Kam nalimati vinjeto?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na, to je to, da so vnaprej izbrali model avta (najbrž tudi dobavitelja) in so pogoje dali takšne, da samo oni ustrezajo.
Tak, kot so enkrat za en položaj dali pogoj znanje francoščine ...

veze_i_poznanstva(i_lopovi).press

Mislim da jim dišijo policijski Tuaregi
grims-1.gif

Ki imajo seveda desna bočna vrata
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V kolikor me spomin ne vara, se spomnim, sta v ta izbor prišla Mercedes Vivaro in VW Caravelle. Menda je en zastopnik tožil oz. ga toži, za načrtno prilagajanje opreme, ki lahko zadovolji samo eden od teh dveh.To je staro že dober mesec....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hja, glede kombijev se mi pa zdi edino smiselno nalimati vinjeto v spodnji levi rob stekla, zaradi lažje kontrole - levo zgoraj je vinjeta na višini skoraj že na višini 2 m, saj verjetno DARS ne zaposluje košarkašev.....

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
levo zgoraj je vinjeta na višini skoraj že na višini 2 m, saj verjetno DARS ne zaposluje košarkašev.....

Nehej no.....vzemi meter pa pejt merit avtomobile...

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jih mam dost. Sem poslal mail pričakujem odg. ureden do pon. do 12h ... Tudi na vprašanje, kaj naj naredijo uni, ki so nalimali tako, kot je bilo prej napisano (pri vzvratnem ogledalu) ...

So pa res smotani, mel so napisano "Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen," sedaj ko sem jo tako nalepil zna bit pa velik narobe.

To so povzeli tudi na 24ur.com

Tudi sedaj ko so izbrisali "v bližini vzratnega ogledala" ostal pa jim je tekst "da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen"
confused-1.gif
. Če je že zatemnjeno vetrobransko steklo je to zgornji rob.

Očitno tudi ko so popravljali niso nič mislili z ...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
levo zgoraj je vinjeta na višini skoraj že na višini 2 m, saj verjetno DARS ne zaposluje košarkašev.....

Nehej no.....vzemi meter pa pejt merit avtomobile...

Deal
zmaga.gif
govoril sem namreč o kombijih

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
So pa res smotani, mel so napisano "Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen," sedaj ko sem jo tako nalepil zna bit pa velik narobe.

To so povzeli tudi na 24ur.com

Tudi sedaj ko so izbrisali "v bližini vzratnega ogledala" ostal pa jim je tekst "da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen"
confused-1.gif
. Če je že zatemnjeno vetrobransko steklo je to zgornji rob.

Prilagam sliko kjer zdaj piše da je OK če jo imaš na levem spodnjem delu stekla, izbrisali so pa del o lepljenju vinjete pri vzratnem ogledalu na vetrobranskem steklu. Pa kaj se ta DARS sploh gre? Cigane?

77777777.jpg

Bodi pozoren spodaj desno kjer je napisan datum zadnje spremembe!

Tukaj spodaj imajo pa na 24ur.com še staro informacijo o tem, da je lahko nalepljena tudi pri vzratnem ogledalu, stavka sta pa skoraj identična - torej je razvidno da nas oni jebejo v glavo.

klkkk.jpg

Naj nekdo piše na SVET in 24ur in naj jim pove da v vsakem primeru prodajajo bullshit ker si DARS vsak dan sproti zmišljuje nova pravila.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Moja vinjeta bo kar zgoraj levo, pod zatemnjenim delom, da ne bo kakšnih komplikacij.
smirk-1.gif

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Moja vinjeta bo kar zgoraj levo, pod zatemnjenim delom, da ne bo kakšnih komplikacij.
smirk-1.gif

moja tudi.

pa saj, kot da če je tam ful moti... sploh ne. sam eni se zaradi tega zgleda tolk obremenjujejo, kot da bi bila sredi šipe
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
ksz

Mislim da je govorjenje darsa o tem kje lahko imaš nalepljeno vinjeto, vredno manj od odgovora sosedovega Janezeka. Sam bom rajši poslal e-pošto na policijo. In počakal na njihov odgovor. Navsezadnje so oni ti ki izvajajo zakone.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik smith pravi:
pa saj, kot da če je tam ful moti... sploh ne. sam eni se zaradi tega zgleda tolk obremenjujejo, kot da bi bila sredi šipe
rolleyes-1.gif

Eni pač ne maramo gledat nalepk pred sabo. Sploh je pa precej odvisno od avta. Recimo jaz imam šipo kar precej naprej, pa še zatemnjeni pas je kar širok in nalepka po uradnih pravilih meni pomeni skoraj dobesedno sredi šipe. In če imajo Avstrijci (pa najbrž še kakšni) dovoljeno imeti zadevo na sredini, potem res ne vem, kaj Dars mučka. Sploh tista z steklom na "spodnji levi, če tisti del ni zatemnjen". Halo, kdo pa ima zatemnjenen pas na šipi spodaj?
bonk.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Tole so ta teden na cestninskih postajah dodali pred betonske bloke. Mogoče bo komu rešilo življenje, ko bo prehitro pripeljal.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
@Spirit
Ravno o tem govorim. Naknadno so popravili odgovor na njihovi spletni strani.
Načeloma mi je vseeno kje je vinjeta, bolj pa mi ustreza levo od ogledala. In glede na objavljeno, da ne bo nič narobe, sem tako tut nalepil.

Sam so pa štori, izbrišejo "v bližini ogledala" pustijo pa zatemnjeni del,kot da bi lahko zatemnil levi rob (po višini) vetrobranskega stekla.

Me prav zanima kako se bo tole razrešilo.

Danes v dnevniku piše da je DARS do sedaj prodal 230.000 vinjet, ne zdi se mi ravno veliko glede na to da manjka samo še 3 dni do začetka uporabe vinjet.