Južnjaki in 'Dežela'

mistique

Guru
16. jun 2009
14.176
1.961
113
Emona / Carnium
Ampak, na vprašanje odpiralca teme je pravilno odgovoril hgard.

Ne vem, zakaj štibliæ sprašuje na forumu, ko pa bi lahko kakega južnjaka vprašal
evil.gif

Če mene fprašaš, se tema lahko zaklene.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
E moji janezi

Vi bi se samo cepali i anektirali. V 100 letih ste zhebal 3 drzave, 4 boste pa glihkar. Svka castal kukr bibreku g. Zabca 'kapo dol'

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.051
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
E moji janezi

Vi bi se samo cepali i anektirali. V 100 letih ste zhebal 3 drzave, 4 boste pa glihkar. Svka castal kukr bibreku g. Zabca 'kapo dol'

Mah v četrte bomo zhebal kar celotno EU, saj kamorkoli se priklopimo gre vedno vse kvragu!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ker sem rojen v Sloveniji, ne v Avstriji. Če bi bil rojen v Avstriji, bi mi dol viselo za slovenščino.

Pa saj ti dol visi za slovenijo, to ki so jo tvoji napredni-razviti "avstrijci" zeleli zravnati z zemljo, narod pa zasuznjiti da jim bi "delal" po tovarnah in okopaval krompir.

Se pravi bi Jankoviæi dobili svojim sposobnostim primerno delovno mesto?
evil.gif

hysterical-1.gif

Jankoviæ je potomec slovenke. Torej? Hitlerjanstvo na pohodu spet?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Jaz se v Grazu ne pocutim manjvrednega ker nisem avstrijec.

Spet si zgrešil poanto. Ne sprašujem te, kako se ti počutiš v Grazu. Sprašujem te, na čem temelji ta tvoj ponos napram Avstrijcu in zakaj je po tvoje dobro, da smo šli iz Avstrije? Zato, da danes zgledamo v primerjavi z Avstrijo kot klošarji?

Švabolizništvo? Halo se slišimo? Si ti mogoče seznanjen, kolk Štajercev se vozi v Avstrijo v službo, da preživijo svoje družine? To je rezultat tega našega "ponos i dika" bivšega Jugoslovanstva.

Ampak glavno, da imamo mi onega starega partizana, nje?

Tebi ocitno ni jasno.

To da smo mi sli ali prisli iz avstrije nima zdaj nobene veze.

Zahvali se ljudem, tvojim cistokrvnim slovencem ki so te izropali do zavisti, da si ti zdaj zelis v avstrijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In zdaj je to treba posplošit na prav vse politike....še na Pahorja za katerega bi dal roko v ogenj, da ni sunil eura. So ga prej "kolegi" še plače obrali.
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bolje to, kot da samo v 20 letih izgubiš skoraj tretjino države, ravno toliko pa imajo tako šipci kot zelenkoti pod kontrolo na jugu in zahodu.

Mislim, da še ni konec...osvobodilna vojska Medvedeva, Bujanovcev in Preševa pod vodstvom Rizvana Qazimija oz Komandanta Lleshija je bila sicer poražena, vendar mislim, da utegne znova vstati iz pepela...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Zahvali se ljudem, tvojim cistokrvnim slovencem ki so te izropali do zavisti, da si ti zdaj zelis v avstrijo.

Kdo nas je oropal? Oropale so nas edino babyboomarske generacije upokojencev in oropali smo sami sebe, ker smo očitno živeli na malo preveliki nogi za svoj realni standard.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Kdo nas je oropal? Oropale so nas edino babyboomarske generacije upokojencev in oropali smo sami sebe, ker smo očitno živeli na malo preveliki nogi za svoj realni standard.

Politično odobreni krediti brez kritja niso imeli nič pri tem?

Kakšen bi bil pa po tvoje "realen standard" za slovenijo da bi situacija trenutno še špilala
confused-1.gif

Glede navedb o tem da bi bili slovenci potomci germanov ali česa podobnega, preberite si malce zgodovine slovanov.
Jezik, verstva, bivališča, prehrana, kultura ipd., ne govori v prid germanstva ipd. zahodnejših etničnih skupin.

Kao nemški priimki so pa posledica germanizacije v naši zgodovini (pa še ti so poslovenjeni tko da
17758-icon_confused.gif
)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nehi..slovenci so potomci germanov. in nehi zavajat.

kaj je bolje
bit najbl južni german
al najbl severni slovan

da ne omenjam hunov in makaronarjev

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Kao nemški priimki so pa posledica germanizacije v naši zgodovini

Nekaaj že, je pa v 15 in 16 stoletju prišlo kar nekaj Nemcev v naše kraje, saj veš tam pod Porezen so prišli Tirolci, prav tako v Bohinj, Kočevska....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Slovenci smo mešani, od Slovanske do Germanske, Romanske in Hunske krvi, dol nižje recimo del Hrvaške, BiH, Srbije, ČG, Makedonije pa imajo tudi turško kri!