Izkoriscevalski lopovi

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Roberto se precej strinjam vse pa ne...ta fant je torej sp jevcu v 4 urah zasluzil 180€ ce odstejem 70€ materiala, pa naj bo se 10€ gorivo in obraba kombija in se 10€ obraba orodja in vakum pumpe. Vendar neto je zasluzil 17€ ????
Nimam nic proti 30€ + ddv delavna ura monterja,mehanika,mizarja.....to je razumna cena.
Kam kur..gre vsa ta razlika tega jaz nemorem razumeti.

Nazadnje urejeno:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Monter klime nima NIKDAR v Avstriji 45000 EUR bruto letne plače, kolikor znese 2000 EUR neto mesečne plače. Ima pa 2000 EUR bruto plače, kar lepo prinese 28000 EUR bruto letno in 20000 EUR letno neto, vključeno 13 in 14 plačo. Pa brez olajšav.

Avstrijski splet:

Der Bruttomonatslohn gemäß Kollektivvertrag (Stand 01.01.2015) beträgt für diese Position € 2.500,00 (14 Mal jährlich, zuzüglich etwaiger gesetzlicher und kollektivvertraglicher Zuschläge).

Skrajšan prevod:
Po kolektivni pogodbi torej prinaša ta pozicija 14 x 2500 evrov bruto,kar je, BREZ ZAKONSKIH in drugih dodatkov ( zuzüglich etwaiger gesetzlicher und kollektivvertraglicher Zuschläge). 35.000 evrov bruto.

Ti si napisal 28.000 evrov, torej lažeš.

Me pa zanima, ali te za laganje po spletu plačuje leva, ali desna politična opcija?

Ali pa si mogoče podatke našel na wikipediji, kjer lahko vsakdo napiše, kar se mu zdi? Tudi to, da je bil Titanik dolg le 2,5 metra...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.652
6.413
113
Daj link, tako kot sem ga dal jaz zgoraj, kjer iščejo klima serviserja/monterja za 1800 bruto.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
E, Poldo, to bi pa tudi jaz rad vedel... Oz. ne bi rad, ker me itak ob vsakem plačilnem listu sveta jeza popade. Se strinjam, prevelike obremenitve (pa niti ne z dohodnino) ampak z raznoraznimi prispevki za zdravstvo pa do čistega zraka...
uf-1.gif

Bi bilo pa dobro (ker lahko) primerjati strukturo plače in prispevkov med Italijo in Slovenijo. Da vidimo kje smo (sošolka, ki tudi živi v Italiji pravi da je tam še večja mafija kot tu).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vosu si, ampak res.
2500 neto ima razvijalec odprtokodnih rešitev za virtualizacijo, ki ima poleg ogromno prakse tudi kakšno šolo končano.... Recimo kakšen univerzitetni študij, ne pa tehnični višješolski...

Ti, se mi zdi, lapaš nekaj iz interneta, jaz pa ti povem iz prakse, ko sem preučeval možnosti in preračunaval opcije ter sešteval pluse in minuse. Konkretno za tvojo repliko... Sem ti samo napisal koliko je 2000 bruto na letni ravni. Enostavna matematična operacija, ki ti jo izvrže tudi kalulator katerega link sem ti podal. In nič več. In, kolikor mi je jasno, se v razvitem svetu pogovarjajo o BRUTO letni plači, ne šljivi razviti svet tvoje razlage in NETO. Ker BRUTO je tisti, ki ga delodajalec nameni zate. Ostalo so pa že odhodki, tako kot položnice. Če tega nisi sposoben dojeti in dojeti kje dejansko tiči problem...
Me zanima kako bi se ti pogovarjal v AbuDabiju oz. Emiratih...
Najbolje da se umiriš, nehaš žalit in se posvetiš goveji župci, tenstanmu krompirju, govedini iz župe in mastni zeleni solati ob podlagi glasbe "naši poslušalci čestitajo in pozdravljajo".
Bo manj škode.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Ti pa si en velik manipulator. Se mi zdi, da od leve opcije.

In vi si seveda želite, da bi bili ljudje kučanove/zemljaričeve ovce, da se ne bi uprli izkoriščanju in se potegnili zase.

In poskušaš zmanjševati splošno znana dejstva, da so pač v Avstriji plače enkrat večje, kot v Sloveniji.

Ker so, zelo enostavno, "njihovi" dosti manj ukradli, kot so tvoji.

Link še tebi, nepismenemu:

http://jobs.beste-stellen.at/J...S_XML_JOBKRALLE
2241357-635301499538517001_odseljeni_drzavljani_rs_975.jpg

Priponke

• 2241357-635301499538517001_odseljeni_drzavljani_rs_975.jpg
    2241357-635301499538517001_odseljeni_drzavljani_rs_975.jpg
    43,6 KB · Ogledi: 271
Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vse kar ti lahko rečem je
13.gif

Bo pa še zanimivo... Avstrija je objavila, da se brezposelnost veča. Kaj misliš, kdo bo prvi ostal brez službe, če bo prišlo do krčenja?

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vse kar ti lahko rečem je
13.gif

Bo pa še zanimivo... Avstrija je objavila, da se brezposelnost veča. Kaj misliš, kdo bo prvi ostal brez službe, če bo prišlo do krčenja?

Pri nas pa se brezposelnost zmanjšuje. Ker je rekel tako Milan.

In če bo šlo tako naprej, se bo kakih 50.000 Avstrijcev preselilo v Slovenijo in kakih 20.000 zaprosilo za slovensko državljanstvo.
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Resno, spelji se s svojimi nebulozami.
Poldo se je kregal nad tem kako malo zasluži monter in kam ponikne razlika med tem kar ti plačaš in kar monter dobi....
Ti pa Kučana, Zemljariča in podobno not vlečeš. Res si
stupid-1.gif
Daj zresni se.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Resno, spelji se s svojimi nebulozami.
Poldo se je kregal nad tem kako malo zasluži monter in kam ponikne razlika med tem kar ti plačaš in kar monter dobi....
Ti pa Kučana, Zemljariča in podobno not vlečeš. Res si
stupid-1.gif
Daj zresni se.

Montrer tako malo zasluži tudi, ali predvsem zaradi Kučana.
Njegov nizek neto in precej visok bruto je posledica, Kučan pa vzrok.

Če tega ne razumeš, si zaslepljen po partijski liniji, ali pa si malo manj inteligenten .Druge logične razlage ni.

Se boš pa iz te države, upam vsaj, speljal ti in tebi podobni, ki razmišljajo tako kot ti. Ki jim je glavno delo dopovedovanje ovcam, kako je v Sloevniji krasno, kako visoke so v Sloveniji plače (GOVORIM O NETU, IZ KATEREGA LJUDJE PLAČUJEJO RAČUNE).
Inkako nizke so plače v Avstriji...
In podobne pravljice.

Prijavi sovražni govor in jokcaj moderatorjem, kakšna velika krivica se ti godi..
Nogomet te izgleda ne zanima, ker raje služiš z NAROČENIM pisanjem in trosenjem laži.

Ampak odnehal pa seveda ne boš.
Pravtako ne priznal, da si lagal okrog bruto in neto plače avstrijskega monterja klim.

Nazadnje urejeno:

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
No tema pocasi zahaja...
Dejstvo je tole in resnicno je zalostno:
Ta fant kakor na desettisoce slovencev zasluzi 4.30€ na uro kar je denimo 35€ na dan....
Ko pelje popraviti osebni avto ali gre do bilo katerega mojstra mora za eno njegovo uro odsteti celodnevni zasluzek....
Nekaj je z to drzavo hudo hudo narobe.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
No in ko sem zadnjic pisala o tem, da furs preverja placilo socialnih prispevkov se za to miloscino, je bilo seveda vse narobe. Ta teden je bilo objavljeno v cajtengih - podatek samo za numija, da se ne bo razpocil.
A kam gre vse ostalo? Verjetno v zep revnih podjetnikov, ki si ne morejo izplacevati place, ker je za to kriva drzava. Na vprasanje, od cesa zivijo, je odgovor navadno - mama, zena....no, sedaj vidite, da smo zenske steber slo druzbe
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako revnih, da imajo vse kar imajo za pokazat na lizing, gotovino pa nekje v davčni oazi...
Brez besed. Sem prepričan, če bi z eno usklajeno akcijo take patrone naenkrat stisnili ob zid bi bila finančna slika čisto drugačna... Pa če bi FURS delal v interesu delojemalcev ne pa delodajalcev... Saj veš, na severu ti FURS zapre štacuno če ne plačuješ prispevkov in plač v roku

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Le zakaj potem ta delavec ne odpre lastnega s.p. ali pa gre nek softi montirat klime, ko je tako pameten. V Sloveniji je pač največji problem zavist, ljudi več kot očitno zvija po želodcu, ko se kak s.p. pripelje mimo v dobrem avtu. Sami bi bili pa vsi radi v 'ziher' službicah. 'Ziher' je povsod slab donos, pa naj bo služba ali pa naložbe.

Softi dela vse. Veliko vidi in si misli svoje.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
No tema pocasi zahaja...
Dejstvo je tole in resnicno je zalostno:
Ta fant kakor na desettisoce slovencev zasluzi 4.30€ na uro kar je denimo 35€ na dan....
Ko pelje popraviti osebni avto ali gre do bilo katerega mojstra mora za eno njegovo uro odsteti celodnevni zasluzek....
Nekaj je z to drzavo hudo hudo narobe.

Človek dobi okrog 830 € plače + potni stroški + malica. Meni se ne zdi tako slabo, da bi bilo treba tako temo odpirat. Se pravi delodajalca stane 1400€...v avstriji bi dobil 1.800€ bruto, takšna je pač razlika v standardu. V Romuniji bi dobil pa 1.000€ bruto. Torej? Ni odlično, ni pa za jokat prosim te