Kam peljat avto na optiko?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ah ne, menjana je bla samo ročka za brisalce (vzel jo je hudič) in ni blo nič drago. In ja, sej zdej mi je vse jasn.

Hvala za potrpežljivost
aplauz.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
še enkrat bom povedal.....med volan in zic ti da neko štango, nato se avto dvigne, na vsak kolo da neko zadevo gor in potem spredaj štima tam pri končniku naklon gume itd.....in ko to tam štima je volan med tem časom tako uprt in je v pravilnem položaju.....ko se vse številke "štelanja" ujemajo use skupaj spodaj zategne in to je to......to se dela na optiki.....in če je volan sedaj v desno obrnjen ne pomaga ga samo iztaknit ven in ga naravnat in nazaj not dat....ker gume bo še vseeno požiralo.....ah ja....sj bo
uf-1.gif

Sej sem lepo povedal. Seveda, da je treba narest optiko, če ti požiira gume po robovih. Ampak če je treba volan pod kotom držat, da greš naravnost, gume pa NISO neenkomerno obrabljene, je volan slabo nameščen (treba ga je vzet dol in ga zamaknit; tu nima veze nobena optika).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ja to pa ja če NISO neenakomerno obrabljene, potem tvoja trditev drži
wink-1.gif
....samo jaz sem se cel čas skliceval na to da SO pri Tamari gume tudi neenakomerno obrabljene.
roza.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Gum ne požira, v desno mi po gladkem asfaltu nekoliko raje cvili kot v levo, volan stoji naravnost, avto gre naravnost. Me prav zanima kaj bo optika pokazala

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
verjetno imas s svojim ginekologm manj tezav kot pa z voznjo avta k optiku
confused-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Zakaj bi ga pa peljala ?

Sej sem pisala, levo gumo mi pobira po notranji strani. Pa ko se peljem naravnost, je volan kar mal desno.

Glede volana optika nč ne reši dost... na moji ibizi je isto volan za malenkost v desno zamaknen (zanaša nič ne...zaenkrat). Pač.... še ena od hib tega avta.

španska.jajca.press

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
pa kako da ne, če sem jaz imel kar dosti zamaknjen volan v levo in mi ga je na optiki v nulo naravnal......
En frend k se je v robnik zabil je mu je pa volan stal pod kotom 45stopinj in so mu ga tud naravnali...

Ne vem no a vam moram dat od kolega številko da ga pokličete pa vprašate.

Jaz še vedno trdim da se na optiki naravna tudi volan!!!

Over&out, ker se mi ne da več....skoz moram eno in isto pisat
uf-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Seveda se, saj je to nujno potrebno za normalno vožnjo. To ti bo vsak pameten človek naredu, a vendar to NI stvar optike. Kot sem že povedal, če je z gumami sicer vse OK, le volan ni nameščen pod pravim kotom, to NI stvar optike. To ti lahko vsak mehanik, avtoelektrikar, avtoklepar itd. popravi. Ni treba imet znanja "optikov" ali kakšnega posebnega orodja.

Pri nas imamo avtoelektriko, pa strankam tudi gume polnimo, če opazimo, da je to potrebno, pa vendar to ni naša "stroka".

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Seveda se, saj je to nujno potrebno za normalno vožnjo. To ti bo vsak pameten človek naredu, a vendar to NI stvar optike. Kot sem že povedal, če je z gumami sicer vse OK, le volan ni nameščen pod pravim kotom, to NI stvar optike. To ti lahko vsak mehanik, avtoelektrikar, avtoklepar itd. popravi. Ni treba imet znanja "optikov" ali kakšnega posebnega orodja.

Pri nas imamo avtoelektriko, pa strankam tudi gume polnimo, če opazimo, da je to potrebno, pa vendar to ni naša "stroka".

No tako nekako ... Če ti naredi samo optiko, to ne pomeni, da ti nastavi tudi volan. Sama optika pa ne zravna volana (razn če te zanaša, to je pa druga stvar). Pa tud tista stopinja ko je zamaknjena na volanu me kej dost ne moti pri vožnji....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Volan je nataknjen na ripne in pri vsakem novem avtu stoji volan lepo "kulturno" naravnost.

zato se volan najprej ravna z optiko in šele potem na kak drug način.(neprofesionalno mnenje)

@predator: zato ker mi v desnih ovinkih nenormalno cvili in ker mi zadnje desno kolo stoji kot pri fičku. (nagjneno nekoliko preveč notri -spodaj). Takšnega sem že kupil.

Sem že gledal če lahko sam kaj popravim pa anisem našel mesta-vijaka kjer bi to nastavlajl. Sem pa nastavil-nekoliko popravil "smer" levega zadnjega kolesa in s tem tudi poravnal položaj volana!

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Men so pa ta španska jajca (ali bolje nemška) prav všeč, se lepo vozi
aplauz.gif

Kot sem napisala, pobira levo sprednjo gumo. Ko sem avto kupila, je bil volan naravnost.