kako dobit paket iz USA brez carine?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Casiopeia pravi: Mogoče bodo kdaj ukinili carino iz ZDA ... mater sem optimist
hysterical-1.gif
Saj bodo. Čez dva tedna. (za robo do 150 EUR)
(prvega decembra 2008, če smo natačni)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ljuden ni jasno kaj je carina in kaj je DDV. Za zelo veliko "elektronske" robe carine sploh ni, plača se pa DDV, kar je itak logično da se.

USPS hodi par dni. Imajo tudi tracking sistem. Meni je najhtireje prišlo v pon - petek, torej v ponedeljek poslano, v petek že tu, oz na carini! potem je pa spet odvisno kako hitro one tete tam delajo, si pa vzamejo še par dni ponavadi.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Moje izkusnje na hitro.

Uporabljam USPS, usps ima vec tipov poste, vec tukaj:
http://ircalc.usps.gov/

Dejansko traja nekje med 6 in 10 dni. Kokr kdaj in je najcenejsa varjanta posiljanja iz usa ki jo poznam.

Kako oni posljejo mam dve varjanti. Ali jih prosim naj napisejo fakturo z nizjo ceno. Izberes ceno ki je se vedno verjetna cariniku, ceprav teoreticno nima kaj praskat, v praxi so pa tecni. Cene postnine ne fejkaj ker je podana ob paketu in vidna cariniku. Postnina se steje v osnovo za obdavcitev. Ce je faktura zraven, se lahko zgodi da to carina pri nas samo obdela, forwardira na tvoj naslov z placilom carino po povzetju in je reseno. Lahk pa zahteva se kaksno dokazilo, recimo izpisek nakazila. No ce ga lahko zahteva nevem, ga pa. V NOBENEM PRIMERU ne sme nikjer na racunu biti kakrsna koli referenca na ebay, ker bodo sami nasli item na ebayu in zvedli ceno, al pa bodo zahtevali item number od tebe. Pa si popusil.

Ne glede na to s cem sem placal, vedno trdim da s paypalom. Od paypala sem si shranil web stran kjer je nakazilo prikazano in html po potrebi editiram na zeljeno vrednost in na zeljenega naslovnika, to sprintam in mam s sabo ce bi tezili. Nacina preverjanja ni. Prav tako ni nacina preverjanja fakture. To kar prneses, to je to, ce ni nic v paketu.

Drug nacin, sploh ce ima firma politiko da noce fejkat invoiceov, je da reces naj ne dajo NOBENIH papirjev k paketu zravn in ti poslejo fakturo po emailu. Zdej mas dve moznosti, al mas za vse neko template fakturo s katero naredis fejk fakturo, ali njihovo preuredis, ali pa ti oni ze poslejo pravo. Ko dobis obvestilo s carine o prilozitvi original racuna, prineses sprintano fakturo. Ce tezijo se das zraven paypal nakazilo.

Ucas znajo celo sami it pogledat na page od koder si kupil in ti zaracunajo carino na proizvajalcevo priporoceno ceno, ki je celo visja od tiste ki si ti placal. Odvisno v kaksni poziciji si, se gres jebat al ne
wink-1.gif
Ce sploh ne vejo kaj je to (v vecini za moje stvari) potem ni panike, ce pa kupis nekaj kar oni tudi tup poznajo, pa ravno ne mores napisat 100$ za top of the line notebook.

Gift ali product sample NE deluje. Celo ce je dejansko product sample mas tezave (sem bil enkrat zraven ko je bil pred mano nekdo z neke firme in je blo ocitno da je res bil product sample). Opusti idejo da bi karkoli cez $200 fejkal kot da je < 20eur (al kolk?) da bi prisel pod uno mejo. Carine so tipicno od 0-4% (nekje je neka online tabela ki jo sicer pomoje sam bog, jezus pa tist k jo je napisal razumejo), ko ti dajo na ceno izdelka+postnine carino ti dajo se 20% davka. Ovestilo o dostavi racuna na carino je pa se dodatnih nekaj evrov.

To je to
smile-1.gif
Uporaba na lastno odgovornost.

Se pa nosijo cariniki tam po kancliji gor pa dol k da bi bli bogovi, lol.

lp,
S.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
" Carine so tipicno od 0-4% (nekje je neka online tabela ki jo sicer pomoje sam bog, jezus pa tist k jo je napisal razumejo), ko ti dajo na ceno izdelka+postnine carino ti dajo se 20% davka. Ovestilo o dostavi racuna na carino je pa se dodatnih nekaj evrov.

To je to Uporaba na lastno odgovornost.

Se pa nosijo cariniki tam po kancliji gor pa dol k da bi bli bogovi, lol."

No sedaj si pa sam pogruntal, da smo res bogovi, ker nekateri celo razumemo tarifo - RES.

Ostale postopke smo se pa naučili od vas, dragi uporabniki carinskih storitev - predvsem to, da ne smemo verjeti priloženim dokumentom. Zaradi tega so postopki pač daljši, najebejo pa poštenjaki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Vi sam jebite te švercerje, zaradi njih poštenjaki najebemo.

Predlagam tudi uvedbo kakšnega zakona, kateri bi kaznoval namerne nepridiprave.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> No sedaj si pa sam pogruntal, da smo res bogovi, ker nekateri celo razumemo tarifo - RES.

Ne govorim na pamet, ampak iz iskusenj ko je trajalo priblizno 2 dni mojega klicarjenja, da ste najdli ustrezni razred. To je katastrofa.

> Ostale postopke smo se pa naučili od vas, dragi uporabniki carinskih storitev - predvsem to, da ne smemo verjeti priloženim dokumentom. Zaradi tega so postopki pač daljši, najebejo pa poštenjaki.

Postopki (oz. cakanje kar se mene tice) niso nic daljsi kot pred 8 leti, tko da ni potrebno obracat bralcev foruma enih prot drugim...

bye,
S.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vi sam jebite te švercerje, zaradi njih poštenjaki najebemo.

Predlagam tudi uvedbo kakšnega zakona, kateri bi kaznoval namerne nepridiprave.

daj povej mi prosim kje točno se je pri tebi zakompliciralo? obožuješ plačevat par 100€ za sw, filme, glasbo, ki so totalno precenjeni, ljubiš plačevat carino, za katero se država odloči koliko te bo opalila, pa magari 200%, ti ovca pa bi vse to plačal in se imaš na koncu za poštenjaka
stupid-1.gif

Če ti jaz zdaj za film zaračunam 100€, pa ga ti kupiš, kaj si potem?

a.) [censored]

b.) poštenjak
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zakomplicira se, ker se vedno čaka par dni več, zaradi dolgih postopkov in "ročne" obdelave.

Mešaš dva pojma, carino in DDV. Carine na računalniško opremo ni, je samo DDV. Ampak ljudem tole ni jasno in mislijo da plačujejo neko carino in potem hočejo še prit mimo, da ne bi plačali DDV. DDV je nekaj kar se bo vedno plačevalo, razen seveda, če se zadeve ne prešverca, ali pa na nek način "poceni". In to dela največ modernih "švercerjev". Robo naročujejo kot neka darila, rabljeno ali pa celo ponarejajo račune in zbijajo vrednost.

Bolano.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
>Zakomplicira se, ker se vedno čaka par dni več, zaradi dolgih postopkov in "ročne" obdelave.

Aja, ker drgac je avtomatska obdelava, lol. Ko pride paket dobis obvestilo, ko z obvestilom prides tja, pocakas 15min. da spisejo papirje k jih majo za spisat in mas paket.

Glede na to in ostalo kar si dopisal vidim, da nimas sploh izkusenj s carinsko posto.

lp,
S.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
ima kdo mogoče izkušnje kako prišvercat laptop iz usa? Bi šla varjanta, da kupiš še torbo, pa ga pelješ preko kot rabljeno zadevo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če ti ne pogledajo komot. Drugače pa odvisno kako naletiš.

Ali pa ga malce "umažeš" in igraš na karto neivnosti, da je rabljen že nekaj časa
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
ja zanima me če se že ravno odloči vpičit v mene, na podlagi česa lahko on reče to je novo in ti to švercaš. Če naložim par programov gor, pa nekaj dokumentov, bi verjetno bil srečen.
Samo je potem še treba v evropi nov napajalnik kupit, ki pa ni verjetno poceni?

bula, daj kaki nasvet!
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Steve, lahko probaš prelisičit da daš gor dokumente ki imajo datum nastanka par mesecev nazaj.

Ampak kaj bi sploh rekel, da si bil v USA pol leta in da je to rabljena zadeva? Ali da si letel v USA in kupil pač rabljen laptop od nekoga tam?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
ne, moja osebna stvar pač, ki jo vlačim s sabo. kot telefon, fotoaparat,...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Odvisno na koga naletiš na carini, ampak večina folka ravno to šverca in so zato bolj pozorni.

Verjetno bi lažje prešvercal zlato uro, kot laptopa
wink-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Halo, tukaj Bula.

NE PRIČAKUJTE OD MENE NASVETOV ZA ŠVERCANJE . Jih ne bo .Nikoli.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mene najbolj boli, da ko kupiš zadevo za 30€ potem pa plačaš še carino in davek, moraš potem plačati še neke obvestnine pa še nekaj in te price skupaj končna cena okoli 45-50€.

Mislim kaj je fora tiste obvestnine pa še nečesa ne morem se spomnit kaj je še zraven, ker če gre roba skozi brez carinjenja in davčenja ni treba plačat ničesar, če pa je carinjenje in davčenje pa še tiso ******* obvestnino. Pa kaj je ot fora saj so me v oneh primerih obevstili.