blokade in se lahko pelje 100km/h. In tip pohodi do konca in se iztreli naprej. Majmun pač in kdor ni videl celotne zadeve, bi spet pribijal, da je kriv tisti, ki je prehiteval.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
ma dajte, u čem je fora da ses kamionom userje na prehitevaln pas z svojimi 70km/h in pol tam prehiteva drug kamion u nedogled???? pa ti pelje vzporedn z njem 10 kilometrov po AC, pol mu končn uspe da ga prehiti , pa voz dalje tik pred njim..

Mene tudi tovrstne guzare spravljajo ob živce... Še dodatno ovirajo promet...
bonk.gif

Pa če bo kdo spet omenjal, da jim je pomemben čas pa njihove družine, zakaj so si potem izbrali tak poklic. To ni poklic za družinskega človeka. če je nonstop zdoma...

Pa zadnjič mi je en [censored] nonstop vozu z prižganimi vsemi štirimi smerniki in naredu lepo kolono. Namesto da bi se umaknil s ceste, če ima težave in poklical servis ali kaj podobnega... Ne, on mora ovirat promet...
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Nikjer ne trdim, da smo mi vredni več. Vi pa tudi ne. Tudi jaz se ne zapeljem pred tvoj kamion, in se peljem z 89 pred tabo, ker maš ti 90 nastavljeno na tempomatu....

Ti mešaš zadeve. Tovornjak ne gre več kot 90km/h, tvoj avto pa gre, a ne? In če ti narediš omenjen manever, ga narediš, ker si se nesposoben vozit po avtocesti oz. iz kakšnega drugega objestnega razloga. Ko gre tovornjak prehitevat drugi tovornjak, se boš kasneje ti še vedno lahko peljal 90+, tovornjak pa ne. Pa lahk verjameš, da imaš pacijente, ki se z osebnim pelje 89, me ne moti, naj se, če mu paše, ampak ko ga grem prehitevat, naj ne bo cepec in pospeši. Najmanjša dovoljena hitrost na avtocesti je jasna.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Da se dva prehitevata v nedogled tudi jaz ne podpiram, ampak kot sem rekel, nikjer ni nič zapisanega o tem, torej ne moreš nič, če greš na avtocesto, ta pač pričakuješ.
Moraš pa razlikovat med prehitevanjem na ravni cesti in med prehitevanjem, ko nekdo drugemu da prostor, kot sem jaz naredil Poljaku. Sem bil toliko uvideven, da sem se mu umaknil, a potem me konj ni spustil nazaj in je imel neke butaste manevre.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ampak če pa ti začneš prehitevat tovarnjak, ki vozi pred tabo na voznem pasu, on ne sme it prehitevat, rajt?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz pa mislim da ste vsi, ki se oglašate v tej temi eni prepotentneži za volanom. Kolikokrat se tovornjak pelje po "počasnem pasu" in ko se konča se nemore vrniti na vozni pas, ker se toliko avtomobilov nagura ob strani. Da bi ga kdo pustil nazaj ni govora.

No, da o avtomobilistih niti ne govorim, vozna kultura na psu. Ni semaforja v ljubljani da se ne vozi skozi rdečo, izsiljuje....

Tako da predlagam naj vsak za svojo vožnjo poskrbi, sicer pa ni nikogar ubila vožnja 100kmh tiste 2 kilometra na avtocesti, ko je tovornjak prehiteval.

LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kje to piše ? Takega manevra niti noben ne bo šel naredit, če bo na levi promet, če pa tovornjak že prehiteva in se kasneje za njemu nabere kolona in kaj ? Se naj zdaj prežarči ? Če pa voznik osebnega vozila, ki se pelje po voznem pasu ta tovornjakom ni sposoben pospešiti iz 90km/h pri prehitevanju, je pa njegov problem. Se ne naredi enkrat na dan, ko začne pacijent prehitevat in se pelje vštric, kasneje mu postane jasno, da bi bilo dobro malo pospešiti...in se pelje 91km/h, če imajo vozniki za njem srečo, se bo peljal 95. In takšne bebote je treba spraviti iz avtocest.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
No ja to, da takšnega manevra ne bo šel noben naredit ni res, zadnič se peljem po AC 130 tempotam, se približujem koloni tovornjakov, dam žmigovc, grem na prehitevalni, da bi jih prehitel, nakar mi en tovarnjak iz kolone skoči na prehitevalnega z 80 km/h. Sledila je seveda bremza na pouno, da sem se izognil naletu.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ti razumeš, da uletiš z 130 na 90 ? Če si se mu zapičil za rit, te normalno ne more videt, če greš 130 in še pravočasno na prehitevalni pas, da te lahko vidi, pa sigurno ne. Se pa najde izjema, kot povsod.In tu nič ne moreš, vseeno bolje, da se pelješ za tovornjakom, ki se ne more peljati več, kot 90, kot pa da uletiš za osebni avto, ki gre pravtako prehitevat in se bo peljal 90-95, namesto da se pelje 130, kot bi se naj, sploh pri prehitevanju.