Kaj vsebuje 7-letna garancija (KIA)?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Evo TLE maš!
Klikni na Posebna ponudba in potem Oprema Pro - ced EX Sports Pack + (Snemite cenik posebne ponudbe za pro_cee'd v PDF )
Jaz sem avto kupil v akciji zato me je prišel še nekaj manj kot 16. 300 €.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dec, avto je špica, ampak....a dons se za birmo mulcem kupuje avtomobile? Kako, saj še izpita nimajo, ponavadi so to 15 letniki....
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik touran pravi:
Sedaj ima še bratranec i30 4. letno garancijo na motor s krmilno elektroniko in menjalnik in brezplačne vse servise v tej dobi. Svašta

upam da v teh brezplačnih servisih ni preveč drobnega tiska
Če ga ni, se mi zdi veliko bolj uporabno kot pa 7 let garancije (podobno kot pri simbio paketu 3krake zvezde)

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Fantje vi se kar smejte... vem, da, ko bom menjal avto (v roku cca pol leta) vzamem Ceeda SW 2.0 CRDi EX Europe Sports Pack. Pa sem nekakšen opel fan, ampak me nova (vozim prejšnjo) Astra ni prepričala, pa tudi nič kvalitetnejša ni od omenjega Ceeda. Pa zaenkrat poznam več ljudi, ki imajo probleme z omenjeno Astro kot s Ceedi...

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
a vi še vedno mislite, da je stardec kupil kio birmancu. to je on po moje tako rekel, da ne bi vi vedeli ker avto ima. birme v tem času ni....vsaj kolikor je meni znano. prav tako dvomim, da ima stardec toliko denarja odveč (glede na to da je rekel, da se za svoj avto zapufa za polovico), da bi skeširal 16.300 oz. imel dva kredita (leasinga).

verjetno je kupil pro ceeda vendar sebi in ne ½birmancu½. če jo je pa kupil birmancu (nikoli ne veš) potem je pa stardec pravi car, ker je omogočil nekomu, ki je ravno opravil izpit varen in zanesljiv avto in ne kašna stara gara.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Po moje pa je birmanka. Birmal pa bo kar bo stardec osebno. Se pa bojim, da je pri takih birmankah 1 leto garancije čisto dovolj
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
realno obadva izgubita približno enako - recimo 10 kE v 7 letih (16kE>6kE, 13kE>3kE)
Realna izguba se meri v %, ne v 1k€
bonk.gif

Po tvoje potem realno isto izgubita ta dva avta in pa recimo ena S klasa v prvem dnevu, ko jo iz trgovine domov pripelješ? Ravno tako 10k€...?
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
potem pa v % meri, samo kupi novega mercedesa (velikosti ceeda ali pa golfa)za 16 kE ne pa 160kE
Sicer pa imaš dejansko tudi ti prav..... samo hotel sem recimo povedat da ne bo kdo v zmoti ko bo kupil kako A4 za 50+KE, in se bo tolažil s tem da bo izgubil manj kot na vectri za 20kE..
Res da bo imel nov "premium" model in nekaj več opreme, samo se bo moral sprijazniti da bo v prvih dveh letih toliko izgubil (v evrih ne %)kot če bi po dveh eltih vectro odpeljal na odpad.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa imaš dejansko tudi ti prav..... samo hotel sem recimo povedat da ne bo kdo v zmoti ko bo kupil kako A4 za 50+KE, in se bo tolažil s tem da bo izgubil manj kot na vectri za 20kE..
Spet narobe primerjaš. najmanj (gledano po tvoje v €) bi izgubil nekdo, ki bi kupil recimo novo Tavrio za 7999€ (samo primer...). Če jo čez leto ali dve vrže v smeti, izgubi samo 7999€. na splošno pa avto izgubi v prvem letu od 20-30%, odvisno od modela, nato pa vsako leto manj. Se pravi, če primerjaš avto za 16000, ki naj bi stal po x-letih 6000 in avto za 13000, ki naj bi stal po isto letih 3000, je drugi pač izgubil več. Amen.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ:

No dizl je čist ok nakup, kot celoten paket je men všečen ProCeed. Dizajn, izdelava, zelo na nivoju, morm priznat. Če te boli k. za značko na nosu, je super nakup..

Sam če pa hočm bencinarja??? Pa popuši po celi vrsti naprom konkurenci. P. enga motorja ni da to gajbo pod 10s sprav do sto
smirk-1.gif

Mankjajo T bencinarji (tudi z malo km). Tudi na splošnos o na voljo sam 4je motorji. Premalo..

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tok kot vsaka druga kia.... skoraj plačat morš da ti jo kdo kupi....

Pa še nekej kia ni avto to je kia.....

kinder jajček nališpan....... pa lahko dajo 10 let garancije pa bo isto.......

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Dobiš zraven še svetlečo trenerko

z 6 adidas črtami.....

ne sve hvalit če korejski skret skret voziš....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Svetleče trenirke s 6 črtami grejo pa samo skupaj z določenimi nemškimi znamkami avtomobilov.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe...
tud to je res... sam ponavadi gre za stare gare... kr pr korejcu ne boš vidu, ker starosti ne dočaka....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To je pa laž. Polno starih hyundaijev se vozi po cestah. Bi rekel, da vidim več hyundai ponyjev, kot kakih audijev 80 po cesti. Blizu 15 let starih accentov je tudi morje. Lantre bodo tudi kmalu tam. Jasno pa ne vidiš 20 let starih, ker jih takrat še prodajali niso. Nasplošno so ta stara korejska jajca neverjetno vzdržljiva. Ampak golf 2 je pa še vedno legenda, ki ji cena upravičeno raste.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, golf 2 je legenda, in oblak dima za njimi tudi. Še dobro da imam gumb za interno recirkulacijo zraka kar na volanu.
evil.gif

Ogo

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
mah ne vem no, ni jih ravno tolko, čeprou je hyundai boljši od kie...., pony je bil pa res vzdrljiv avto.... sam niso bili tko atraktivni kot naprimere ta kia.. ki jo stardec promovira tuki........

nemc je pa nemc...... kakšne primerjave z korejcem so res neprimerne..... še najboljša primerjava bi bila z kakšnim oplom ali fordom... sicer majo pa tko pou korejcev licenčne mašine not lih od teh dveh znamk

Že če pogledaš tele suve kot so sorento.... pa ne vem kva še.. se pele huj k pa katra čez ovinke.... skratka so nedorasli resnim znamkam in nimajo neke lastne tehnologije ampak jim je prodana oz ukradena....

tko da.....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če bi bilo vse ukradeno, kot pišeš ti kle, potem se ne bi prodajalo v EU in še posebej ne v USA. Odvetniki in velike tožbe press.
wink-1.gif

Vsi korejci imajo že orenk cajta svoj razvoj in svojo produkcijo. Ostalo se licencira. Tudi VW in Audi nimata samo svoje tehnike. Licencirajo tudi od ostalih, kar je povsem normalno. Vsake malenkosti v a avtu se ne izplača razvijat sam, če reč dobiš na globalnem trgu za dva bela in dva črna.
wink-1.gif

Ogo

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hyundai nima nobenih ukradenih ali licenčnih mašin. Od leta 91 naprej so samo njihove, prve sicer še v daljnem sorodstvu z mitsubishijem. Nekatere razvijajo skupaj z daimlerjem in mitsubishijem (taka je recimo 2.4L v sonati). Dizle so kupovali pri vm motori (kar je normalno, ker je ta v lasti daimlerja s katerim sodelujejo), novi pa so kar lepo njihovi. Kia ima enake motorje kot hyundai, torej iz lastnega razvoja. Je pa hyundai hudičevo neresna znamka, ki po velikosti spada med 6 največjih na svetu. Le kako so ti zaostali prasci, ki samo licencirajo in kradejo prišli tako daleč?

Kar se pa sorenta tiče se pa strinjam, da so pri kii zgrešili bistvo avtomobila. Namesto, da bi bil dober za po cesti, kjer se večina vozi, so se še nekaj trudili s terensko stranjo. Kakšen Bmw X5 se jasno pelje čez ovinke mnogo bolje. Je pa res, da se vse obrne, ko cesta ni več asfaltna. Za tja X5 ni, sorento pa kar nekako. Zato sorento ni slab avto.