Jelinčič ponovno za naborniški sistem!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
način dela

O takih maminih sinkotih govorim.

Rokce so mu drvenele in ukinil bi tekoči trak.

Res ne vem, kako smo nekateri preživeli, pa smo že v najstniških letih na normo premetavali hlode po holcplacu. Pa ni važno ali je bilo -15 ali +35 st.C.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A to si bil prav v vojski ali imaš samo ideje o njej? Jaz sem bil, pa je bilo isto sranje kot povsod drugje. Mutibariči stalno pri zdravnici za zdravniška potrdila, ostali najebali, sicer pa samo postiljanje postelj in podobne oslarije, pa atomski spredi, zadi.. če bo atomski, bo [cenzura] pomagalo zaleganje. Porabili pa morda 30 metkov. Očitno je naborništvo danes treniranje ljudi za postiljanje postelj okupatorjem, beri turizem.

Ja, sem bil v pravi vojski. Tudi postiljanje postelje nekaj šteje. Tu sem izpostavil disciplino, kdaj je treba vstat, se umit in bit pripravljen za delo, kar današna mladina zanemarja, ker jim ni treba, so tukaj mamice. Naučili smo se tudi zdržati kakšen pritisk čudnega oficirja, danes pa tamladi takoj v jok, pa na drevo, ali k odvetniku. No, v tem smislu sem mislil.Ker bo pa treba delat tja do 70 leta starosti, pa tud kakih 6mesecev služenja ne bi bila katastrofa.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
način dela

O takih maminih sinkotih govorim.

Rokce so mu drvenele in ukinil bi tekoči trak.

Res ne vem, kako smo nekateri preživeli, pa smo že v najstniških letih na normo premetavali hlode po holcplacu. Pa ni važno ali je bilo -15 ali +35 st.C.

Dobro saj vem da si tud ti delal v 4 izmene itd ( omenil si 1x da ne boš v luft skakal kako vem
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jap, takrat ni bilo presinga in mobinga ampak jebanje v glavo.

Razen če si naredil tisto, kar si moral. Za tiste, ki smo bili vajeni delat ni bilo problema, mamini sinkoti so ga pa najebali že takrat.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Eeee druže moj......kako pol to......ti tak specialac namazan svim žaubama.....ampak ko te pa začnem mal prcat pa takoj u luft?
evil.gif

Pa nemoj mi onom priæom.....kao staram se!
ne-ne-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.608
494
83
če je nekdo zafuran že od doma, ga tudi služenje vojaškega roka ne bo bistveno spremenilo
sam sem bil v častni četi, kar se lahko smatra kot najtežji fizični in psihični dril naborništva - saj si ne moreš privoščit blamaže pred tujimi predsedniki in ostalo zalego - dobiš pa top kondicijo, 100 sklec v kosu ni več problem, tudi discipline te naučijo

pa ne bi nazaj uvedel tega, saj so razlike med nekom, ki preživi naborništvo v častni četi ali nekom, ki je avtomehanik/šofer preprosto prevelike in niso fer
če že, potem profesionalno
raje dam denar za mulca, da trenira nek šport, na primer hokej, se prav tako nauči reda in discipline

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Najprej naj švicarske plače uvedejo... potem se bomo pa menili.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Maš prav..Jelinčič ni prav dolgo špilal rambota, ker je bil umaknjen na hladno.
smile-1.gif
Drži.
Svoj "štab" so imeli on in njegovi v pritličju takratne občine Šiška, z opremo in orožjem ga je pa kar po domače zalagal predsednik občine Z. Ko se je izkazalo, da bodo z njimi še velike težave (po dogodkih v Kosezah) je padla odločitev o njegovi odstranitvi 'na hladno'.

Kako to vem? Takrat sem bil del 51 PŠTO, ki je imel svoje prostore v 5 nadstropju te stavbe...

Sicer pa smo stari Ljubljančani poznali zmageca tudi pred osamosvojitvijo, sam sem celo nekajkrat kupoval v njegovi trgovinici z zdravilnimi rastlinami na Resljevi.

Še o naborništvu: ideja v teh časih pri nas res nima kakšnega smisla, koncem šestdesetih pa je zame pomenila življenjski preobrat. kakor tudi za večino mojih 'soborcev' iz Rume. Za nekatere pozitivno, za druge tudi negativno.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
No, pol si bil pred mano, jst sem bil 15mesecev, top haubica, L.38.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, največ smo bili na aerodromu in pa v Nikincah, z 155, če se ne motim.Ker sem bil januarc, sem imel tri bojna streljanja.