Južnjaki in 'Dežela'

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In katera izrojena govna, so bili glavni klavci in sadisti v Jasenovcu, Nemci?
pa v zadnji vojni, tudi Nemci?
...ne me basat s takimi

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
sicer ne vem koliko si kaj hodil po svetu ampak vseeno poznam en klasičen primer. recimo slovence ki živijo v berlinu že 40 let imajo še vedno za južnjake v bistvu so nekakšni čefurji na enakem nivoju kot turki.

Tole niti približno ni res.

Turki so bili problematični že pred vsaj 30 leti. Enako kot kriminalni čefurji pri nas.

iz lastnih izkušenj ne morem rečt da je res niti da ni.so mi pa povedali rojaki z znanim župnikom na čelu slovenske skupnosti v berlinu

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
In katera izrojena govna, so bili glavni klavci in sadisti v Jasenovcu, Nemci?
pa v zadnji vojni, tudi Nemci?
...ne me basat s takimi

Spet neka inteligetna ugotovitev
stupid-1.gif

Jasenovec ni padel z neba, ideja/odlocitev za Jasenovec pa tudi ne. Lahko 1x ugibas cigava je bila? Kdo je pa dejansko "klal" je pa cisto vseeno. Ce ni A, bi B (dejansko tudi je).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Turki niso nikoli problem, sploh pa 30 let nazaj.

Poznam vsaj 10 berlinskih gasterbajterskih družin, tako srbskih, bosanskih kot slovenskih in že pred 30-imi leti so se otroci bali malih turkov, ker so jih "terorizirali". Isto kot avtohtone Nemce.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Čehe, Madžare in Poljake so zjjebali Rusi, nas pa SFRJ

SFRJ ze dolgo ni vec.... stanje pa vedno slabse...

torej vas je nekdo drug "zjebal"
wink-1.gif

Imaš prav, zajebali smo se sami najprej z SHS, nato pa še z YU! Takrat smo pljuvali čez koroške Slovence, ker so se odločili za Avstrijo. Danes sem prepričan, da bi večina iz SLO podpisala za A in ne za YU

problem je v tem ker v A ne rabijo takih lenuhov in lopovov kot smo mi.kaj si A misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Mi bi morali ostati znotraj Avstrije, ne pa da smo rinili na balkan.

Potem ne bi bilo povojnih pobojev.

Lep pozdrav, tvoj brat dvojček Vidoviti Miran.

Kako lahko izvajaš povojni poboj nad nekom, ki se nikoli ni predal in priznal konec vojne?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Poznam vsaj 10 berlinskih gasterbajterskih družin, tako srbskih, bosanskih kot slovenskih in že pred 30-imi leti so se otroci bali malih turkov, ker so jih "terorizirali". Isto kot avtohtone Nemce.

cula kazala.press?

Ti dejansko trdis da so Nemci dovolili 30 let uvoz prebivalstva in pri tem nihce ni nic ugotovil ali ukrenil glede tega? Samo za primerjavo, danes se prijavi par sto na veleposlanistvo in ukrepa se takoj. Takrat so pa kr dovolili uvoz nekaj mio nasilnih Turkov
stupid-1.gif

Ce se ze gremo taksne nebuloze. "Jugosi" so bili bolj nevarni ,ker je takrat drzava sistemsko izvazala taksne ljudi (kriminalce) v zahodne drzave. Turki so bili pa predvsem revni.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Dej ne seri in ne potvarjaj, ko dober veš kere parazite imam v mislih.....

ne vem.ker imam veliko južnih prijateljev od zelenih do srbov pa imajo vsi službe,odkupljena stanovanja,otroci hodijo na nadpovprečne šole in pazi nihče nima kartoteke.se pa zavedam da so tudi taki ki so čista kontra ampak take imaš tudi med janezi

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.

Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
hysterical-1.gif

vidim pa vedno podobnost s fabriko, ...ko te ne rabijo več, te odpustijo, v nobeni firmi ne zaposlijo vse tvoje družine in potomce v nedogled, zato, ker so starega ata rabili za lopato samo nekaj let....logika

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.167
7.884
113
Sem delal v A sedem let in videl sam, da precej koroških Slovencev ne želi govoriti slovensko. Ko pa so prišli k Avseniku v Begunje na koslio, pa so vsi veselo klobasali po slovensko. Jbg

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Če bi se mi pravočasno asimilirali v Avstrijce-Nemce, po letu 1919, namesto, da smo rinili v SHS, nas Dolfi ne bi nič tamanil.

Tebi je zgodovina verjetno na nivoju kvantne fizike.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

cula kazala.press?

Ti dejansko trdis da so Nemci dovolili 30 let uvoz prebivalstva in pri tem nihce ni nic ugotovil ali ukrenil glede tega? Samo za primerjavo, danes se prijavi par sto na veleposlanistvo in ukrepa se takoj. Takrat so pa kr dovolili uvoz nekaj mio nasilnih Turkov
stupid-1.gif

Ce se ze gremo taksne nebuloze. "Jugosi" so bili bolj nevarni ,ker je takrat drzava sistemsko izvazala taksne ljudi (kriminalce) v zahodne drzave. Turki so bili pa predvsem revni.

Arkan, Golubovic in vec ali manj vsak YU kriminalec tistega casa je zacel poklic v DE (pa tudi sedeli so tudi). Cisto tako btw.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sem delal v A sedem let in videl sam, da precej koroških Slovencev ne želi govoriti slovensko. Ko pa so prišli k Avseniku v Begunje na koslio, pa so vsi veselo klobasali po slovensko. Jbg

glede na to kako ga predstavniki naše države serjejo po svetu je tudi meni vedno težje povedati od kod prihajam.žal

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Dokler so bili nujni za ravoj so bili dobri. Ko so se stvari ustavile so pa postali visek in bi bilo najbolje ce bi se pobrali domov.

Ce vidis kako podobnost.... ni nakljucna
hysterical-1.gif

vidim pa vedno podobnost s fabriko, ...ko te ne rabijo več, te odpustijo, v nobeni firmi ne zaposlijo vse tvoje družine in potomce v nedogled, zato, ker so starega ata rabili za lopato samo nekaj let....logika

Einstein... clovek ni stroj. Ce zaposlis "oceta" je verjetno logicno da bo on nekoc imel otroke/druzino in da tudi druzina potrebovala delo? Dokler so rabili "oceta" je bilo gospodarsko stanje ok, sedaj ni vec in so vsi visek. Za nastalo stanje pa vsekakor ni kriv oce ali njegova druzina.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini

Ko da je to sploh važno! Našim prednikom je bila v 19-em stoletju nemščina domač jezik. V Ljubljani in Mariboru si na ulici slišal tako nemško, kot slovensko, Slovenci so znali oboje tekoče.

Ko gledam danes, mater, na severu mejimo na eno najbolj urejenih držav v Evropi...in si rečem...od koga smo se mi odcepljali 1918? Od zdrave pameti, peezda????

Zato, da smo danes clei srečni, da smo v EU, da lahko pol Štajerske dela v Avstriji?

In v čem je pol razlika? Slovenec, ki dela v Grazu, verjetno s šefom ne govori slovensko, ali pač?

Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, da znajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Moj star ata je pa prostovoljno za relativno dobro plačilo, delal na neki gradnji, pa ker je bilo doma več otrok, so dobili ,,karte,, ,za sladkor, sol, moko, olje.......ne prej in ne pozneje, do ene 1960, niso živeli tako,

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
misli o nas lahko hitro izveš če se boš odpravil v celovec ali beljak in se pogovrajal v slovenščini.še bivši rojaki ne bodo s teboj hoteli kramljati v slovenščini

Ko da je to sploh važno! Našim prednikom je bila v 19-em stoletju nemščina domač jezik. V Ljubljani in Mariboru si na ulici slišal tako nemško, kot slovensko, Slovenci so znali oboje tekoče.

Ko gledam danes, mater, na severu mejimo na eno najbolj urejenih držav v Evropi...in si rečem...od koga smo se mi odcepljali 1918? Od zdrave pameti, peezda????

Zato, da smo danes clei srečni, da smo v EU, da lahko pol Štajerske dela v Avstriji?

In v čem je pol razlika? Slovenec, ki dela v Grazu, verjetno s šefom ne govori slovensko, ali pač?

Odpite oči, folk, mladi Slovenci se selijo po svetu s trebuhom za kruhom, rešuje jih znanje in to, d aznajo še kakšen jezik, ki ni slovenščina...To je dosežek naše samostojnosti...da se Slovenci izseljujejo, Bosanci pa priseljujejo, da bodo delali za čimmanjši denar čimtežja dela..

Ti si ziva legenda.

Enkrat se supcis da si tezki janez ki je proti balkancem in srbom, po drugi strani pa bi šprehal dojæ pa pustil da te švaba jaše.

Ravno zaradi taksnih prodanih pezdetov je drzava tam kjer je.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Moj star ata je pa prostovoljno za relativno dobro plačilo, delal na neki gradnji, pa ker je bilo doma več otrok, so dobili ,,karte,, ,za sladkor, sol, moko, olje.......ne prej in ne pozneje, do ene 1960, niso živeli tako,

ne boš verjel tudi moj in kaj si hotel povedati s tem?verjetno pa so doma govorili slovensko in ni čakal v vrsti da bi se šel pogreti v peč v kakem dachauu ali matthausnu
uf-1.gif