Kam nalimati vinjeto?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik smith pravi:
pa saj, kot da če je tam ful moti... sploh ne. sam eni se zaradi tega zgleda tolk obremenjujejo, kot da bi bila sredi šipe
rolleyes-1.gif

Eni pač ne maramo gledat nalepk pred sabo. Sploh je pa precej odvisno od avta. Recimo jaz imam šipo kar precej naprej, pa še zatemnjeni pas je kar širok in nalepka po uradnih pravilih meni pomeni skoraj dobesedno sredi šipe. In če imajo Avstrijci (pa najbrž še kakšni) dovoljeno imeti zadevo na sredini, potem res ne vem, kaj Dars mučka. Sploh tista z steklom na "spodnji levi, če tisti del ni zatemnjen". Halo, kdo pa ima zatemnjenen pas na šipi spodaj?
bonk.gif

Jaz.
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Moja vinjeta bo kar zgoraj levo, pod zatemnjenim delom, da ne bo kakšnih komplikacij.
smirk-1.gif

Čeprav... Najlažje jo je odstraniti ravno v levem zgornjem vogalu
smile-1.gif
. Zato je šla kar tja gor...

Jernej

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst sm tudi dal kar zgoraj levo, pod zatemnjeni rob, ker jo je tako lažje namestit in odstranit + dejansko me nič ne moti!

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Danes v dnevniku piše da je DARS do sedaj prodal 230.000 vinjet, ne zdi se mi ravno veliko glede na to da manjka samo še 3 dni do začetka uporabe vinjet.

Jaz si jo bom kupil v torek na črpalki pred AC. Enako bomo naredili tudi za ostale avte pri hiši.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Neki dnar pa bo iz teh vinjet, recimo da jih prodajo 500.000 do torka (ker tak jih zdaj večina tik pred rokom kupuje), potem je to že 17,5 mio € pobranih v dveh tednih, decembra pa potem spet recimo 500.000 letnih vinjet in 27,5 mio €. Kaj bodo pa potem delali do naslednjega decembra ne vem, ampak vsaj delček računa za gradnjo bodo zdaj odplačali.

Koliko vinjet pa računajo, da bodo prodali?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Po izračunih ministrstva za promet naj bi vsako leto prodali 800.000 letnih in 2,5 milijona polletnih vinjet.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Večino folka čaka itak do zadnjega za nakup vinjete, poleg tega se poletna sezona šele začenja...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Lani so s cestninami nabrali 174,7 milijona evrov + DDV. Ta znesek vsebuje tudi cestnine, ki so jih plačevali tovornjaki.

Bajuk pričakuje, da bodo z vinjetami nabrali 20 milijonov evrov več.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kdo izračunal stroške oz. nižje stroške, katere bodo meli?

Kokr vem bi moral ob ne uvedbi vinjet zgraditi za 12mio€ cestninskih postaj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Urad za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) je leta 2005 izračunal, da bi uvedba vinjet stala 60 milijonov evrov, cena letne vinjete pa bi bila 130 evrov.

Ministrstvo za promet je letos izračunalo, da bodo stroški uvedbe vinjet 8 milijonov evrov, cena letne vinjete pa 55 evrov.

Tisk vinjet je bil naprimer bistveno cenejši, kot so leta 2005 izračunali strokovnjaki UMAR-ja.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Urad za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) je leta 2005 izračunal, da bi uvedba vinjet stala 60 milijonov evrov, cena letne vinjete pa bi bila 130 evrov.

Ministrstvo za promet je letos izračunalo, da bodo stroški uvedbe vinjet 8 milijonov evrov, cena letne vinjete pa 55 evrov.

Tisk vinjet je bil naprimer bistveno cenejši, kot so leta 2005 izračunali strokovnjaki UMAR-ja.
Znesek je bil ocenjen visoko zato, ker so pričakovali da bo dobil razpis Cetis.
Vedno pričakujejo neke cene tudi za AC pa stanejo 4x več, ker gradi SCT.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo glede vinjete in lokacije lepljenja: ravno je bil na obisku stric, ki dela na darsu (med drugim oblikovalec vinjete), sem ga vprašal kak so to kr nekaj spreminjali pravila na internetu in pravi, da so najprej predlagali lokacijo levo gori, pri ogledalu in levo doli, zakon pa je bil potem sprejet tak, da dovoli samo levo gori. Edina izjema je ta, da vinjeta levo gori res moti voznika (kaki športnik z nizkim steklom), potem je lahko levo doli, drugače pa bodo kazni letele.

Tak da žal tisti, ki ste jih nalepili pri ogledalu - treba bo novo kupit (ali pa upat, da vas niti enkrat ne ustavi kontrola). Pravi tudi, da se vinjete nikakor ne da odlepit tak, da se ne uniči.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
1. Nekaj dni nazaj so krožile slike vinjet, ki imajo na hrbtni strani označeno,
da se jo lahko nalepi tudi pri ogledalu.
Ali so to bile samo vzorčne slike, ali so take vinjete tudi v prodaji?
2. Na tistem drugem delu (ki se ne lepi na šipo) vinjete piše "Shranite kot potrdilo o nakupu".
Zakaj bi to bilo potrebno shranjevati? A lahko kak nadzornik zahteva še ta papirček?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1. tak so bile oblikovane, ker so predvidevali 3 lokacije in so take slike že pred izdelavo in sprejetjem prečiščenega zakona dali na internet
2. po moje za primer popolnega uničenja vinjete v prometni (čeprav je v tem primeru poškodovana vinjeta še najmanjši problem
tongue-1.gif
).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
1. tak so bile oblikovane, ker so predvidevali 3 lokacije in so take slike že pred izdelavo in sprejetjem prečiščenega zakona dali na internet
Torej teh vinjet dejansko ni v prodaji?

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Evo glede vinjete in lokacije lepljenja: ravno je bil na obisku stric, ki dela na darsu (med drugim oblikovalec vinjete), sem ga vprašal kak so to kr nekaj spreminjali pravila na internetu in pravi, da so najprej predlagali lokacijo levo gori, pri ogledalu in levo doli, zakon pa je bil potem sprejet tak, da dovoli samo levo gori.

confused-1.gif

2) Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju je treba upoštevati navodila na hrbtni strani vinjete.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200862&stevilka=2625

nic ne pise o tem, kje naj bi bila, zgoraj ali spodaj