Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
"Tebe pa matematika zajebava, ali pa kupiješ vinjete drugje kot jaz."

Mene nič matematika ne zajebava .. izračun je za letno vinjeto, če jo decembra nabaviš. JE lepo opisano. Pol letne so sicer malo dražje, ampak da se bi blo vredno tvojega in mojega pisanja in jamranja pa sploh ni.

"Jaz sem za vinjeto, ki mi velja do novega leta dal 35€, kar je 5,83 na mesec, kar je skoraj polovico več od tvojih izračunov."

Polovico več od mojih izračunov - kako strašno se to čuje ... dejansko je razlike za eno kvalitetno šteko cekret papirja (4 slojni odišavljen), če si sedaj navalil na polletne. Če se ti ne izzide, napiši tukaj svoje podatke in številko računa in ti razliko 1,83€ nakažem. Ne se hecat ljudje no - pa to je vse drobiž .. nekateri pa debatirate, kot da vam bo vsaj pol plače šlo za vinjete. Sej niste klošarj madona no..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Potem pa napiši, da velja tvoj izračun pod pogojem ČE bo takrat še po obljubljeni ceni, ČE jo kupiš decembra in januarja 2010 ne, in ČE si se do decembra vozil brez, kajti potem tvojim decemberskim 4€ lahko prišteješ še 5,83 ki si jih že plačal za december pri polletni vinjeti.
To kar počneš je čisto zavajanje, saj letnih vinjet po 55€ ni še noben videl. Zaenkrat se vozimo dražje. Se pa strinjam, da je cena ugodna v primerjavi s prej, je pa dražja v primerjavi s Švico in Avstrijo, ker njihova velja za več km avtocest.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
MA ni šans da se za manj ko 4€ na mesec (ja 4€ = letna stane 55€ in velja 14 mesecev) sekiram, ker ne bom popolnoma izkoristil vinjete in je bilo prej bolj ugodno.
Pa to ni omembe vredno - kaj pa moj čas, manjša poraba, manjša obraba avtomobila, in manjša možnost za visoko kazen v naselju, konec koncev tudi manjša možnst za nesrečo - če vse to ni vredno te 4€ na mesec tut če se zlo redko furaš po AC se nimaš kej pizdit, to je minimalen strošek vreden dve kave in en pir mesečno...
Tebe pa matematika zajebava, ali pa kupiješ vinjete drugje kot jaz.

Jaz sem za vinjeto, ki mi velja do novega leta dal 35€, kar je 5,83 na mesec, kar je skoraj polovico več od tvojih izračunov. . Pa tud ko bom za novo leto kupil letno, mi ne bo veljala nadaljnih 14 mesecev, kot ti trdiš. Kakšna bo cena, bomo pa še vidli.

Se mi zdi, da s sedanjimi cenami ne bodo dobili tolk not kot prej, si bodo morali kaj izmislit, da bodo nadoknadili izgubo.
Pritisk EU (katere člani smo tudi mi) da uvedemo krajše vinjete bo prav prišel, saj že sedaj pravijo, da če bi uvedli krajše vinjete, da bi se letne in polletne morale fajn podražit.
Te cene so predvolilno naravnane, kaj bo naslednje leto hehe pustimo se presenetit.

Niske cene vinjet so vzpodbuda vladi, da bomo med prvimi uvedli (nedodelan) satelitski sistem sledenja svojih državljanov, kar bo zelo podražilo cestnino in posegalo v našo zasebnost.
Sem mnenja, da država podatkov o mojem gibanju ne bi smela zbirat, ker jo nič ne briga, kam in kdaj jest grem. To je moja zasebna stvar.

Tako je! Imaš vso pravico, da se premikaš peš ali vrteč pedale na kolesu.