Star sem krepko čez 40 let, lansko leto pa sem se prvič spravil na smuči zaradi otrok, ki so začeli smučat.
Visok 178cm, težak 72kg.
Po kar nekaj dni smučanja z najeto opremo in par ur inštrukcijah sem se naveličal plačevanja najemanja in kupil res ugodno opremo saj še nisem bil prepričan ali se bom to šel ali ne. Vzel sem Elan Element 160cm, neke poceni vezi, pancerji so ozki model Atomic, ker imam ozko nogo. Palice tudi kr neki. Smuči z vezmi so bile 250 eur.
Vse skupaj me je potegnilo precej bolj kot sem mislil in lansko leto + letos sem presmučal že kar nekaj Slo in tujih smučišč, za seboj imam pa ravno 5 dni smučanja v kosu. Vozim načeloma modre proge in občasno rdeče. Rad imam krajše do srednje dolge zavoje. Visokih hitrosti ne maram, ker imam občutek slabše kontrole. Moja prioriteta je, da imam kontrolo non stop in pridem cel domov.
Veliko se imam še za naučit, kar mislim prinesti notri z inštruktorji in kilometri smučanja. Sem precej samokritičen glede tega.
Na zadnjem smučanju sem si nagledal vso mogočo opremo drugih ljudi in me zanima, če bi lahko tudi menjava smuči/vezi prinesla kakšen večji napredek? V bistvu ne vem niti, če sem v prvo kupil ok. Elan mi je takrat ponujal Amphibio, a sem vzel cenejši Element.
Proizvajalcev je ogromno, modelov pa tudi.
Kakšen nasvet v katero smer pogledat, če sploh kam. Na kaj pazit? Je katera znamka bolj primerna kot druge, itd.?