Izkoriscevalski lopovi

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Pri teh cenah bodo pa cigoti ukradli samo nosilce, klimo pa pustili
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.916
5.987
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
No tema pocasi zahaja...
Dejstvo je tole in resnicno je zalostno:
Ta fant kakor na desettisoce slovencev zasluzi 4.30€ na uro kar je denimo 35€ na dan....
Ko pelje popraviti osebni avto ali gre do bilo katerega mojstra mora za eno njegovo uro odsteti celodnevni zasluzek....
Nekaj je z to drzavo hudo hudo narobe.

Človek dobi okrog 830 € plače + potni stroški + malica. Meni se ne zdi tako slabo, da bi bilo treba tako temo odpirat. Se pravi delodajalca stane 1400€...v avstriji bi dobil 1.800€ bruto, takšna je pač razlika v standardu. V Romuniji bi dobil pa 1.000€ bruto. Torej? Ni odlično, ni pa za jokat prosim te
Kako si dobil 830 eur ?
Če si ekonomist ali pravnik ti je oproščeno (tam je 1+1 lahko tudi 3 ali 2.5), ostali znamo množiti.
hint:
160 * 4.3

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sem mislil da je 4,8. ur na plačilni listi pa je 176 na mesec +-

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.617
3.069
113
v lokalni ostariji
torej,

nekaterim je pač vse kar ponujajo obrtniki predrago... razen lastnega dela... to je pa premalo plačno... še posebej je to vidno pri kašnih računalničarjih. svoje "znanje" bi prodajal kot zlato, varjenje nerjavečih kovin je pa ničvredno (ali pa kakšno drugo delo...)

delavec ima pač 4.3€ x10 ur=43€/danX5dni=215€/tedenX4 tedni=860€/mesec.

efektivno dela par ur, ostalo so premiki med strankami...

sej če noče delat za toliko, gre lahko kam drugam... recimo v mercator efektivno delo 10 ur, pa minimalc (cca 570€)....

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Delodajalec pa naj je (kar tako po defaultu) genij? Samo zato, ker je delodajalec? Ker je kupil nekaj mašinc? Ker se gre posel.
In zato naj ima vsaj tri jurje mesečno neto?

Majstr po defoltu je lahko vsak genij in si kupi par mašinc in pač lahko preplačuje delavce. Medtem pa ko ne bo posla, ko ne bo denarja za obratni kapital in ko ne bo plačil...

Bo to lepo ženi razložil... ker si tak genij..
Ko poveš delavcu pač par problemov... pa E TO SE MENE NE TIÆE....

Ko je pa obratno pa prasec, gnida, tajkun, požeruh itd...

Pa še nekaj gradbenike v Avstriji (pazi bosance ne slovence) na velko menjajo z Polaki, Romuni in Bolgari... razlog so pol cenej ko Bosanci...

Ti teoretik in genijalac... Ko pa si v vlogi kupca, te pa boli [cenzura], sam da je cenej...

Potem pa gremo spet filozofirat na tablo.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če nisi dojel je zgražanje kako malo dobi monter in koliko pobaše "delodajalec". Konkretno, za klimo z enim prebojem in 4m cevi, materijalom in vso kramo zraven mi je monter (ker sva na "ti" računal 140EUR). Kao cena zate, toliko da pokrijem delavca in materijal.
Torej razlika je vseeno 130 EUR...
Klimo sem dobil s 40% rabatom...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Pa še nekaj gradbenike v Avstriji (pazi bosance ne slovence) na velko menjajo z Polaki, Romuni in Bolgari... razlog so pol cenej ko Bosanci... Ti teoretik in genijalac... Ko pa si v vlogi kupca, te pa boli [cenzura], sam da je cenej... Potem pa gremo spet filozofirat na tablo.

1145798-941670_937204_facepalm_implied_super_super.jpg

1. to se ne dogaja "na veliko"
2. ne manjajo Bosance ali Slovence ampak agencije uvazajo (pa ne prav veliko) iz drzav za katere velja prost pretok dela(vcev). BiH ni med njimi btw.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
To se dogaja kr pogosto in ne kot prikazuješ ti...
Govorimo o bosančkih z vizami, so prišli iz 9 eur na uro na 4... Ravno zaradi slednjih..

Še zmeraj je pr nas večino šipcev in bosančkov, pa čeprav niso iz držav kjer je prost pretok delovne sile.
Ko gledam tvojo objektivnost me skrbi, da ti ne živiš tukaj...

Kot rečeno naše firme na polno delajo gor, vendar se soočajo z konkurenco ko so bosančki predragi (za Avstrijske pojme) in postajajo nekonkurečni...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
To se dogaja kr pogosto in ne kot prikazuješ ti...
Govorimo o bosančkih z vizami, so prišli iz 9 eur na uro na 4... Ravno zaradi slednjih..

Še zmeraj je pr nas večino šipcev in bosančkov, pa čeprav niso iz držav kjer je prost pretok delovne sile.
Ko gledam tvojo objektivnost me skrbi, da ti ne živiš tukaj...

Kot rečeno naše firme na polno delajo gor, vendar se soočajo z konkurenco ko so bosančki predragi (za Avstrijske pojme) in postajajo nekonkurečni...

Gradbenistvo je bolj ali manj v riti povsod... vsekakor se dogaja zaradi birokracije (da ima ena skupa prost vstop) in ne zaradi oh in sploh zarote. Stekas? Dvomim.

Pri nas je bore malo Sipcev in Bosanckov ,ker se delo v SLO ne splaca (govorimo o imigrantih) in proceduralnih omejitev. Slovenije je ze dolgo samo se tranzitna drzava.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Točno, tako, vsi pametni odprite svoj posel, denar očitno leži na tleh, samo začeti morate, evo, delate par let pa imate hišo, avto ..... do smrti pa že grad .....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Točno, tako, vsi pametni odprite svoj posel, denar očitno leži na tleh, samo začeti morate, evo, delate par let pa imate hišo, avto ..... do smrti pa že grad .....

hudo intelektualen argument...
ce bi bila tema o zobarjih bi verjetno vse pozival da odprejo svoje ordinacije ali karkoli ze
stupid-1.gif
verjetno si opazil (upam) da nekaj ne stima v gospodarskem sistemu in da bo potreben malce bolj poglobljen razmislek kako naprej.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
405
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zgrešeno. Na žalost je pri nas tako da s.p. mesec po odprtju praviloma ubode bemflco 5 ali mečko... Ima se, može se stil. Na fafing, čes da me bodo resno jemali.
Ne vem v kakšnih krogih se ti giblješ, ampak to že kar nekaj let ne velja več. Spjevci, ki jih jaz poznam se vozijo v avtomobilih, ki so daleč od BMWjev. Pa tudi če so že polnoletni...
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.685
9.905
113
40
MB
a ti mogoče apeliraš na to da naš Roberto živi v nekih stereotipih ?

grozota, kaj si drzneš
shocked-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. Jasno, da gre za neumnosti, predpisano vozilo s.p.-jevcev je namreč črni Audi A6 karavan.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj ne da bi se hvalil, glede plače, ampak imam jo.
Zdej pa vpij še naprej.

Jaz pa pokojnino.

Razlika, ampak ogromna je v tem, da ti delaš 180/200/220 ur za 600 - 1000 evrov, jaz pa gledam v luft za 600...
cool-1.gif

Zdaj pa vpij od jeze in togote.
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
priden.gif

Trenutno tak drobiž kot ga omenjaš pokasiram za stroške, dnevnice, kilometrine. Plača še posebej. Pa nisem plačan na uro ampak na projekt.