Ni bil.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Top je bil v originalu 100mm, potem so nadgradili v takega da omogoča izstrelit kaj več kot 50let staro strelivo!
Motor imam pa v spominu da je bil menjan, lahko da ni bil nisem ziher.
Citat:
Šlo je za T-55 ker sem se sam že spraševal kaj ima pomen zamenjat motor, komplet oklep in tehniko na tanku ki je skoraj še videl 2. s.v!
No odgovor je bil nacionalni interes, ker so pač lahko ponucali slovensko industrijo (STO RAVNE, fotona) in naredili precej sodobno izvedbo 50 let starega tanka. Fotona mislim da je opremila komplet optiko tanka in sistem za nadzor streljanja. To slednje se je potem vgrajevalo povsod po svetu v T-72 in klone.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Meni je nekdo iz Fotone nosil baterije in stisnjen zrak za infra kamero( Fotonino za tanke), s katero smo ponoči "opazovali" divje svinje
Citat:
Šlo je za T-55 ker sem se sam že spraševal kaj ima pomen zamenjat motor, komplet oklep in tehniko na tanku ki je skoraj še videl 2. s.v!
No odgovor je bil nacionalni interes, ker so pač lahko ponucali slovensko industrijo (STO RAVNE, fotona) in naredili precej sodobno izvedbo 50 let starega tanka. Fotona mislim da je opremila komplet optiko tanka in sistem za nadzor streljanja. To slednje se je potem vgrajevalo povsod po svetu v T-72 in klone.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
To je samo jaklič dal fest zaslužit prijatelju kateri je dobil naročilo, nič drugega ! Prav zanimivo da nihče ne dregne v detajle...supervizor ve več kot so novinarji pripravljeni napisat....
Izbrali so najcenejšga ponudnika. Torej?
Ja, to pa v našem kupleraju res nekaj pomeni.
BTW: Jakič se hvali, da bodo čelade plačane v treh obrokih. Hmm, državna revizijska komisija je zaradi podobnega razloga razveljavila razpis za elektronsko cestninjenje:
http://www.finance.si/8343218/Razpis-za-elektronsko-cestninjenje-razveljavljen-Kapsch-izviselCitat:
Meni, da naročnik "ne more bremeniti ponudnikov, ki so, glede na trenutne razmere, verjetno tudi sami v situaciji, ko si ne morejo privoščiti financiranja tako kompleksnega projekta in nato čakati na poplačilo deset let".
Za "naše" spet veljajo posebna pravila, ali kaj?
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja samo za ta denar bi dobili boljše rabljene. pa laserske merke bi še vedno lahko dali noter...