Jelinčič ponovno za naborniški sistem!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Sem proti. Sicer mi iz zdravstvenih razlogov ni bilo treba iti, v nasprotnem primeru bi uveljavljal ugovor vesti. Da se bo nek oficir, vodnik, whatever, izživljal, drl nad mano - ne, hvala. Da bom moral na ukaz delati razne de.bilane - ne, hvala.

Samo....to dandanes dobis ze v vsaki povprecni sluzbi....tak odnos namrec

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa spucat sekret, kopalnico, postlat postlo; tega marsikak mamin sinko niti pri 30-ih ne zna. Oz. mu ni treba.

Ampak to je v dandanašnjih časih utopija; mularija že v OŠ noče ubogat učitelja-kje bi šele na ukaz vkopavali mine in kopali zaklonišča.

Godinove sicer ne maram, je pa napisala dober članek ali dva na to temo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Sem proti. Sicer mi iz zdravstvenih razlogov ni bilo treba iti, v nasprotnem primeru bi uveljavljal ugovor vesti. Da se bo nek oficir, vodnik, whatever, izživljal, drl nad mano - ne, hvala. Da bom moral na ukaz delati razne de.bilane - ne, hvala.

Istočasno si upam trditi, da se znam bolje gibati in preživeti v naravi, improvizirati, šraufati, ... kot 80% nabornikov.

In nenazadnje, kdo bi mi plačal izgubljene mesece, ko bi lahko počel kaj bol koristnega, tako zase, kot za družbo.

Nihče se ni drl na "tebe".

Opravil si svoje dolžnosti, nisi bil preveč pameten pa še počel kaj pametnega v prostem času.

Drugače pa je res, kar je en gori napisal.

"Pametni" so hitro dobili lekcijo.

En je vsako noč nekaj klicaril z mobitelom pa se mu je lepo reklo, da se naj umiri.

Razumel je šele, ko mu je med polnjenjem telefona nekdo 3x napačni pin vtipkal.
priden.gif

Drug je bil tudi "modrijan" in je fasal, da se mu je obrnila omarica narobe. Ko je odklenil, je imel delo.

Vse se je uredilo pa to niso bile potem zamere, ampak zajebancija cel čas.

Poveljniki pa kaj naj rečem: to je njihova služba, dobijo plačo, svoje so opravili in gredo domov. Zakaj bi se nore delali z "zaposlenimi".

Če je problem, se pokliče vojaško policijo in tam je zgodba drugačna.

Moje mnenje je, da kakšen mesec, dva ne bi škodilo vsakemu, ker v teh časih je 6-7 mesecev preveč.

Za gornjega in ugovor vesti. Ja, eni so tudi nasrkali. Kolega je dal ugovor vesti in se je nalikal v domu za upokojence, krasni "pogoji dela", vročina, a bejž no...

Mi smo bili v vojski kot v hotelu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma ja. pa že samo redno zgodnje vstajanje, brtije, tuširanje...

Jaz sem nekje vstajal ob 5:40, da sem se precej lagano do 6:00 zbasal na telovadbo in vmes zategnil posteljo. Obriješ pa se zvečer, ob 22.00 pa spavanac.

Itak se najde še popoldne čas za dremež
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Sem najprej res mislil, da si bil v vojski, sem šele potem opazil, da si bil pri slovenskih tabornikih. To ni bila vojska, daleč od tega!!! Ko govorimo o služenju vojaškega roka, govorimo o bivši JLA.

I

Izbrisan uporabnik #488

Večina jih je preživela tudi v JLA, nekateri so šli celo "naprej", tak jim je bilo fajn
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
JLA tudi ni bila glih neka vojska. Mogoče v 60 in 70 letih. Potem pa je bilo to vse bolj tak-tak
če kdo rabi vojsko in bi rad to doživel naj gre v tujsko legijo ( francosko )

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Sem najprej res mislil, da si bil v vojski, sem šele potem opazil, da si bil pri slovenskih tabornikih. To ni bila vojska, daleč od tega!!! Ko govorimo o služenju vojaškega roka, govorimo o bivši JLA.

No,no, ne povelicuj sistem JNA, ker je bilo isto sranje, zabijanja casa. Sem jaz v SV vec streljal kot pa moj brat, ki je bil v JNA. Tisti dolgi marshi v pm je pa itak brezveze omenjat. Hodit zna vsak. Ce pa mislis da ce te en æato zajebava u mozag in da brez tega ni pravega vojnega roka, potem je tabornistvo znanstvena fantastika proti armiji.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
In tam so taki hinavci in bedniki, k so zdej že na vodilnih mestih hitro dobili deka party... če bi bili v vojski bi se vsaj malo zamislili nad sabo, tko so pa še vedno brezbrižno kradejo in goljufajo vse, tudi državo.
Ti ki kradejo itd so po večini stari 30+ in so bili v vojski.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.961
606
113
pozabi
evil.gif

Slovenska vlada je vodenje ključnih varnostnih resorjev v teh trenutkih zaupala dvema mladima funkcionarjema nekdanje ZSMS, ki nista niti služila vojaškega roka (Bavčar je končal kadetsko šolo za miličnike, Janša pa je opravil samo štirimesečno stažiranje v enoti JLA).

http://www.delo.si/novice/poli...ojega-dela.html

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.597
113
41
Lj
Ljudje bi morali domovino braniti iz ljubezni in ponosa do nje, ne pa iz prisile. Če ne imaš zelo slabo vojsko, ki ti bo takoj dezertirala. Torej moraš delati na tem, de ljudje imelo radi domovino, ne pa prisilni vojski.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.710
1.362
113
Naborniška vojska bi bila dobra za mnogo stvari. Vendar samo v obliki, niti malo podobni bivši JLA ali kasnejši naborniški SV.

Za Slovenijo in dvig splošne morale bi bil dober Švicarski naborniški sistem. Recimo, da brez izjeme za vse 18-letnike po končani srednji šoli 2 do 3 mesece - junij do september akcija. Moderne vzgojne metode za problematične mulce in izobraževalno preživetvene za normalne mulce in možnost takojšnje prekvalifikacije med skupinama v primeru težav. Možnost oz. celo vabljenje deklet na ločena usposabljanja.

Vzpostavitev orožnih omar doma, dvig integritete in izstop iz Nata. V Jugoslaviji so jih že v osnovni šoli naučili streljat, pa so normalni ljudje zrasli. Malo starinskih for ne bi škodovalo. Pa jutranji dvig zastave in podobno.

Ta predlog za to temo in rambote verjetno ne bo zanimiv.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Dejte no vsi skupaj nabijato o tej vojski, kot da je kaj posebnega. Kaj bo zdaj vojska vzgajala folk? Raje naj pošljejo bodoče starše na tečaj, pa bo.

Danes pa vsak jebeštrga, ki je pogruntal kam ga vtakniti, naredi otroke, država mu daje za to vse žive doklade, kot da je odkril ameriko, z vzgojo se pa ukvarja vrtec, šola, nato pa zdaj še vojska, potem pa kdo? Dom upokojencev?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.136
7.789
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tole je pa tema za bileæanskega majorja Bucota. Spet bo imel erekcijo.
JP-meni vojaščina ni pustila nobenih travm, pa tudi kaj zanimivega sem doživel, za razliko od nekaterih obveznikov , ki jim je bil smisel bivanja v vojski pisanje solzavih pisem bodočim ženam (sedaj povečini bivšim) ter odštevanje dnevov do civilstva. Se najdeš?
tongue-1.gif

PS-spet se ponavljaš.
rolleyes-1.gif

Buco, spet si falil. Tako kot vedno. Preberi svoje poste za nekaj mesecev ali let nazaj, pa boš videl kdo se ponavlja. Iz kakšnega testa si TI, nam je pa tako že vsem jasno.
hysterical-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Sej, a je kaj slabega povedal, čeprav je tudi sam taprav patron? Se popolnoma strinjam z njim, da je današnja mladina popolnoma zblojena in rabi red in disciplino. Žal pa prevladuje pohlep po čimvečjem zaslužku na nelegalen način,( vzornike imajo pa itak v politiki in gospodarstvu, tudi to je res) droge , alkohol, brezdelje itd.

No evo priznam da jaz (se) nisem sluzil domovini...mi je blo prvo zal...potem pa...

Brezdelje...droge(trava) in alkohol so mele tud zadnje generacije nabornikov naprimer....pusko....pistolo se naucis razstavit na youtubu....ce ne se pa vedno najde kak prijatu z oroznim in lahko se tam v zivo probas...

Za uniformo obstajajo armyshopi...

Sem se kaj zamudil?

Saj se ne gre toliko za orožje in opremo, gre se predvsem za disciplino, red, delovne navade ,ter spoštovanje sočloveka in pa predvsem samega sebe, da veš, da si na svetu z enim namenom, da nekaj ustvarjaš , ne pa , da uničuješ sebe in pa druge.
Večina bi v vojski morda prvič slišala za moralo in spoštovanje , ter disciplino.