Kako boste prišli do lastne nepremičnine?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
potem pa naj ne stoka kak je drago povsod
smile-1.gif

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Na mojo plačo dobim na 30 let max 40k € kredita......KAKO NAPREJ? NASVET?

Maš službo zame 1000€ + ?
cool-1.gif

Saj ti nisem fouš. Ampak daj povej, kaj si pa NAZAJ naredil, da bi bi ti bilo ZDAJ in NAPREJ bolje? Koliko si vložil v izobraževanje? V čem si dober? Če si v nečem dober, zakaj tega bolje ne vnovčiš? Razumi, da imaš tako, kot si si sam napravil. Samo zato, ker delaš 8 ur si še ne zaslužiš nujno toliko kot nekdo, ki se je trudil, da bo na trgu dela veliko vreden. Še vedno je čas, da razmisliš kaj bi lahko počel, mogoče šel na svoje, karkoli. Denarno se usmeri pa bo
smile-1.gif

Razloži mi katere pojme oz. delo definiraš kot delo, ki je plačano 1000€+? Kuhanje kave? Baje, da dobiš 200€ več, če mešaš z levo namesto z desno roko? Problem je samo to, da so vsa delovna mesta na mestnih občinah zasedena! Do leta 2120!

Ne misli, da leti to direktno na tebe ampak me taka sporočila dobesedno razpizdijo.
Kako veš, da človek dela samo 8 ur?

Vse je odvisno tudi od tega kako so ga podpirali domači. Kako so se do njega vedeli učitelji, profesorji, predavatelji ( hitro vzamejo motivacijo ali voljo do učenja. Da ne govorim o zaničevanju! ). V katerem kraju je živel kot otrok ( v vasicah še zdaj 56k modem ne potegne dočim so imeli v LJ že `96 kabelski internet ), je hodil v šolo, izbral prvo zaposlitev. Ljubljančanom naprimer je veliko lažje saj živijo v tem "mestnem" utripu. In se znajo tudi lažje prilagodit razmeram. Ne govorim zdaj za Ljubljano temveč za večja mesta v Sloveniji.

Vse to, med drugim, vpliva na človekovo razgledanost, motivacijo, željo po uspehu ter kaj bi rad počel v svojem življenju!

Če imaš dober nasvet za uspeh ter za zaslužek legalnih 1000€+ povej človeku. Mislim, da bo nasveta vesel
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Joj, ko sem to prebral sem se kar ustrašil, kako hudiča pa je meni sploh uspelo. Ja [censored] ga, prilagodljiv sem, delam v Lj, vsak dan se vozim daleč v službo. Dobim potne stroške in ker ne živim v LJ sem si kupil tudi malo cenejše stanovanje, kot so v centru LJ. Sem že ogromno prišparal kar se denarja tiče in izgubil 2 uri časa na dan za vožnjo. Jaz ne morem bit kriv, če je bilo v življenju nekoga 1000 faktorjev, ki mu preprečujejo uspeh. Zato si še ne zasluži enako, kot nekdo, ki je imel več sreče in je prilagodljiv.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ampak daj povej, kaj si pa NAZAJ naredil, da bi bi ti bilo ZDAJ in NAPREJ bolje?

S temle se pa jest še kako strinjam!!!

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
odpri si svoj topic in tam naj ti predlagajo, kje se da zaslužiti oz. naj ti predlagajo dela, kjer se da dobiti vsaj 1000€ z trdim delom
smirk-1.gif

ali pa naj ti na PM napišejo kje se da fušati za lepe denarje
grin1.gif

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
ne zanima mene kje do denarja =) Ga imam za svojo rit čisto zadosti =)
Drugače pa seveda. Če so ideje kar na plan z njimi
smile-1.gif

Drugače pa se vse nanaša na Brgo-jev post ter Yogi-jevo strinjanje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Če se strinjaš pa povej kaj bi moral narediti?

Če nisi pretirano iznajdljiv, te nič ne zanima in nimaš posebnih znanj in spretnosti za začetek vsaj doštudirat kakšen faks (takšnega iz kakšne deficitarne panoge, ne pa ff ali fdv). Se možnosti za boljšo zaposlitev zelo povečajo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:

Glej, veliko današnje mladine je zafurane. Redko kdo ima zdrave delovne navade. Od tega, da v osnovni in kasneje v srednji šoli špilaš frajerja, na dolgi rok ne boš imel nič. Govorim iz lastnih izkušenj, a mi je zadnji cajt iz riti kapnilo v glavo. Ko države nisem moral več "izkoriščat" (štipendija, delo preko ŠS,...), sem moral it delat. Tako sem ugotovil, da na dolgi rok tudi tako ne bo šlo, sem se poleg službe vpisal v izredni študij. Ves čas dela sem pridno šparal, prišparal veliko več, kot sem kdajkoli mislil da se lahko, v službi sem si pridobil zaupanje delodajalca, le ta pa mi je plačal polovico šolnine, pa tudi prihodnost me čaka pri njem... Če le nisi napačen človek, potem tudi ni problema dobiti punce, s katero je taka pot še lažja... Nekaterim službe omogočajo še to, da lahko zraven malo "fušajo" in še tako zaslužijo nekaj denarja...

Naj zveni še tako zguljeno, ampak treba je zagrabit vsako priliko, ki se ti ponudi za izobraževanje in delo... Sam sem poleg dela moje izobrazbe delal še vsa druga dela: od mizarja, čistilke, hišnika, vzgojitelja v vrtcu, do kelnarja in še mnogo drugih reči... Denarja res da nisem nič prišparal, ampak sem si pridobil zdrave delovne navade, ki mi sedaj še kako pomagajo pri delu. In delo je potem vsakega 10. v mesecu ovrednoteno, in to vrednost potem enkrat ovrednostiš v druge stvari, kot je npr. stanovanje. Če bodo starši kaj primaknili, bom toliko bolj vesel, ampak se v gradnjo oz. nakup ne mislim podat dokler ne bom 100% prepričan, da lahko speljem vse sam... Seveda bo potrebno tudi nekaj kredita, ker blaznih denarjev ne služim, vendar bo tudi tako šlo...

Če na kratko povzamem, zakaj sem se strinjal z zgornjim postom: v mladosti se moraš marsikaj naučit, da lahko kasneje vse to izrabiš... Če pa prej na riti sediš, in čakaš da ti vse na pladen prinesejo, pa odpiraš take teme...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
kzs
Torej ne bom razlagala kako sem jaz prišla do nepremičnine (sicer pa sem enkrat to že počela, pa je blo en kup pametnih...), ker je vprašanje tako postavljeno, lahko pa povem le to, da je po 23 dnevih od kar sva se preselila občutek neprecenjiv. Še bolš se mi pa zdi, k mi kdo reče če se nama je vstavilo (seveda mi zraven ne pozabijo naklonit privoščljiv nasmešek), ker od zunaj ni videti, da bi bilo v hiši kaj življenja. Opažam, da veliko novograditeljev najprej zrihta hišo od zunaj, noter pa imajo potem še lep čas gole stene. Pač vse samo zato, da se vidi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tvoj opis je skoraj kot bi sebe bral
smile-1.gif
Tudi sam sem bil kmalu primoran poskrbet za sebe in sem to čisto resno vzel. Preko študenta sem delal ama vse, od seljenja pohištva do deklice za vse. Kmalu sem si dobil tudi (za študenta) dobro plačano službo, ampak leto za letom nisem prišparal ama nič ampak samo žural in popival kolikor se je le dalo. No, pa sem le prišel k sebi, se zaposlil v isti firmi, kjer sem prej par let delal kot študent. Normalno, da so me bili veseli, saj sem že prej pokazal, da nekaj pa le znam. Denar je čisto uredu, kar precej nad slovenskim povprečjem. Bogat nisem, privoščim si pa lahko vse, če le malo razmislim kaj počnem. In prav jezen sem, ko berem razno razna jamranja... Življenje je lepo, če imaš cilj in si pripravljen zanj kaj žrtvovati. Zase sem vesel, ker sem si lepo poštimal življenje, veliko sem se naučil in nič nisem zamudil.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ker sem si ga lahko? Eni si pa kupijo dober avto. Jaz imam pač cliota. In če grem pred fabrko v kateri delajo tisti, ki ne morejo do stanovanj, je 3/4 avtov boljših od mojega. Tudi to nekaj pove.

Novega golfa si je pač lažje kupit kot novo stanovanje za 90k....

Samo potem ravno taki jokajo kako se ne da...

Eden ki zasluži 700€ nebo dobil 90k kredita, bo pa dobil 20k leasinga,...

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:

Glej, veliko današnje mladine je zafurane. Redko kdo ima zdrave delovne navade. Od tega, da v osnovni in kasneje v srednji šoli špilaš frajerja, na dolgi rok ne boš imel nič. Govorim iz lastnih izkušenj, a mi je zadnji cajt iz riti kapnilo v glavo. Ko države nisem moral več "izkoriščat" (štipendija, delo preko ŠS,...), sem moral it delat. Tako sem ugotovil, da na dolgi rok tudi tako ne bo šlo, sem se poleg službe vpisal v izredni študij. Ves čas dela sem pridno šparal, prišparal veliko več, kot sem kdajkoli mislil da se lahko, v službi sem si pridobil zaupanje delodajalca, le ta pa mi je plačal polovico šolnine, pa tudi prihodnost me čaka pri njem... Če le nisi napačen človek, potem tudi ni problema dobiti punce, s katero je taka pot še lažja... Nekaterim službe omogočajo še to, da lahko zraven malo "fušajo" in še tako zaslužijo nekaj denarja...

Naj zveni še tako zguljeno, ampak treba je zagrabit vsako priliko, ki se ti ponudi za izobraževanje in delo... Sam sem poleg dela moje izobrazbe delal še vsa druga dela: od mizarja, čistilke, hišnika, vzgojitelja v vrtcu, do kelnarja in še mnogo drugih reči... Denarja res da nisem nič prišparal, ampak sem si pridobil zdrave delovne navade, ki mi sedaj še kako pomagajo pri delu. In delo je potem vsakega 10. v mesecu ovrednoteno, in to vrednost potem enkrat ovrednostiš v druge stvari, kot je npr. stanovanje. Če bodo starši kaj primaknili, bom toliko bolj vesel, ampak se v gradnjo oz. nakup ne mislim podat dokler ne bom 100% prepričan, da lahko speljem vse sam... Seveda bo potrebno tudi nekaj kredita, ker blaznih denarjev ne služim, vendar bo tudi tako šlo...

Če na kratko povzamem, zakaj sem se strinjal z zgornjim postom: v mladosti se moraš marsikaj naučit, da lahko kasneje vse to izrabiš... Če pa prej na riti sediš, in čakaš da ti vse na pladen prinesejo, pa odpiraš take teme...

Verjel ali ne, to sem želel slišat
cheer.gif

Upam, da avtor teme to bere! Prav tako uporabnik Jado !
Sem pa na istem kot Yogi ter brgo. Da ne boste mislili, da pametujem :p

Lepo delat in boš mel. Če ne boš delal ali pa če misliš, da boš takoj direktor ( 3/4 mladine ) ne boš imel nič!.
Letos mogoče vpišem faks ( da enkrat naredim to čudo hehehe ) drugače pa čez 3-4 leta v nakup stanovanja. We shall see!

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Lepo delat in boš mel = odvisno kje.

Tam kjer sem jaz je obup, sem iskal že drugje, poslal ne vem kok vlog že, pa negativno povsod.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.770
169
63
ksz

Do nepremičnine lahko prideš tudi s pogodbo z neko starejšo osebo, ki nima nikogar, potrebuje pa nego do smrti. Takih pogodb je kar nekaj. Tako je neko naše sorodstvo prišlo do sosednje kmetije. Skrbeli so za mamco enih 10 let in pridobili manjšo kmetijo.

lp

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Kaj vse ne bi Slovenec naredil za nepremičnino, dober primer so že dediščine.
Načeloma pa je ri nas dosti velik delež lastništva in zato se tudi dosti lahko prenese na otroke, vseeno pa me zmrazi ko nekdo razlaga drugim, kako je s svojim denarjem kupil stanovanje, na koncu pa se izkaže da je bilo podedovano, da so dali starši 90% dnarja, da je pač padlo z nekje in podobno. Taki potem radi še delijo nasvete v smislu, če sem jaz lahko z mojo plačo, potem lahko vsak, ali pa da se da s poštenim delom priti do stanovanja in razne podobne farse.
Nimam nič proti staršem, ki znajo poskrbeti za potomce, slava jim, motijo me le zgornji ljudje.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Načeloma pa je ri nas dosti velik delež lastništva in zato se tudi dosti lahko prenese na otroke, vseeno pa me zmrazi ko nekdo razlaga drugim, kako je s svojim denarjem kupil stanovanje, na koncu pa se izkaže da je bilo podedovano, da so dali starši 90% dnarja, da je pač padlo z nekje in podobno. Taki potem radi še delijo nasvete v smislu, če sem jaz lahko z mojo plačo, potem lahko vsak, ali pa da se da s poštenim delom priti do stanovanja in razne podobne farse.
Nimam nič proti staršem, ki znajo poskrbeti za potomce, slava jim, motijo me le zgornji ljudje.

aplauz.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
467716-post_slo.gif