Kako pa ti voziš?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Uuuu - ta pa je grda. Dokler ne zapelje med označene pasove (torej do točke, ki so jo na sliki označil z kvadratom z zaokroženimi vogali) NE rabi dajati smernika (strogo po črki zakona), saj ne menja prometnega pasu.
Če kasneje "skoči" na skrajno desnega pa bi ga moral dati.

Ali drugače - če prihajaš iz Tomačevega, kjer imaš znak "odvzem prednosti" si vedno j.ebena stranka, v primežu, da bi počilo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kam pa se je vključeval, na zunanjega? In še 2 letnemu otroku bi blo jasno kaj sem mislil z "naslednjim izvozom" če pa hočeš bit pikolovski, pa kar izvoli.
no, pa smo prišli do dna. mislim da ni problem v kalbotovem nepoznavanju CPP, ampak v kalbotovem nepoznavanju izrazov "notranji pas krožišča" ter "zunanji pas krožišča". zdaj, ko smo to razčistili, se nam ni treba več pričkati.
@generik: za prebivalca dežele, kjer je neuporaba smernikov nacionalni šport, pogosto v kombinaciji s telefonom ob ušesu (beri: nepozoren na dogajanje ob cesti) se mi zdi tvoje razmišljanje precej pogumno.

Ups?
stupid-1.gif
to me

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
... in ga tudi ne bomo, vsaj dokler bodo tako trapasto sporjektirana krožišča in dokler bodo tako napisani zakoni (isti člen daje prednost enim vozilom in jim hkrati zapoveduje, da se morajo umaknit tistim vozilom, ki nimajo prednosti).
Če že debatiramo, kaj pa tale primer: če se peljem iz Tomačevega, levo pa iz obvoznice pripelje neko vozilo, ali mu moram odstopiti prednost? Če zapelje na desni pas brez smerokaza?
klik

Ok, pustmo moje napačne izraze, notranji in zunanji zajeb, mislim da smo se vseen razumel. Situacija, ki si jo prilimal je majčkeno drugačna, saj se pasovi, ki imajo prednost pred tabo namnožijo iz enega. Kaj pa ko zavijaš desno iz stranske ceste na dvopasovnico. Lahko zaviješ desno ljub temu, da se en pelje po levem pasu Celovške? Mislim, da je to bolj podobna situacija dvopasovnemu rondoju.
Sem pa par filmčkov od generika pogledal ravnokar, pa tud on ni perla, tko da ja, tule sta se našla dva, eden, ki ne hebe sistema in si na cesti jemlje svoje, spet drugi se pa ko pijanec plota drži pravil in hoče vzgajat vse ostali folk na cesti. Ponavad če se najdeta dva pametna se vedno nekak zmenita.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Sem začel gledat prispevek, pa je gospod z agencije takoj dokazal, da pač telebani na naši agenciji nimajo blage veze. Mogoče bi se morali naučit tole in temu primerno preuredit slo butasta pravila :https://www.youtube.com/watch?v=f-Z3CB1N1X8

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kako da nismo dobili odgovora?
rolleyes-1.gif

Upam, da nisi farbenblind in boš razločil barve puščic - drugače pa naprej še razloži, da skrajno desni LAHKO ob taki situaciji zapelje v krožišče.

Lahko zapelje, samo to mi je sedaj sola (prispevek na tv) , in kadar bova vec kot dva v bližini krozisca (ali v njem) se bom striktno vozil po serifovsko po zunanjem pasu. Ko pa bom edino pa po najkrajsi poti skozi njega.

Zadnji cas da krozisca na stajerski cesti čimprej spremenijo v "turbo" krozisca. Ali pa naj s polno crto oziroma fizicno preprečijo izkljucitev iz notranjega pasu (in naj naredijo iz sebe se večje bedake kot so se naredili sedaj

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ne mešaj zdaj vstop pa izstop.

In ja tisto "tvoje" krožišče je svinjarija, ker ni "jasne" zakonodaje kako urediti dvopasovne izvoze. In tudi v tem prispevku so se naredili francoza na konkretno vprašanje.

Upam, pa da je vsem jasno, da se iz notranjega ne gre direkt na izvoz, kjer je potem samo en pas naprej (primer iz Generikovega prvega posta).

Pa še kalbo - ne lepi prosim razlag, kjer se v krožišče vstopa z levim žmigavcem. Edino kar je v prodanem primeru dobro so talne označbe - tu vsaj ni prepiranja ali lahko iz notranjega greš ven.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ok, pustmo moje napačne izraze, notranji in zunanji zajeb, mislim da smo se vseen razumel. Situacija, ki si jo prilimal je majčkeno drugačna, saj se pasovi, ki imajo prednost pred tabo namnožijo iz enega. Kaj pa ko zavijaš desno iz stranske ceste na dvopasovnico. Lahko zaviješ desno ljub temu, da se en pelje po levem pasu Celovške? Mislim, da je to bolj podobna situacija dvopasovnemu rondoju.
zdaj se razumemo, prej pa nisem bil čisto prepričan, kaj si ti mislil z naslednjim izvozom, pa sem malo bolj previdno odgovoril
smile-1.gif

sicer pa primerjava krožišča in celovške ni najbolj na mestu:

59. člen
(vožnja na križišču)
Na križišču, razen na nekaterih krožnih, je menjava prometnega pasu prepovedana.

Kakorkoli že, priznam svojo napako. Do zdaj sem živel v prepričanju, da trikotni znak pred menoj pomeni, da moram odstopiti prednost tistemu, ki je že v krožišču, pa so me gospodje iz agencije podučili, da temu ni tako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Pa saj sedaj lahko tudi pri rdeci zapeljes v križišče. Ob dolocenih pogojih.
Mogoce bomo pa kdaj za casa nasega življenja tudi na dvopasovni izvoz zavili z obeh pasov.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Pa še kalbo - ne lepi prosim razlag, kjer se v krožišče vstopa z levim žmigavcem. Edino kar je v prodanem primeru dobro so talne označbe - tu vsaj ni prepiranja ali lahko iz notranjega greš ven.

Zadeva je bila nalimana v prvi strani te teme. Tako se pač vozi po krožiščih z dvosmernimi uvozi in izvozi drugje po svetu. Pri nas so seveda razni telebani po agencijah blazno pametni. Kot sva pa že oba ugotovila, se je gospod iz agencije spet naredil Francoza in zatelebal čisto v njihovem stilu. Njihova razlaga temelji na nekih konfliktnih točkah, kakor da jih v zdaj ko nihče ne ve, kdo pije in kdo plača ni še več.

Naslednje vprašanje, če bi sedel nasproti kot novinar bi bilo, zakaj za vraga so potem dali UD za predmetne krožne in niso zadeve opremili s polnimi črtami ali pa enosmernimi izvozi. Ker tako kot je zdaj (smer za izvoz iz notranjega pasu je celo nakazana) je katastrofa, sploh če upoštevaš, da imaš tretjino voznikov jebivetrov, drugo tretjino vzgojnikov ala generik in tretja recimo, da je normalna.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
zdaj se razumemo, prej pa nisem bil čisto prepričan, kaj si ti mislil z naslednjim izvozom, pa sem malo bolj previdno odgovoril
smile-1.gif

sicer pa primerjava krožišča in celovške ni najbolj na mestu:

59. člen
(vožnja na križišču)
Na križišču, razen na nekaterih krožnih, je menjava prometnega pasu prepovedana.

Kakorkoli že, priznam svojo napako. Do zdaj sem živel v prepričanju, da trikotni znak pred menoj pomeni, da moram odstopiti prednost tistemu, ki je že v krožišču, pa so me gospodje iz agencije podučili, da temu ni tako.

Krožno križišče seveda da ni primerljivo z opisanim je pa podobno. Če se dva ne ovirata lahko hkrati prepeljeta. Seveda bi pa moral tisti, ki se vključuje malo predvidevati, da lahko oni na notranjem pasu menja pas in seveda obratno bi moral predvidevat voznik Subaruja, da lahko nekdo zapelje v krožišče na zunanji pas če on vozi po notranjem. Po mojem je šlo tu zgolj za objestnost voznika Subaruja, seveda pa v podobnih situacijah glede na stare posnetke tud generik ni perla.
Ne vem, kako je pri vas, samo kolikor poznam šole varne vožnje, vsi trobijo o predvidevanju stvari na cesti.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.565
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Na žalah - avtobusna postaja-je en uvozni pas v križišče.
Na stadion pa dva izvozna.
V križišče prideš na zunanjega in nadaljuješ do izvoza stadion.
Tu lahko izvozi tudi tisti, ki vozi po srednjem pasu - sta pač dva izvoza. Tudi talne označbe kažejo naravnost ali izvoz.
In kaj naj naredti, če ti ne zapustiš križišče, ker želiš naprej?
Kalbo, ti so moj nrbolš prjatu!
To pa ni res. Iz srednjega pasu tam ne smeš ven in tudi puščice na tleh kažejo na srednjem pasu samo naravnost.

kriv!
res je.
imaš prav.
napaka.
nedopustna.

Še tole, o križiščih.
Zakaj Google street nima slik naprej od tistega položaja v križišču.
a: ker je povzročil nesrečo
b: ker je povzročil nesrečo
c: ker mu tako križišča ni uspelo prevoziti
d: ker mu tako križišča ni uspelo prevoziti

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Na žalah - avtobusna postaja-je en uvozni pas v križišče.
Na stadion pa dva izvozna.
V križišče prideš na zunanjega in nadaljuješ do izvoza stadion.
Tu lahko izvozi tudi tisti, ki vozi po srednjem pasu - sta pač dva izvoza. Tudi talne označbe kažejo naravnost ali izvoz.
In kaj naj naredti, če ti ne zapustiš križišče, ker želiš naprej?
Kalbo, ti so moj nrbolš prjatu!
To pa ni res. Iz srednjega pasu tam ne smeš ven in tudi puščice na tleh kažejo na srednjem pasu samo naravnost.

kriv!
res je.
imaš prav.
napaka.
nedopustna.

Še tole, o križiščih.
Zakaj Google street nima slik naprej od tistega položaja v križišču.
a: ker je povzročil nesrečo
b: ker je povzročil nesrečo
c: ker mu tako križišča ni uspelo prevoziti
d: ker mu tako križišča ni uspelo prevoziti

Na googlu street je rjav avtomobil in motorist v prekršku,ker se vozita po zunanjem pasu
jezen.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Po mojem je šlo tu zgolj za objestnost voznika Subaruja, seveda pa v podobnih situacijah glede na stare posnetke tud generik ni perla.

Kaj?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
V slo je vedno nekdo drug kriv. Tokrat načrtovalec rondoja, ki je sicer tak, kot povsod po tujini.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Resno, kaj manjka krožiščem med Brnikom in Kranjem?
Nič, super so, se da lepo naravnost napovprek skozi pičit (razen uno eno v šenčurjo). Praktično ni treba brezmzat, še za žmigavec dat je komaj čas ...
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Po mojem je šlo tu zgolj za objestnost voznika Subaruja, seveda pa v podobnih situacijah glede na stare posnetke tud generik ni perla.

Kaj?

To, kar je napisano. V ogromno situacijah, ki jih že nekaj časa limaš na youtube sicer voziš recimo da po CPP, vendar zelo iščeš konflikt, verjetno v želji, da se bo znašel na kameru, sploh tam, kjer greš čez pol rondoja po zunanjem pasu, tista je sploh navdušujoča..

PS: Vidim, da si jih umaknil.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Nekateri, ki so nabavili kamero za snemanje v avtomobilu so res eni manijaki. Si lepo opisal situacijo. S tem, da se ponavadi snema samo v eno smer izkoristijo priliko...
nahrung002.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Kaj?

To, kar je napisano. V ogromno situacijah, ki jih že nekaj časa limaš na youtube sicer voziš recimo da po CPP, vendar zelo iščeš konflikt, verjetno v želji, da se bo znašel na kameru, sploh tam, kjer greš čez pol rondoja po zunanjem pasu, tista je sploh navdušujoča..

PS: Vidim, da si jih umaknil.

Zaradi registrskih. Bi moral biti že prej na private. Je pa moja vožnja v veliki večini primerov bp. Noben pa ni brez greha (in tega nisem nikjer trdil).
smile-1.gif

btw - če je samo en rondo problematičen, ki ga na mojih posnetkih najdeš, potem smatram, da je moja vožnja več kot vzorna (napram drugim udeležencem).