Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
sicer ne vem koliko si kaj hodil po svetu ampak vseeno poznam en klasičen primer. recimo slovence ki živijo v berlinu že 40 let imajo še vedno za južnjake v bistvu so nekakšni čefurji na enakem nivoju kot turki.
Tole niti približno ni res.
Turki so bili problematični že pred vsaj 30 leti. Enako kot kriminalni čefurji pri nas.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
In katera izrojena govna, so bili glavni klavci in sadisti v Jasenovcu, Nemci?
pa v zadnji vojni, tudi Nemci?
...ne me basat s takimi
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Turki niso nikoli problem, sploh pa 30 let nazaj.
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Čehe, Madžare in Poljake so zjjebali Rusi, nas pa SFRJ
SFRJ ze dolgo ni vec.... stanje pa vedno slabse...
torej vas je nekdo drug "zjebal"
Imaš prav, zajebali smo se sami najprej z SHS, nato pa še z YU! Takrat smo pljuvali čez koroške Slovence, ker so se odločili za Avstrijo. Danes sem prepričan, da bi večina iz SLO podpisala za A in ne za YU
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Mi bi morali ostati znotraj Avstrije, ne pa da smo rinili na balkan.
Potem ne bi bilo povojnih pobojev.
Lep pozdrav, tvoj brat dvojček Vidoviti Miran.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poznam vsaj 10 berlinskih gasterbajterskih družin, tako srbskih, bosanskih kot slovenskih in že pred 30-imi leti so se otroci bali malih turkov, ker so jih "terorizirali". Isto kot avtohtone Nemce.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Dej ne seri in ne potvarjaj, ko dober veš kere parazite imam v mislih.....
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.
Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Če bi se mi pravočasno asimilirali v Avstrijce-Nemce, po letu 1919, namesto, da smo rinili v SHS, nas Dolfi ne bi nič tamanil.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poznam vsaj 10 berlinskih gasterbajterskih družin, tako srbskih, bosanskih kot slovenskih in že pred 30-imi leti so se otroci bali malih turkov, ker so jih "terorizirali". Isto kot avtohtone Nemce.
cula kazala.press?
Ti dejansko trdis da so Nemci dovolili 30 let uvoz prebivalstva in pri tem nihce ni nic ugotovil ali ukrenil glede tega? Samo za primerjavo, danes se prijavi par sto na veleposlanistvo in ukrepa se takoj. Takrat so pa kr dovolili uvoz nekaj mio nasilnih Turkov
Ce se ze gremo taksne nebuloze. "Jugosi" so bili bolj nevarni ,ker je takrat drzava sistemsko izvazala taksne ljudi (kriminalce) v zahodne drzave. Turki so bili pa predvsem revni.
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sem delal v A sedem let in videl sam, da precej koroških Slovencev ne želi govoriti slovensko. Ko pa so prišli k Avseniku v Begunje na koslio, pa so vsi veselo klobasali po slovensko. Jbg
Citat:
Uporabnik capl pravi:
[
Sploh ni res, namenil nam je delo v tovarnah, industrijski delavci........
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
[
Sploh ni res, namenil nam je delo v tovarnah, industrijski delavci........
Ja Mathausen d.d. je bila ena taksnih tovarn.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.
Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
vidim pa vedno podobnost s fabriko, ...ko te ne rabijo več, te odpustijo, v nobeni firmi ne zaposlijo vse tvoje družine in potomce v nedogled, zato, ker so starega ata rabili za lopato samo nekaj let....logika
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini
Ko da je to sploh važno! Našim prednikom je bila v 19-em stoletju nemščina domač jezik. V Ljubljani in Mariboru si na ulici slišal tako nemško, kot slovensko, Slovenci so znali oboje tekoče.
Ko gledam danes, mater, na severu mejimo na eno najbolj urejenih držav v Evropi...in si rečem...od koga smo se mi odcepljali 1918? Od zdrave pameti, peezda????
Zato, da smo danes clei srečni, da smo v EU, da lahko pol Štajerske dela v Avstriji?
In v čem je pol razlika? Slovenec, ki dela v Grazu, verjetno s šefom ne govori slovensko, ali pač?
Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, d aznajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Moj star ata je pa prostovoljno za relativno dobro plačilo, delal na neki gradnji, pa ker je bilo doma več otrok, so dobili ,,karte,, ,za sladkor, sol, moko, olje.......ne prej in ne pozneje, do ene 1960, niso živeli tako,