kako dobit paket iz USA brez carine?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne vem po kaki logiki bi bilo oproščeno davka. Tu so dve stvari v govoru, eno je DDV, ki se plača VEDNO, drugo je pa carino, tretjo je pa stroški carine.

Ljudje malo mešajo in mislijo da se plača toliko carine, če se roba iz usa naroči, v bistvu je pa za veliko večino tehnične robe carina 0% in se plača samo davek. Ki se ga pa plača vedno, razen če se zadevo nelegalno pretihotapi državo. Ali pa carina pač ne pregleda paketa
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Naši cariniki so tako vestni, da si bi človek mislil da dobijo stran kaj provizije. Verjetno najhujši v EU.

Zato pa si pametni pošiljamo okoli riti v žep, preko AT, DE itd..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še jaz imam vprašanje glede carine - od privatnega kupca v ZDA sem kupil RAMe, vse skupaj bo seveda brez računa. Bodo šli cariniki to odpirat in računat koliko je treba carine plačat? Sicer je vrednost samo 40$, samo da ne bom potem plačal še enkrat toliko kakšne stroške carinjenja, dodatne poštnine itd.
tongue-1.gif

Bo pa prišlo z USPS First Class.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Še jaz imam vprašanje glede carine - od privatnega kupca v ZDA sem kupil RAMe, vse skupaj bo seveda brez računa. Bodo šli cariniki to odpirat in računat koliko je treba carine plačat? Sicer je vrednost samo 40$, samo da ne bom potem plačal še enkrat toliko kakšne stroške carinjenja, dodatne poštnine itd.
tongue-1.gif

Bo pa prišlo z USPS First Class.

20% davka na poštnino + rame

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Davka na poštnino??? Kako bodo sploh vedeli koliko je poštnina? Pa za rame bodo šli gledat v računalniško trgovino koliko stanejo ali kaj?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Davka na poštnino??? Kako bodo sploh vedeli koliko je poštnina? Pa za rame bodo šli gledat v računalniško trgovino koliko stanejo ali kaj?

Pogledajo na spletno stran podjetja, ki pošilja. Ali pa od tebe zahtevajo račun.

davek zaračunajo na ceno artikla + poštnino.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa tile so ijaooooooo... Kot da smo sredi druge sv. vojne in je prepovedano trgovanje s sovražnimi silami
rolleyes-1.gif
40$ poštnina, 40$ RAM-i, skupaj potem 12,4€ davka.

Lahko on kak pošlje, da bo zgledalo kot normalno pismo? RAM-i tak nič prostora ne zasedejo, samo kak papir okoli namota, da se ne zlomijo in je to to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja zakaj pa misliš da je pri nas DDV? Če ga ne bi bilo bi vsi artikli iz amerike bili poceni.

Lahko se reče, da so rami darilo in to on tudi napiše, a je potem vprašanje na kakega carinika naletiš in če ti bo verjel ali ne. Lahko se sicer kregaš, a za teh par ojrov se verjetno že ne boš?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma ok davek na rame, ampak davek na poštnino??? Tak glupe stvari še nisem slišal... (ne mislim rečt, da vam ne verjamem, ampak da cariniki to zaračunavajo
rolleyes-1.gif
).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Ma ok davek na rame, ampak davek na poštnino??? Tak glupe stvari še nisem slišal... (ne mislim rečt, da vam ne verjamem, ampak da cariniki to zaračunavajo
rolleyes-1.gif
).

Nisi prvi, ki se buni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Kaj DDV ni na storitve tudi? Misliš da ni davka pri slovenski dostavi?

Ja pa je.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Nekdo razlaga kako vse fino premeče na printu iz ebaya in cariniki nič ne pogruntajo.

No očitno res berejo ta forum. Se mi je namreč zadnjič zgodilo da ne vem po kakšnem naključju enostavno artikla ki sem ga pred dvemi tedni kupil na ebayu, tam enostavno ni več, kot da ga nikoli ni bilo. No vglavnem sem moral teti carinici razlagat pa na računalniku kazat pa paypal račun kazat, pa pregovarjat se, da so mi sploh dali tisto kar sem imel za dobit. Hec je pa v tem da tudi meni ni jasno kako je lahko po dveh tednih izdelek kar izginil, nisem nič nategoval in bi mi bilo tudi vseeno če bi plačal davek in carino na tisto kar sem kupil ker je bilo vseeno izredno poceni. Skratka zaradi takih nategavčkov sedaj še poštenakarji nasrkamo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
na kak način pa si lahko kaj recimo v avstrijo pošlješ? včasih so bili neki poštni predali. gre to še vedno?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
hvala! pa jodlarji te res nič ne vdarijo po žepu z carino in davkom, ali je to bolj od sreče odvisno?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo napišeš, naj ti robo pošljejo na to in to pošto s pripisom Poste Restante.

Kak na pošti vedo, da je paket prav za tebe (ko prideš iskati) , pa ne vem
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
če sem prav razumel odpreš na določeni pošti predal z osebno izkaznico, kjer dobiš potem tudi verjetno neko številko predala