Kako si dobil 830 eur ?Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
No tema pocasi zahaja...
Dejstvo je tole in resnicno je zalostno:
Ta fant kakor na desettisoce slovencev zasluzi 4.30€ na uro kar je denimo 35€ na dan....
Ko pelje popraviti osebni avto ali gre do bilo katerega mojstra mora za eno njegovo uro odsteti celodnevni zasluzek....
Nekaj je z to drzavo hudo hudo narobe.
Človek dobi okrog 830 € plače + potni stroški + malica. Meni se ne zdi tako slabo, da bi bilo treba tako temo odpirat. Se pravi delodajalca stane 1400€...v avstriji bi dobil 1.800€ bruto, takšna je pač razlika v standardu. V Romuniji bi dobil pa 1.000€ bruto. Torej? Ni odlično, ni pa za jokat prosim te
Citat:
Delodajalec pa naj je (kar tako po defaultu) genij? Samo zato, ker je delodajalec? Ker je kupil nekaj mašinc? Ker se gre posel.
In zato naj ima vsaj tri jurje mesečno neto?
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Pa še nekaj gradbenike v Avstriji (pazi bosance ne slovence) na velko menjajo z Polaki, Romuni in Bolgari... razlog so pol cenej ko Bosanci... Ti teoretik in genijalac... Ko pa si v vlogi kupca, te pa boli [cenzura], sam da je cenej... Potem pa gremo spet filozofirat na tablo.
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
To se dogaja kr pogosto in ne kot prikazuješ ti...
Govorimo o bosančkih z vizami, so prišli iz 9 eur na uro na 4... Ravno zaradi slednjih..
Še zmeraj je pr nas večino šipcev in bosančkov, pa čeprav niso iz držav kjer je prost pretok delovne sile.
Ko gledam tvojo objektivnost me skrbi, da ti ne živiš tukaj...
Kot rečeno naše firme na polno delajo gor, vendar se soočajo z konkurenco ko so bosančki predragi (za Avstrijske pojme) in postajajo nekonkurečni...
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Točno, tako, vsi pametni odprite svoj posel, denar očitno leži na tleh, samo začeti morate, evo, delate par let pa imate hišo, avto ..... do smrti pa že grad .....
Ne vem v kakšnih krogih se ti giblješ, ampak to že kar nekaj let ne velja več. Spjevci, ki jih jaz poznam se vozijo v avtomobilih, ki so daleč od BMWjev. Pa tudi če so že polnoletni...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zgrešeno. Na žalost je pri nas tako da s.p. mesec po odprtju praviloma ubode bemflco 5 ali mečko... Ima se, može se stil. Na fafing, čes da me bodo resno jemali.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj ne da bi se hvalil, glede plače, ampak imam jo.
Zdej pa vpij še naprej.