kamionarji

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
De3j ne seri, tovrnjakarji ste bebci ki vsak za svojo rit gleda. Ko ti tako vletis na prehitevalni pas, mormo bremzat, unicujemo bremze, pospesujemo ponovno cela kolona, osnazevanje, vecja poraba itd itd itd.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
De3j ne seri, tovrnjakarji ste bebci ki vsak za svojo rit gleda. Ko ti tako vletis na prehitevalni pas, mormo bremzat, unicujemo bremze, pospesujemo ponovno cela kolona, osnazevanje, vecja poraba itd itd itd.

Ne boš verjel....Tudi z tovornim vozilom se dogaja isto...zaradi bebcev, kot si ti.....Aja, to pa lahko...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
ne res, ne to delat, kamjonarji mate velke špegle , pa poglejte če ni kako hitrejše vozilo od vas, spustite ga naprej, ker z svojim prehitevanjem povzročate samo živčnost na cest. na prehitevalni pas zavijte le ko deeeeeeeeeeeeeeleč za vami ni nikogar od osebnih vozil. Aja pa še to, ko čakate , da se boste vklopil v promet iz neprednostne na prednostno, POGLEJTE ,PRESODITE, če boste dovolj hitro speljali svojo načrtovano pot, ker sicer pride hitro lahko do izsiljevanja prednosti.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
obveščam vse kamijonarje, da že nekaj časa velja dogovor, da svoje CB-postaje naravnate na FM področje, NE oddajajte na AM, ker vas nihče ne razume.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Ti razumeš, da uletiš z 130 na 90 ? Če si se mu zapičil za rit, te normalno ne more videt, če greš 130 in še pravočasno na prehitevalni pas, da te lahko vidi, pa sigurno ne. Se pa najde izjema, kot povsod.In tu nič ne moreš, vseeno bolje, da se pelješ za tovornjakom, ki se ne more peljati več, kot 90, kot pa da uletiš za osebni avto, ki gre pravtako prehitevat in se bo peljal 90-95, namesto da se pelje 130, kot bi se naj, sploh pri prehitevanju.

Mogoče se nisva razumela, oziroma ne razumem kaj hočeš povedat. Jst se pepljem 130, pravilno prehitevam tovarnjak, ta pa zapelje pred mene s precej manjšo hitrostjo zato, da bi prehitel tovarnjak pred njim in me na ta način ubistvu izsili, ker jst že prehitevam (sem na prehitevalnem, na katerega sem zapeljal na primerni razdalji, ker tudi sam nimam nič od tega, če se mu limam za rit in s tem ogrožam sebe). Drugo je, če tovarnjak že prehiteva, tazga tudi vidiš že daleč naprej, ker je že na prehitevalnem in lahko varno zmanjšaš hitrost, sicer ni fajn, ampak OK, tko pač je, isto kot gožva na cesti, manj se sekiraš bolš je.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Mislim da je brezveze posploševat da so kamionarji ali avtomobilisti bebci, po mojih izskušnjah se pri obojih najdejo izjeme ki delajo neumnosti vendar s tem da je mogoče 90% kamionarjev na cesti normalnih 10% jih dela pizdarije,pri osebnih avtih pa obratno

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Najdlje sem se peljal za tvornjakom od domzal do kompolj(vec kot 5km). Se dobro da je bila cestnina za njih., sicer bi najbrz do blagovice ali pa se dlje.
Ce bi prehitevani tovornjak spustil gas bi le ta izgubil 50m razdalje oziroma nekaj sekund, tako pa nas je nekaj 10 avtomobilov za tovornjakom izgubilo skupaj nekaj 10 minut voznje in nekaj 10 km razdalje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
KSZ

@NAVIBOY

Ne trudi se - nima smisla. Ne bodo nikoli dojeli. Kaj bi jaz dal, da bi si lahko privoščili, da bi dejansko kamionski promet ustavili za kakšen teden ali dva (ne na cesti - da ne bo kdo skočil, da pozivam k blokadam!).
Samo potem bi izpdali spet pi.zde, kjer izsiljujemo in ubožci nimajo goriva, žemljic, hlač, ... name it - in na koncu se spet ne bi mogli prosto peljati po AC. Skartka
stupid-1.gif

pozdrav.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Koliko od "ta pametnih" in najbolj glasnih (naviboy izvzet) tu gor vas ima izpit za C ali še boljše CE kategorijo, da ste vsi tako oh in sploh?
In če ga imate koliko km ste prevozili kot voznik tovornjaka?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Pot prehitevanja dveh 17 metrskih vozil pri hitrosti 90km/h in razlike 3km/h je dolga približno 1200m ali 50s torej manj kot minuto.
In če nekoga ta minuta vožnje, ki jo vozi z 90km/h namesto 130km/h spravi ob živce potem se je resno za zamislit, če ta oseba ni zrela za kakšno strokovno obravnavo.

Ce bi slo samo za en tovornjak in za ustrezno razliko, bi najbrz drzalo, a sem se ze letos nagledal kupa brihtnih manevrov (vecinoma tujcev), ki rinejo naprej s prakticno 0 km/h razlike, potem ga pa trije njegovi kolegi, ki vozijo v koloni, ne spustijo noter, prehiteti jih pa ne zmore. To se vlece precej kilometrov in ko si enkrat za njimi in imas na desni samo "zid" iz tovornjakov, je obcutek silno neprijeten, pa bi se rad samo tistih dovoljenih 130 km/h peljal proti svojemu cilju ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Tretje: dajte poglejte enkrat to prehitevanje skozi oči voznika tovornjaka.
Če bi se vsaki dan vozil po 6 ur 3 km/h manj kot ima možnost to na dan znese 18 minut - v delovnem tednu (ki je običajno 6 dni) to skupaj znese 108 km, ob povprečni hitrosti 85 km/h to pomeni "ukradeno" 1 uro in 15 minut - kar prevedeno pomeni, da vozniki pride iz "Evrope" do Beljaka, mora pa v Ljubljano. Tukaj se pa mora odločiti ali naj kamion pusti v Maribor (kje?!) in pride domov kakor ve in zna. Ali pa da gre v prekršek in vozi preko dovoljenega časa in tako riskira kazen tja do višine plače. In na koncu - ali naj vozi utrujen dalje in bo nevaren sebi in drugim na cesti.

Zato pri ljubem bogu imejte malo strpnosti ko prehitevajo! Pa še enkrat - zaradi NAS in NAŠIH potreb so na cesti - ne zato, ker tako lepo!

Zakaj pa prehitevani ne pokaže malo strpnosti?
Če bi upočasnil za 5 km/h za tistih 10 sekund, mu ne bi krona z glave padla, ali?
Pa bi lepo bilo vse hitro mimo, brez gužve in razburjanja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ker hoce pokazati kdo je gazda.

Stein - tudi za prehitevanega pomeni izgubo casa in tudi visjo porabo ob ponovnem pospesevanju.

Se pa deloma strinjam s tabo - ce bi prehItevani vsaj malo popustili bi bilo vsem lazje. Ampak kot receno: Ce ...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
ne res, ne to delat, kamjonarji mate velke špegle , pa poglejte če ni kako hitrejše vozilo od vas, spustite ga naprej, ker z svojim prehitevanjem povzročate samo živčnost na cest. na prehitevalni pas zavijte le ko deeeeeeeeeeeeeeleč za vami ni nikogar od osebnih vozil. Aja pa še to, ko čakate , da se boste vklopil v promet iz neprednostne na prednostno, POGLEJTE ,PRESODITE, če boste dovolj hitro speljali svojo načrtovano pot, ker sicer pride hitro lahko do izsiljevanja prednosti.
Avtomobili pa imajo ZELO VELIKE prednje šipe, precej večje kot so to kamijonski špegli, tako da skozi njo prej bolje vidiš naprej, kot kamionar nazaj. Ti bo padla krona z glave če bi bil kdaj obziren in bi dal kamionu ali komu drugemu prednost in ga pustil, da mirni prehiti počasnejše vozilo? Še lepše pa bilo, če bi kdaj zavil na desni pas in njem tudi ostal naslednjih 50km.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
Avtomobili pa imajo ZELO VELIKE prednje šipe, precej večje kot so to kamijonski špegli, tako da skozi njo prej bolje vidiš naprej, kot kamionar nazaj. Ti bo padla krona z glave če bi bil kdaj obziren in bi dal kamionu ali komu drugemu prednost in ga pustil, da mirni prehiti počasnejše vozilo? Še lepše pa bilo, če bi kdaj zavil na desni pas in njem tudi ostal naslednjih 50km.
Lej, dej ne seri. Je lepo napisal, dal smernik, sel na prehitevalca ze prej in potem mu bedak potegne tik pred njim na prehitevalca, sicer verjetno ne bi kuril gum. Take stvari vidim parkrat tedensko. In da ne bo pomote, to delajo tudi avtomobilisti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Citat:
Pot prehitevanja dveh 17 metrskih vozil pri hitrosti 90km/h in razlike 3km/h je dolga približno 1200m ali 50s torej manj kot minuto.
In če nekoga ta minuta vožnje, ki jo vozi z 90km/h namesto 130km/h spravi ob živce potem se je resno za zamislit, če ta oseba ni zrela za kakšno strokovno obravnavo.
se bova z radirkotom zmenila pa bom jaz in kolegi (kakih 20 v koloni) peljal 60po AC, on me bo pa s 63 prehiteval. Pa da vidimo zivce tovornjaske, (najbrz ne bo nihce primeren za obravnavo).
Zacimba bo se to, da bo pred koncem prehitevanja klanec kjer bo radirku padla hitrost na 58, nas 20 pa bo naprej nadaljevalo s 60.

Nazadnje urejeno:

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
se bova z radirkotom zmenila pa bom jaz in kolegi (kakih 20 v koloni) peljal 60po AC, on me bo pa s 63 prehiteval. Pa da vidimo zivce tovornjaske, (najbrz ne bo nihce primeren za obravnavo).
Zacimba bo se to, da bo pred koncem prehitevanja klanec kjer bo radirku padla hitrost na 58, nas 20 pa bo naprej nadaljevalo s 60.

Torej se da malo počasneje in brez hude krvi.
priden.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
KSZ...
Jaz osebno sem peljal za dvema tovornjakoma, ki sta se prehitevala, cca 6km... Začelo se je pred izvozom za Kranj zahod, končalo pa malo pred izvozom za Tržič...
Ko sem ju ujel, sta vozila vzporedno... si rečem, v redu, počakajmo... Ko se začne rahel klanec navzdol, začne prehitevajoči pridobivati na prednosti a glej ga zlomka, ko se je cesta zravnala, je pričel počasnejši zmanjševati razliko in je počasi prehajal v vodstvo... nakar se je ponovno pričel klanec navzdol in situacija se je spet obrnila... in kot za zlomka, na koncu klanca navzdol se pričenja vzpon in zopet po starem, vloge obrnjene... K sreči se tam nahaja pas za počasnejše, tako da sta se oba kamiona lahko prestavila en pas v desno in sprostila prehitevalni pas. No, takrat sem se odločil zadevo prehiteti še jaz, se postaviti na vozni pas pred nadobudni tovornjak in zmanjšati hitros sredi klanca na cca 60km/h. Njegovo blendanje in trobljenje sem pozdravil z visoko dvignjenim prstom, ki se nahaja med kazalcem in prstancem, na nekogaršnjo srečo pa sta se najini poti nato ločili čez približno 1km, ko sem se ravno pripravljal na varnem mestu ustaviti vsemogočnega voznika kamiona. Verjetno nedonošenec še danes ne ve, čemu se je nehote ognil...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:Predvsem pa ne pozabite, da so za volani teh strojev ljudje, ki opravljajo delo za nas - in to tudi na račun tega, da dneve in tedne ločeni od svojih družin. Če drugo ne si vsaj zaradi tega zaslužijo nekaj spoštovanja.

Z vsem ostalim se s trinjam, s tem pa ne. So si pač tako službo izbrali in s tem se pač morajo sproijaznit. Meni se zaradi tega nič ne smilijo. Niso ednini, ki so veliko od doma in to jim ne daje nobenih posebnih pravic (vključno z desetminutnim prehitevanji) ...