Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ma jaz še zdaj ne vem, kaj je taki problem naredit tedenske vinjete za 15 eur. Ziher potem nebi bilo polemik. Sedaj pa nas kurca cela Evropa z Hrvati vred. Pa saj smo blesavi. Obnašamo se kot da imamo zlate avtoceste. ...cepci zabiti. Lažje je gledat kolone skozi center Maribora in zabasane lokalne ceste po vsej Sloveniji, kot pa naredit kurčeve tedenske vinjete. Huraa zmagali smo... dosegli smo cilj, da se turist na poti skozi našo državico obvezno ustavi za 1 dan... v prometnem zastoju namreč.
stupid-1.gif

zakaj? enim se vedno ni jasno zakaj ni tedenske vinjete?Ker je cena za letno/polletno ugodna.Ce bi imeli tedenske bi bila tudi letna 2x drazja in se manj vozil na avtocesti

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Mal OT vprašanje - koliko pride še sedaj cestnina od LJ do austrije preko MB?

6,15€ pa če še nazaj hočeš prit ,je to skupal 12,30€

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ma jaz še zdaj ne vem, kaj je taki problem naredit tedenske vinjete za 15 eur. Ziher potem nebi bilo polemik. Sedaj pa nas kurca cela Evropa z Hrvati vred. Pa saj smo blesavi. Obnašamo se kot da imamo zlate avtoceste. ...cepci zabiti. Lažje je gledat kolone skozi center Maribora in zabasane lokalne ceste po vsej Sloveniji, kot pa naredit kurčeve tedenske vinjete. Huraa zmagali smo... dosegli smo cilj, da se turist na poti skozi našo državico obvezno ustavi za 1 dan... v prometnem zastoju namreč.
stupid-1.gif

s tem se enostavno ne morem strinjat. Slovenija bo morala še bolj krepko udariti po žepu celoten tranzit čez našo državo. upam da bodo na vrsti tudi kamiondžije. Mater jim J, 20 mio € kazni zarad onasnaževanja smo moral Bruslju plačat. Naj bodo kar lepo tiho! Teh 20 mio je NAŠ denar ki smo ga moral stran vrečt zarad TRANZITA! Boli me tič če se po trepalnicah mečejo po celi evropi. Dokler bomo mi moral plačevat milione eurov zarad tranzita me prav malo boli kita če računamo tujcem 100€ za polletno vinjeto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
stupid-1.gif
Vklopi možgane, no ...
Potem bi od tranzita potegnili pol manj denarja - in zato bi ga morali več od nas. Kar začni množit ceno letne vinjete z 2 ali 3 ...

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
stupid-1.gif
Vklopi možgane, no ...
Potem bi od tranzita potegnili pol manj denarja - in zato bi ga morali več od nas. Kar začni množit ceno letne vinjete z 2 ali 3 ...

In koliko denarja potegnemo od tranzita? Bagatelo. In koliko nas stanejo npr. samo popravljanje cest azaradi tega tranzita? In koliko nas stanejo zdravstvene težave zaradi tega tranzita (hrup, izpuhi...)? In koliko nas pride večja poraba/večje onesnaževanje zaradi stanja v kolonah (tudi velikokrat) zaradi tranzita? Koliko časa vsak izgubi vsak dan zaradi tranzita?

Še zmeraj mislite, da se s tranzitom zasluži?

Dokler se bo za 1 cent razlike splačalo iz drugega konca sveta pripeljati vsako malenkost, toliko časa bomo imeli tako stanje.
Zato pa tranzit čimbolj zakasirat, če pa se nas bodo trume tovornjakarjev začele izogibati, pa toliko bolje, pa naj vozijo čez
Avstrijo (kjer jih prav tako nočejo) ali pa iz Italije s trajekti čez Hrvaško.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
E pa jabo vas... Od kdaj pa za tranzit veljajo vinjete. Pa kaj bluzite. Tovornjakarje bi pa itak treba zasekat po denarnicah tako da se jim bo mešalo. Zarad njih imamo onesnažen zrak in zaradi njih smo mogli plačat teh 20 mio. Poleg taga imamo zjahane tako avtoceste, kot lokalne poti. Naj si lepo poiščejo ruto preko Hrvaške pa naj smrdijo in delajo pizdarije kar tam. Te romunske in litvanske jajce bi treba stisnit, ne pa jebenih turistov, ki se enkrat letno peljejo skozi.

A če se bodo turisti pa po lokalcah vozili, pa nebo onesnaženja, a ne? Mislim ful logično ne?

Naj mi nekdo pokaže računico, zakaj bi bila letna dražja če bi uvedli tedenske vinjete. Tisti, ki ni pripravljen plačat letne, je itak NE bo. In če se dvakrat na leto pelje v Ljubljano, bo pač kupil dvakrat po tedensko, kar bi bilo enako kot bi kupil polletno. Sedaj pa nebo kupil NIČ in se bo pač drajsal po lokalnih cestah. Pravtako se bodo drajsale kolone čehov, ker ti itak nebodo kupili polletnih, ker niso pahjeni, da bi jih cestnina stala več kot dva dni bivanja.

Evo, naj se tukaj na forumu oglasi eden, ki nebo kupil vinjete. In vsi ki jo boste/ste kupili, mi prosim napišite kako bi bilo v primeru če bi veljale tedenske vinjete. A potem pa letnih ne bi kupili al kaj?

Mater vas je Dars lepo zaslepil, s temi vinjetami, ovce mu pa verjamejo.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
Zaslepil? S čim že? Meni je letna vinjeta ugodnješa kot prej cestninjenje, pa tudi precej bolj udobna bo. Da se turiste ocuri, se mi zdi pa edino pravilno. Kaj pa imamo mi od njihovega prehoda? Tako se bo pa vsaj na proračunu malo poznalo. Za tiste, ki se bojo drajsali po navadnih cestah, pa samo dovolj policijskih kontrol. Bomo pa z njihovimi prekrški vinjetni primanjkljaj noter prinesli. Skratka, vse se da urediti, če se hoče. In to v našo korist.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Turiste se naj kar ocuri, lahko tudi s posebno 4-dnevno vinjeto za ugodnih 20 evrov.
evil.gif

Me prav zanima, kaj ima Slovenija od kupov turističnih smeti, ki jih tujci tako ali tako prinesejo s sabo in pustijo na avtocestnih počivališčih?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hehe, avtocest sm se izogibal do sedaj - no, ne ravno, ampak sem premislil če je res nujno iti po AC in večkrat sem šel po alternativni poti. Sedaj to odpade. Vinjeto bom kupil za osebnega in za kombi - tam je pa sploh super, saj je bil v razredu 2
cheer.gif

Menim da tako razmišljajo tudi ostali in da se bo promet po AC hudo povečal, hitrosti pa padle
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Menim da tako razmišljajo tudi ostali in da se bo promet po AC hudo povečal, hitrosti pa padle
rolleyes-1.gif

Itak.

Bi tudi rada videla prikoličarje in jahtarje, ki bi se radi v sklopu svoje sparjene celodnevne vožnje (recimo, da gre za nemce, ki gredo na dopust v dalmacijo) guncali čez kup lokalnih cest za prihranek par evrov.
Sploh ker v vinjetnem sistemu niso samo AC, pač pa tudi ceste rezervirane za motorna vozila.

BTW - tudi jest podpiram tridnevne (ajd, tudi štiridnevne) vinjete za ugodnih 20 evričev...
evil.gif

Še to - koliko vas je takih, ki verjamete, da se bo letna vinjeta decembra dejansko prodajala po ceni, ki je napovedana?
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
No, če uvedemo take kratkoročne vinjete, sem tudi jaz za. Pa še dodatna sezonska delovna mesta (recimo za študente) se bojo odprla zaradi velikega povpraševanja po vinjetah. Sami plusi torej.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zaslepil? S čim že? Meni je letna vinjeta ugodnješa kot prej cestninjenje, pa tudi precej bolj udobna bo.
Meni pa bo konkretno dražja. Zato jo tudi ne bom kupil. (odgovor onemu, ko je vprašal kdo ne bo kupil).

Citat:

Da se turiste ocuri, se mi zdi pa edino pravilno. Kaj pa imamo mi od njihovega prehoda? Tako se bo pa vsaj na proračunu malo poznalo. Za tiste, ki se bojo drajsali po navadnih cestah, pa samo dovolj policijskih kontrol. Bomo pa z njihovimi prekrški vinjetni primanjkljaj noter prinesli. Skratka, vse se da urediti, če se hoče. In to v našo korist.

A so vas kaki turisti pretepli, da so se vam tako zamerili ? Ukradli peresnico v osnovni šoli ?
Tovornjakarji naredijo stokrat več škode (vseh vrst), pa jim mirno "odpustite".

V naravi velja zakon ponudbe in povpraševanja. Če je izdelek X predrag, ga folk ne bo kupil. Fertik. Lahko se na trepalnice mečeš.

Ideja o kaznovanju tujcev, ki se držijo predpisov, pa je itak bolana.

Ampak hej, glavno da se ob vikendu v gostilni lahko pohvališ "podpiram y.b.nje tujcev!" ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Točno zato, ker velja zakon ponudbe in povpraševanja (po naših cestah), je edino logično, da se turiste ožme.

Itak jih bo ene par, ki se bodo izogibali, ampak velika večina bo pa to gladko plačala, ker se pač raje vozi po kolikor toliko normalni cesti (tu je to povpraševanje, o katerem govoriš).

edit: Sožalje Štajercem. Tam bo verjetno res najhujša jeba.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Heh, kaj turisti in ostali tranzitneži naredijo? Pridi malo pogledat na dolenjska počivališča, ko se polno Nemcev, Italijanov, Avstrijcev in Švicarjev vrača v svoje rodne kraje (tiste na jugu). Slabše kot pri ciganih, poleg tega te horde še kontrolirat ne moreš. Če ot tranzitnega turista nimamo nič (razen mogoče kak črpalkar), potem ga niti ne rabimo, kajne?

Še od tranzitnega plina v plinovodih država nekaj pokasira, pa ta plin ne dela prav nobene škode. A od tranzitnega turista pa potemtakem ne bi smeli ali kako?
bonk.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Lepo policiste na tisto cesto pa kontrole in kazni izvajat. En mesec in bo v tujini ''ljudsko znano'', da se ne zajeb... po Sloveniji z iskanjem ''obvoznic''.
Ne ga srat s takimi izjavami. Kje je Slovenija lepa urejena in prijazna?
jezen.gif

Čaki mal... Hrvatje majo tak pristop do Slovencev že od vedno. Furaš v koloni s še štirimi hrvati in teb z liziko pomaha...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Točno zato, ker velja zakon ponudbe in povpraševanja (po naših cestah), je edino logično, da se turiste ožme.

Itak jih bo ene par, ki se bodo izogibali, ampak velika večina bo pa to gladko plačala, ker se pač raje vozi po kolikor toliko normalni cesti (tu je to povpraševanje, o katerem govoriš).
Če bodo res, potem ni problema.

Tu govorimo, za primer, da ne bodo.

Potem tudi pade teorija (keber) "A od tranzitnega turista pa potemtakem ne bi smeli ali kako?"
Na vinjeti ne služimo.
Torej kako ? Saj, zaračunali bi lahko. Ampak če ne bodo šli po avtocesti, kako boš ?

Še enkrat, ni dovolj imeti dobro pekarno z dobrim kruhom na dobri lokaciji. Tudi cena mora štimat. Če daš prevelko, nihče ne bo kupil in boš propadel. Če daš premajhno, boš spet propadel. (in krivil tujce ...)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Še enkrat, ni dovolj imeti dobro pekarno z dobrim kruhom na dobri lokaciji. Tudi cena mora štimat. Če daš prevelko, nihče ne bo kupil in boš propadel. Če daš premajhno, boš spet propadel. (in krivil tujce ...)

No, in tukaj bo prišlo do pospešene uvedbe elektronskega sistema, ravno zaradi tega. Ampak po drugi strani pa ni panike, tudi Švicarji postopajo podobno, da se rešijo tranzita (ki potem rine čez Brenner).