Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Včeraj sem pisal post o stricu, ki je izsilil motorista, pa nisem točno videl, a je bil že video zraven ali ne. Skratka, stric je bil star 75 LET!!!

Zdj, če bi bi namesto 75 letnika bil 25 letnik, bi imel spet veliko za povedat proti dinamikom. Ko je pa 75 letnik, je pa vse uredu... Zihr je bil motorist prehitr...
crazy1.gif
.

Ti pa vaši starinski refleksi, ko sploh neveste več, kaj je refleks. Ampak, vi ste stari in se vam včasih malo zalomi... Vemo, čedalje več beremo in poslušamo o temu...

Ja, v Delu je tudi slika, piše pa tudi nekaj o motoristovi hitrosti.
Po sliki sodeč je motorist nabasal v Golfa tam pri B-stebričku ali pa še malo nazaj. Glede na to, da gre za 75-letnega voznika, s stranske ceste verjetno ni speljal, kot da je na dragu, verjetno ravno obratno. Če moje domneve držijo, bi ta motorist nabasal tudi na vozilo, ki stoji na cestišču.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik stardec pravi:
Stardeci se zmotijo in zato grešijo, ti pa dobro veš kaj smeš delat, vendar NAMERNO tega ne počneš. Torej potencialno ubijaš namerno.

--------------------------------------------------------------------------------

Če te prav zastopim: jaz vem, da ne smem prehitro peljati in zato namerno peljem prehitro. Stardeci pa ne vedo, da je prepovedano peljati v nasprotno smer in izsiljevati prednost, zato se samo zmotijo...? Koga je potem po tvoje potrebno odstraniti iz ceste?
Hja, trikrat ugibaj! Zaradi vožnje kontra po AC umre pri nas približno eden do dva človeka na leto, ali pa nobeden. Zaradi namerno prekoračene hitrosti jih umre na leto pa od 100 do 200.
Kaj misliš pol, koga bi blo bolj treba s cest spucat?
Problem je, ker stardeci vedo, da je vožnja v nasprotno smer prepovedana in ZAVESTNO kršijo zakon, ostali pa podzavestno prekoračijo hitrost, se zmotijo... pač držijo neko hitrost, avto pa počasi pospešuje in glej ga hudiča, kar naenkrat so prehitri. Stardecu se ne more zgoditi, da bi peljal v pravo smer, nato pa bi počasi menjal smer in se kar na enkrat znašel na nasprotni strani avtoceste. Se pravi naredijo to zavestno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
že za prejšnji zakon so rekli da se bodo pravi učinki pokazali na dolgi rok in kaj je bilo ? Isto bo kot sedaj čez 2 leti se ga bodo spet lotili (zakona)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in učinek je napisali so za 100000 evrov kazni kok si pa dobili plačanih?
Pa še en zanimiv podatek za stardeca, ki je rekel da je je samo 1 eli 2 nesreči z nepravilno stranjo vožnje (predvsem stari ljudje)
če se da komu brat statistika policije!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
@NigelM

Tole mi povej...Dobro, eni pravite, da je zakon učinkovit... Ka mi lahko nekdo pove, kje se najde podatke, kolk smrtnih žrtev je bilo od 1.1 do konec maja lansko leto, mogoče 2, 3 ali 4 leta nazaj. Pa bo zihr kako leto se najdlo, ko je bilo (leta 2008 do konca maja je bilo cca. 90 mrtvih na cesti) manj kot 90 smrtnih žrtev... Me zanima, kak zakon so takrat sprejeli...
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in učinek je napisali so za 100000 evrov kazni kok si pa dobili plačanih?
]
LOL od kje pa ti ta številka?
Samo tistim 1300, ki so jih priprli zaradi vožnje nad 1,1 promila so napisali 1300 x 950 € = 1 235 000 € kazni.
Kje so pa še drugi prekrškarji ?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
@NigelM

Tole mi povej...Dobro, eni pravite, da je zakon učinkovit... Ka mi lahko nekdo pove, kje se najde podatke, kolk smrtnih žrtev je bilo od 1.1 do konec maja lansko leto, mogoče 2, 3 ali 4 leta nazaj. Pa bo zihr kako leto se najdlo, ko je bilo (leta 2008 do konca maja je bilo cca. 90 mrtvih na cesti) manj kot 90 smrtnih žrtev... Me zanima, kak zakon so takrat sprejeli...
crazy1.gif
Maja 2005 je bilo 15 žrtev.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

Torej so prometni znaki postavljeni za brez-veze?

JAAAAAAAAAAAAAAAAA
aplauz.gif

Sem ravno zadnjič rešil tanovga fičota s KP tablico v BTC, ker če bi upošteval svoj znak, ne bi mogu tipkat tegale zdle!!!!

FAKIN BREZVEZE SO ZNAKI TOČNO TAKO JE!

Vozim po intuiciji in nimam problemov (niti pod omejitvijo nekje, niti na AC pri 180, 200....)!

Ko ti bo pa policaj "Po intuiciji" vzel izpit...boš pa jokal tukaj, kako grozen je in oh in sploh...
uf-1.gif

Afkors, PussyXXX
priden.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Seveda so bili znaki za začetek za pridbitev instinkta, ampak ker so postavljeni za vse slepe in nesposobne bukseljne na svetu, jaz pa sem bolj sposoben, sem kmalu ugotovil da nekateri daleč pretirano omejujejo, so pa tudi taki ki premalo omejujejo. Zato pravim pa da je treba vozit po občutku. Ampak če lahko presodim in zmanjšam pod omejitev, potem lahko tudi prekoračim kjer tako presodim! Le da je sankcionirano samo eno!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ampak če lahko presodim in zmanjšam pod omejitev, potem lahko tudi prekoračim kjer tako presodim!
Se boš že s policajem in sodnikom zmenil, če je res tako.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
A tvoje pametne izjave so pa dokazi.
Ne. Tvoje, vaginčetove, XXXLove itd...izjave so dokaz da zakon deuje.
Kot bi rekel pokojni predsednik; saj se boste požrli zaradi strožjih kazni. To je zadosten dokaz. Grizete se, saj se zavedate, da vam zdaj lahko zaradi vaše objestnosti in nevzgojenosti u momentu žepnina spuhti.
Lepo deluje tale zakon. Brez skrbi. Če hočejo rezultat pa še izboljšat, pa spet povišat kazni. Sami prekrškarji in dinamiki ste si krivi za to.
Ko bo dovolj norih voznikov ostalo brez denarja in avta, bo rezultat zakona še bolj očiten. Samo potrpite še malo, zakon je v veljavi šele mesec pa pol.
Hudiča, kakšna nestrpnost. Vse bi radi hitro. Hitro rezultat, hitro vozit....
poooočaaaaakte malo dinamiki jedni nestrpni....

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa še en zanimiv podatek za stardeca, ki je rekel da je je samo 1 eli 2 nesreči z nepravilno stranjo vožnje
Malo se še delaš neumnega, orenk neumen si pa že. Govoril sem o mrtvih zaradi vožnje kontra po AC , ker ti in ostali dinamiki to kar naprej spoganjate. Nisem govoril o vožnji po nepravilni smeri, kar zajema tudi ostale ceste kjer je glavni problem prehitevanje v škarje in sekanje ovinkov. Za tovrstno vožnjo niso značilni le stari ljudje. Ovinke radi sekajo vozniki vseh starosti in v škarje tud radi vsi prehitevajo, še posebej mladi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ja pa je! Ker se ga je nekdo naveličal in ni zato šel kak dan prej na pot ga je v jezi prehiteval in lahko se zgodi nesreča, ki se pa ne bi če bi vozili toliko kot omogoča omejitev in cesta! Razumeš?

he he, lahko poveš s konkretnimi številkami, koliko jih je umrlo zaradi tega, ker so obtičali za starim decem, potem pa so ga v jezi prehitevali in se je zgodila nesreča? ali, če sem zloben, koliko jih je umrlo pred sprejetjem zakona ter koliko po sprejetju?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
April, 2008:

Citat:
V mesecu aprilu so policisti obravnavali:
21 (25) prometnih nesreč s smrtnim izidom, kar je za 16 % manj kot v enakem obdobju
leta 2007

April, 2002:

Citat:
14 (13) prometnih nesreč s smrtnim izidom

April, 2001:
Ni več podatka na njihovi spletni strani...

Vse to velja samo za omenjena meseca (torej mesec april). Zanima me, kako to, da je bilo leta 2002 manj prometnih nesreč? Zihr je bil kak pametnejši zakon sprejet...

Vir: www.policija.si

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
njemu sem dal kot primerjavo kaj se lahko zgodi ko so stari na cesti in mislijo da so sami!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.