Zato pa bi moralo biti generalno, da tisti, ki je zaposlen dobi 100% nadomestilo plače ne glede na to kje je vir okužbe. Vlada pa naj prevzame razliko od 80% na svoja pleča in bi bili vsi zadovoljni. Pa tudi ljudje bi lažje povedali kje so se okužili oz. bi ob prvih znakih prehlda lažje ostali doma ter s tem preprečili širjenje okužbe.
Mali dodatek - bi z veseljem skočili na hitri test dokazat, da so zaradi COVID ostali doma - in čeprav bodo s tem samo 2 dni "odpadli" zaradi "navadnega prehlada" bo to pripeljalo do tega, da jih bo manj bolanih hodili v službo in širili viroze.
Gre tudi v kontra smer. Dokazano v podjetju ni okuženih, se pravi se ta ni okužil v podjetju. Ker je vnesel virus v podjetje in dejansko okužil ostale na delavnem mestu, sledi tožba za izpad dohodka, ker se ni držal omejitev in se je okužil v "zidanici" ali "kolinah"In sedaj nekdo z 790€ plače potnimi stroški in malco, dobi 80% plače, ki znese 630 minus malce in potni, se pravi cca 300€ manj na računu. Za nekoga z nizkimi dohodki je to velik manjko, in bo težko sprijaznil s tem da mu delodajalec vnaprej govori da se v podjetju ni mogel okužiti, ker oni se držijo navodil NIJZ.
Vlada ne more nič prevzeti na svoja pleča. Lahko le prevzame neko obremenitev v "našem imenu " na naša pleča. Vlade to ne stane nič. Stane nas. Nujna osnova za razumevanje problematike.
Bolniške so pri nas finančno že sedaj daleč preveč radodarne, ker se računajo na plačo osebka. Gre za anomalijo v sistemu, ki močno štrli ven glede na ostale pravice iz zdravstvenega zavarovanja. Ali ima tisti, ki ima višjo plačo in plača višje prispevke prednost v čakalni vrsti na magnet? Načeloma ne, mar ne. Zakaj bi torej dobil višjo bolniško? Bolniška iz obveznega zavarovanja bi morala biti za vse enaka. Za več pa bi si morali poskrbeti z dodatnimi zavarovanji.
Delovno pravna zakonodaja bi morala iti nasproti delodajalcu, ki odkrije saboterja. To nam manjka. Kdor gre zavestno bolan v službo v času epidemije, je pač saboter. Kot nekdo, ki se napije, gre v avto in nekoga povozi na cesti. Pri nekaterih stvareh je treba reči bobu bob, ne pa se delati finega.
V čast mi je, da se je dežurni psiček takoj prepoznal in odzval. Čeprav nisem nič pisal o JU, je takoj videl napad nase. Potem sem že dobro napisal.
Sej veš, da si v enem samem sestavku nabutal dve izključujoči se stvari. Če človeku počiš minimalca za bolniško, bo šel prej bolan delat, al kako se teb zdijo te stvari? Pa še to, s temi oslarijami z dodatnimi zavarovanji si nekateri res želite Ameriko.Vlada ne more nič prevzeti na svoja pleča. Lahko le prevzame neko obremenitev v "našem imenu " na naša pleča. Vlade to ne stane nič. Stane nas. Nujna osnova za razumevanje problematike.
Bolniške so pri nas finančno že sedaj daleč preveč radodarne, ker se računajo na plačo osebka. Gre za anomalijo v sistemu, ki močno štrli ven glede na ostale pravice iz zdravstvenega zavarovanja. Ali ima tisti, ki ima višjo plačo in plača višje prispevke prednost v čakalni vrsti na magnet? Načeloma ne, mar ne. Zakaj bi torej dobil višjo bolniško? Bolniška iz obveznega zavarovanja bi morala biti za vse enaka. Za več pa bi si morali poskrbeti z dodatnimi zavarovanji.
Delovno pravna zakonodaja bi morala iti nasproti delodajalcu, ki odkrije saboterja. To nam manjka. Kdor gre zavestno bolan v službo v času epidemije, je pač saboter. Kot nekdo, ki se napije, gre v avto in nekoga povozi na cesti. Pri nekaterih stvareh je treba reči bobu bob, ne pa se delati finega.
Si našel pravo poimenovanje zase?
Sej veš, da si v enem samem sestavku nabutal dve izključujoči se stvari. Če človeku počiš minimalca za bolniško, bo šel prej bolan delat, al kako se teb zdijo te stvari? Pa še to, s temi oslarijami z dodatnimi zavarovanji si nekateri res želite Ameriko.
Kar se tiče pa covida. Z lahkoto boš šel bolan delat, in boš dva dni veselo trosil virus in ko te bo tretji dan simptomov resno prijelo, boš rekel....fak, a to je blo to, u mater, koga vse sem okužil......Tko da ne bit preveč pameten okoli tega. Ta virus se obnaša tko netipično, da ne morš verjet, če ne doživiš na lastni koži.
Tud če ne rabiš odgovora, ti bom vseeno odgovoril. Karkoli me je do sedaj zadelo vključno z meningitisom, je imelo nek začetek, vrh in konec. Tud kak prehlad me je že bolj zdelal, v bistvu precej bolj zdelal. Tole je kr neki, mislim, da sem opisal, da sem imel tank parkiran na prsnem košu. Pri gripi in močnem prehladu gre tank čez tebe, kle se pa nek na sred ustavi in ne veš, al bo šlo gor al dol......Vročina pa na 35,4....... Da o filingu, k bi snifal razvijalec za slike ne govorim. Tko da ja, z lahkoto zamenjaš začetne simptome z utrujenostjo, med tem, ko si ekstremno kužen.
Prevod tegale prosim. Pa z lahkoto se smejiš, je že mim.Saj bi se smejal, ampak ne bom. Ker trpiš in ni lepo. Vsekakor tebi in tvojim želim hitro okrevanje.
Ampak ... svet se ne vrti okoli tebe (no, zate se...) in kar doživljaš ni unikum, tudi če zate je.
Si ti star kaj več kot tli leta?Prevod dejstva, da se svet ne vrti okoloi tebe in tvojih simptomov, ki so za tebe novi, medtem ko ima podobne cel kup ljudi? Hmmmm....
(samo opazka, ne mislim parlamentirat)
((aja, matranju ljudi se ne smejem))