Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, in tukaj bo prišlo do pospešene uvedbe elektronskega sistema, ravno zaradi tega.
Saj to je pravi cilj ves čas
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej kako ? Saj, zaračunali bi lahko. Ampak če ne bodo šli po avtocesti, kako boš ?
Če se prav spomnim je kazen za 1 km/h v naselju čez omejitev že veselih 80 evrov (dve polletni vinjeti), za +11 pa že 250 EUR ...
Samo dovolj kontrol bo treba ...
Ni luči, pas, telefon ...
Pa bolje za njih, da se ne ustavljajo, obračajo in napsloh delajo gužvo, ko bodo po iskali.
Pa par tabel "dovoljeno le za lokalni promet) postavimo, pa je.
Če se bodo policaji znašli, bo še bolje, da jih čim več hodi po lokalnih cestah. Bo več denarja.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Samo cene za Tovrnjake bi pa lahko naštimali na takšne kot imajo Avstrijci + ceno dizlu bi dvignil da bi na trošarinah nekaj pridobil BTW Švicarji imajo že od pamtiveke ceno dizla višjo od cene bencina. cca 1,40€ je sedaj liter dizla v Avstriji

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Drugače se pa Avstrijci še kar pritožujejo! Shranjevali bodo račune za vinjete in račune turističnih destinacij (dokazovanje časa uporabe ceste), da bodo to lahko kasneje morebiti terjali nazaj. http://www.oeamtc.at/index.php?type=article&id=1131585&menu_active=0193
Zakaj se ne bunijo, ko sami poleg vinjete posebej plačajo še tunele?

Drugače pa nimam nič proti 10-dnevni vinjeti, za ugodnih 34,90 EUR.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Samo cene za Tovrnjake bi pa lahko naštimali na takšne kot imajo Avstrijci + ceno dizlu bi dvignil da bi na trošarinah nekaj pridobil BTW Švicarji imajo že od pamtiveke ceno dizla višjo od cene bencina. cca 1,40€ je sedaj liter dizla v Avstriji
http://www.oeamtc.at/

Tukaj piše, da je 1,31 EUR

Saj že na četrti strani so cene podobne tisti ko sem jo napisal jaz , v glavnem v tem tednu ko sem pohajkoval gori po tirolskem je bilo redko kje pod 1,38€/lit sicer je pa res da se najde kakšna črpalka kje v kakšni zabačeni ulicu za manj denarja , samo ko sem gori se ne oziram za tem preveč ker itaq trpi službena Routex kartica
evil.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Jaz sem za 4 dnevno za ugodnih 29,99€ itaq mora za obisk lepe njihove dve kupit

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
drgac pa ne razumem zakaj vecina podpira, da bi vse tujce nenormalno olupli,
lahko se obrne proti nam

roko na srce, nase ceste, tam okol MB, si ne zasluzijo, da se tam dnar pobira, oz. vinjete placuje

npr. ko prihajam iz BE, se morn po 1200 km, ko grem mimo MB proti CE, prvic ustavit zarad semoforja,
in to veckrat,

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej kako ? Saj, zaračunali bi lahko. Ampak če ne bodo šli po avtocesti, kako boš ?
Če se prav spomnim je kazen za 1 km/h v naselju čez omejitev že veselih 80 evrov (dve polletni vinjeti), za +11 pa že 250 EUR ...
Samo dovolj kontrol bo treba ...
Ni luči, pas, telefon ...
1 km/h se ne kaznuje.
Razen tega kak bodo "spidirali", če bodo zastoji ?
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Zakaj se pa 1 km/h ne bi kaznoval? Izmeriš, odbiješ toleranco in če 51, kaznuješ.
Če bodo pa zastoji, bo pa lažje kontrolirat, ali so vsi pripeti, telefone ipd ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Sicer pa: naj vlada napove, da so polletne vinjete samo začasno, do decembra (logistični problemi), potem bomo pa namesto njih imeli 10 dnevne.
Seveda za isto ceno kot sedaj polletne.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:

npr. ko prihajam iz BE, se morn po 1200 km, ko grem mimo MB proti CE, prvic ustavit zarad semoforja,
in to veckrat,

Kmalu ti to več ne bo treba. Ker bo iz Pesnice do Miklavža kmalu povezva in na srečo brez vsakega semaforja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:Torej "nelegalno" ? Ker ni vsak mesec dovolj kazni iz Bruslja ?
(plačujeva jih ti in jaz, če si pozabil)

Dokler bo življenjski cilj Janezka čim več sosedovih krav zastrupit, bo pač ostal kmetek nekje bogu za hrbtom. Pa se čudil, zakaj je tako.
Predlagam, da vsem turistom, ki se LE PELJEJO čez Slovenijo ponudimo poleg brezplačnih AC še brezplačno kosilo v najbližji AC okrepčevalnici. Zraven jim dajmo še pocenit bencin. Bo tebe to zadovoljilo?

Sicer pa še on topic:
- v Črni gori moraš ob prestopu meje z osebnim avtomobilom plačati ekološko takso 10 EUR, katera ti velja eno leto.
- v Švici je na voljo LE letna vinjeta.
- v Srbiji s tujo tablico plačaš 40% višjo cestnino
- v Albaniji poberejo vstopno takso 10 EUR na osebo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če imaš balkan za vzor, kar...
Jej, Švica je res Balkan. Isto Avstrija s svojimi EKO točkami za tovornjakarje. A ne?
grims-1.gif
Recimo, to bi bila varijanta. Poknit Eko točke kot jih ima Avstrija. Me zanima koliko vzhodnjakov bi še sopihalo s svojimi kadečimi se kantami tukaj. Pa naši bi potem morda lažje prišli do dela, ne pa, da imamo najnovejše tovornjake, ki vozijo po EU, tukaj pa nam smradijo vzhodnjaki.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tule pravijo, da je v Nemčiji 15 centov na km za tovornjake.
Kar ni dosti več, kot pri nas ali ?