Covid-19 Kako sem se kratkočasil skupaj z korona viruSsom!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V podjetjih, kjer je kadrovska in/ali Pravna na nivoju jim je vse jasno in funkcionira že dolgo časa. Kjer pa nimajo blage veze je pa v podjetju problem.

Do tega linka sem prišel v 1 minuti Google, naredil dobil potrditev od kolegice kadrovice.
No, super, tole je dobila svakinja kot bližnji stik okuženega na mail:

Spoštovani,
po predhodnem telefonskem pogovoru vam v prilogi pošiljamo Navodila za osebo s potrjeno okužbo SARS-CoV-2 v domači izolaciji. Prosimo vas, da navodila proučite in jih upoštevate.
Če imate nameščeno aplikacijo #Ostanizdrav, vas vabimo, da obiščete spletno stran www.nijz.si/koda, kjer boste pridobili TAN kodo. Kodo nato vnesete v aplikacijo in na ta način anonimno obvestite svoje stike.
Hkrati vam v priponki pošiljamo še Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom. Posredujte jih osebam, s katerimi ste bili v stiku v času kužnosti, to je od 23.12.2020 naprej. Več informacij glede nove ureditve karanten na domu najdete na naslednji povezavi:
https://www.nijz.si/sl/nova-ureditev-karanten-na-domu
Prosimo tudi, da svoje stike spodbudite tudi k uporabi aplikacije #Ostanizdrav, ki nam je v veliko pomoč pri obvladovanju širjenja okužbe. Delovanje aplikacije je predstavljeno na naslednji povezavi: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/mobilna-aplikacija-ostanizdrav/ .
Prosimo, da potrdite prejem te pošte.
Hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Najbolj zmoti, da povsod piše o nekih priporočilih, "tvoj" link je vsaj jasen, kjer so tudi na koncu navedeni primeri, tole zgoraj pa....
Zdaj pa na koncu še vedi kaj drži in kaj ne oz. katera je zadnja verzija.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
To pa enostavno NI RES! Ce si bil v tesnem stiku in ne moreš delat od doma, država povrne stroške delodajalcu. Zakaj širite nekaj kar ni res??? Imaš na linku obrazec in navodila. Če pa je delodajalec in njegova kadrovska tok nesposobna da tega ne ve in ne zna izkoristiti je pa druga zgodba.

Mogoče pa le nista tolk nesposobna, ampak enostavno s tem skrbita, da ne bi prihajalo do izkoriščanja, in posledično okrnjene proizvodnje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz s tem nimam težav, tudi če sem okužen, bom lahko delal od doma, če bom za rabo.
Imamo pa v širši žlahti že dve potrjeni okužbi in folk enostavno ne ve kaj in kako.
Tudi sam nisem vedel.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
A je bilo to kadarkoli na kateri od tiskovk objavljeno?
A se je vlada potrudila, da bi to informacijo dala predvajati kakšen teden po ureditvi na portalu (se pravi po 11.11.2020 - glej datum protokola) pred vsakim dnevnikom, nato pa vsaj enkrat tedensko?
In ja - se celo delno strinjam, da bi RTV to lahko samostojno objavil - a še vedno je odgovornost vlade (njenih ministrstev), da poskrbi za ustrezno obveščenost svojih državljanov. In ne mi zdaj priti z idejo, da bi se moral vsak sam pozanimati.
Mimogrede - moja “zadnja informacija” je bila, da je “službeni zdravnik” (delo in šport) odgovoren za izdajo bolniških listov in da naj delodajalec sam ureja. Moram takoj po praznikov potipati kadrovnico ali so moji dejansko na tekočem.

se popolnoma strinjam. Bodi jezen na medije, ne na vlado. Zakaj filtrirajo in komunicirajo samo slabe negativne stvari (24ur, rtvslo, delo, dnevnik, mladina, vecer...), pa se njim pritozi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
se popolnoma strinjam. Bodi jezen na medije, ne na vlado. Zakaj filtrirajo in komunicirajo samo slabe negativne stvari (24ur, rtvslo, delo, dnevnik, mladina, vecer...), pa se njim pritozi.

Nope - “jeza” gre še vedno na vlado - imajo škarje in platno v svojih rokah. Z lahkoto bi izdali odlok, da mora RTV v javnem interesu objavljati. Enako za vse tiskane medije.
Ampak se grem stavit, da niti sami ministri, ki se jih zadeva neposredno tiče, ne vedo ne kje ne kako pridobiti kakšni potrdilo.
Ko si lih tako vse medije naštel - a na NovaTV je bilo kdaj to objavljeno?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nope - “jeza” gre še vedno na vlado - imajo škarje in platno v svojih rokah. Z lahkoto bi izdali odlok, da mora RTV v javnem interesu objavljati. Enako za vse tiskane medije.
Ampak se grem stavit, da niti sami ministri, ki se jih zadeva neposredno tiče, ne vedo ne kje ne kako pridobiti kakšni potrdilo.
Ko si lih tako vse medije naštel - a na NovaTV je bilo kdaj to objavljeno?

lol, v medijih bi bilo, da vlada orbanozira medije in skusa vplivati na urednisko politiko.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Saj to počne.
Škoda da ne vpliva tudi v korist vseh. Vsaj občasno bi se jim lahko to ponesrečilo narediti

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
5 dni od klica na dežurno številko do pozitivnega testa. :zavijazocmi:
S tem da lahko mirno rečem, da tale "gripica" zlahka odnese kakega 80+, zdaj mi je jasno zakaj umirajo že v DSO-jih (sploh ne grejo v bolnico).