Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Še en "dinamičen" voznik BREZ vozniškega dovoljenja:

Po koprskih ulicah Mitsubishi Lancer divjal s kar 148 kilometri na uro.

Policistom voznika zaradi prehitre vožnje ni uspelo takoj ustaviti. Tako so se morali oglasiti na domu 33-letnega Koprčana, ki je z Mitsubishi Lancerjem tudi divjal po koprskih ulicah.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli kazen.

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/325988

jaz bi mu pri tej hitrosti, če ne bi bilo nikogar v bližini, pod kolesa stingerja vrgu
grims-1.gif

no torej ta dinamik bo kar lepo obdržal izpit, ustavili ga niso na kraju samem, prišli so na dom, po uradni poti pa se ne ve kdo je vozil vozilo, pa še na kraju samem ga niso ustavili.....in neuradno naj bi ga teral tudi 180-190.....navsezadnje pa sploh ne vem zakaj je policaje spustil v bajto brez kakega naloga....
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Za tiste, ki dvomijo v učinkovitost zakona: http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=175859

Kot sem napisal že enkrat prej: ta zakon se bo pokazal šele na dolgi rok. Ne more se pričakovati, da bodo divjaki in pijanci močno razredčeni že po enem mesecu, po enem letu jih bo že mnogo manj (zaplembe vozil)

Edino, kar se strinjam okoli tega zakona je, da sigurno ne škodi, če nekomu zacementiraš karjolo na policijskem parkirišču.

Kar se tiče mrtvih, je pa žal resnica v tem, da letos - v primerjavi z lani - vse zasluge kasira izključno in samo prekleto slabo vreme.
Če stalno ščije, je samo po sebi veliko manj draganja, manj motoristov, manj folka na cesti, tisti, ki so, "jajcasto" vozijo...

Tako da žal ni vse tako, kot se skuša prikazati. Sploh če gremo malo računat tiste izrečene kazni, o katerih se nekje debatira, je stanje porazno (očitno policajev še vedno ni nikjer, brez njih pa težko izrečeš kakšen finančni ukrep, ki je pa baje - po izjavah ministrov - ključen za delovanje tega zakona...).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Točno tako...

Ne gre mi v glavo, kako lahko nekateri tako orgazmirajo ob (pre)visokih kaznih in pričakujejo, da bo zaradi tega kaj več reda na cestah. To je namenjeno zgolj in samo kasiranju.

Kako lahko pričakujete, da se bo nekdo, ki ga ni strah prehitevat v nepregleden ovinek, ustrašil denarne kazne?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
To je namenjeno zgolj in samo kasiranju.
Ja kaj si pa mislil? Vsaka denarna kazen se kasira.
Denarno kaznovanje zaleže tistim, ki imajo še kolikor toliko zdrave kmečke pameti. Budalam, ne zaleže nič.
A hočeš povedat, da so ostali pri nas samo še totalni bedaki in da samo še oni kršijo predpise? A tolko je teh bedakov z totalno skisanimi možgani?
Pol pa ti povej kako pri ernmu trdoglavemu prekrškarju dosečt, da bo spoštoval red, disciplino in CPP!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zlo težko. Če se ukvarjaš s tistimi, ki majo 0,52 promila v riti pa s tistimi, ki drvijo 55 km/h skoz naselje nekak zmanjka časa in volje za ostale...

Al pa motivacije ni? Pr "inkasantih" mislim... Kaj praviš?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj praviš?
Jaz pravim, da lažeš, saj če boš peljal 55 po števcu skoz naselje, te nebo nihče ustavu zarad tega. To ti in ostali dinamiki samo malo kakate tukaj kar naprej in naprej...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Prosim? Stardec dej se mal zber no. Fotra so dvakrat ustavl ka se je pelu 58 km/h. Sam da kasirajo. Pa še en razlog ti povem zakaj ni učinkovito..zato ker so radarji in policaji še vedno na narobnih koncih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne kakaj! Tvojga fotra so ustavli zato, ker je peljel po števcu več kot 60. Miličarji so upoštevali še toleranco in tvojmu fotriču to toleranco odšteli.
Tvoj foter je pač majhen lažnivček, tako kot njegov sin, ki je pa že skoraj večji...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa še en razlog ti povem zakaj ni učinkovito..zato ker so radarji in policaji še vedno na narobnih koncih.
Zakaj na narobnih koncih, če pa so tvojga fotra ujeli na pravem koncu?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Koga ti zmerjaš z dinamikom?

Grem stavt, kar češ, da je v RL moja prometna kartoteka precej bolj čista kot tvoja.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nimam prometne kartoteke. A ti svojo pa redno pucaš?

To bi ti pa clo verjel.
Glede na tvoja izvajanja tule, res deluješ kot pešec.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pešec boš ti, ker bo tvoja kartoteka zaradi novega zakona kmalu polna, tošelj pa prazen. Pa jo boš kmal peš mahal k maši. No ja, saj pešačenje je zdravo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stardec ne klicat mojga fotra lažnivec ti proklet starc glup. Ti pomoje nardiš celih 5 km na dan če jih pa boš ti tuki pametval o zakonu pa cestah in podobnem sranju ka nimaš pojma.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Stardec ne klicat mojga fotra lažnivec ti proklet starc glup.
Ja od koga druzga pa si se ti nauču lagat? A nisi ti to lastnost po fotru fasal? Veš, kri ni voda. Pa ja neboš reku, da tvoja mama bolj laže?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik Fonzl pravi:
Grem stavt, kar češ, da je v RL moja prometna kartoteka precej bolj čista kot tvoja.

--------------------------------------------------------------------------------

Kaj te pa potem novi zakon in kazni skrbijo?
On se zame sekira pa zate.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Pa še mene klišeč lažnivec? Tis i se tud slabega obnašanja pa hitre jeze pa žaljenja nauču od staršev?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz se lepo obnašam in nikogar ne žalim. Ti se samo užaljenega počutiš, ker ti jaz špegu nastavim. Pač nisi navajen, da ti kdo pove, kaj smeš in kaj ne smeš, ker so tvoji starši teb "pozabili" to povedat.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.