Covid-19 Kako sem se kratkočasil skupaj z korona viruSsom!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
In kaj narediti v takem primeru kot pri meni s šihtom? Ostati doma en teden pa da vidiš če zboliš?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
Ne morem. Imamo že itak krizo ker 1 manjka zaradi poškodbe. Da še mene ni, bo velik problem. Seveda pa ne bi rad naredil štalo in še ostale okužil. Ma jeba je tole.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Vprašaš firmo če ti krije test.....če ne samoplačniško!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Ne bi vedel....ampak kolker spremljam so testi prej preobčutljivi (false positive) kot pa da bi ti bil bolan in bi pokazalo negativno....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Te 2 stika sta zbolela naknadno....tudi jaz ko sem vnesel kodo so ljudje dobili opozorilo za nazaj....tako da čist možno da ko si bil ti z njima v stiku sploh nista bila še bolna...
Ja, rdeče obarva vsem za 14 dni nazaj, kar je totalno pretiravanje. Ve se, da si kužen 2 dni pred znaki.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A lahko delaš od doma? Če ne, ti pripada verjetno kritje s strani države.
Me veseli, da začenjate počasi razmišljat o tem.
Ti kar odgovorim: ne pripada ti nič, razen če si potrjeno okužen, potem je bolniški stalež.
V glavnem, za slabo sliko v Sloveniji so krive trgatve, kostanjevi pikniki, martinovanja in RTV.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
In na osnovi čega bo ostal doma? Nimajo vsi “razumevajočih” delodajalcev in/ali možnosti dela od doma.
To je pač ena zadeva, ki sistemsko ni urejena. K sreči so vsaj vse ostale važne zadeve sistemsko urejene - recimo minimalna plača za verske delavce, enkratni bonus za one z mizernimi plačami (ta da lahk brez skrbi fsekajo plave, ko app pordeči), enkratna izplačila velikim družinam (si bojo lohk pojačali net, ka bodo vsi otroci hkrati online pri pouku). JJ dela ...

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in jonny77

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
814
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne bi vedel....ampak kolker spremljam so testi prej preobčutljivi (false positive) kot pa da bi ti bil bolan in bi pokazalo negativno....

Ni nujno. Tast je bil na dveh hitrih testih in oba pokazala negativno. Ker se je dohtarjem zdelo to zelo čudno, glede na njegovo počutje in simptome, so en bris poslali še v MB bolnišnico in tam je pokazalo, da je pozitiven.

Moja izkušnja z okužbo - brez vonja in okusa cca 10 dni, na trenutke precej utrujen, drugače pa brez posebnosti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Me veseli, da začenjate počasi razmišljat o tem.
Ti kar odgovorim: ne pripada ti nič, razen če si potrjeno okužen, potem je bolniški stalež.
V glavnem, za slabo sliko v Sloveniji so krive trgatve, kostanjevi pikniki, martinovanja in RTV.

To pa enostavno NI RES! Ce si bil v tesnem stiku in ne moreš delat od doma, država povrne stroške delodajalcu. Zakaj širite nekaj kar ni res??? Imaš na linku obrazec in navodila. Če pa je delodajalec in njegova kadrovska tok nesposobna da tega ne ve in ne zna izkoristiti je pa druga zgodba.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.936
2.637
113
In kaj narediti v takem primeru kot pri meni s šihtom? Ostati doma en teden pa da vidiš če zboliš?
Čaki, če te prav razumem si bil v rizičnem stiku 12 dni nazaj, v tem času nimaš simptomov in na testu si bil negativen. Tebe pa sedaj skrbi da si okužen.