Iti dalje ali raje ne

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
sicer bolj je problem v njej in ne njemu, pri 40+ pač ne moreš pričakovati od "najstnika" da bo to... :S , tako da tukaj ima ona problem in ne on.

Precej klavrna razlaga. Zakaj ima ona problem? Tip ni najstnik in pri svojih letnih že mora biti samostojen in odgovoren - predvsem pa odrasel. Raje mi razloži, zakaj si tako prepričan, da nebi šlo?

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Evo še eno prvoosebno.

Opisal si enako situacijo, kot sva jo imela z ženo (razlike osem let; sva pa bila nekaj let mlajša kot tale tvoja dva). Nimam časa dolgoveziti zato bo tole bolj v telegrafskem stilu. Ujela sva se takoj pri čemer sem vedel, da je starejša od mene ampak ji sam ne bi pripisal toliko let več. Po nekaj tednih parčkanja sva rekla, da bova poskusila in videla kam prideva. Ko je po cca. dveh letih skupnega življenja še vedno vse super funkcioniralo sva se odločila še za poroko in skupnega otroka. Tamala je bila pa še res vesela, da ima spet pravega očeta. Več kot desetletje in dva otroka kasneje lahko rečem, da bi naredil enako, če bi bil še enkrat v isti situaciji.

Specialnega recepta kako in kaj v tem primeru s kolegi ne bo našel. Rekel bi, da veljajo ista pravila, kot za vsako drugo resno zvezo - z njo bosta morala sama skupaj doreči kako in kaj. Če tega nista zmožna potem pač nista za skupaj. Jaz vidim omejujoči faktor samo pri otrocih, če si jih on sploh želi. Za več kot enega bo po moje zmanjkalo časa.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
samo se bolj nagibamo v negativo, predvsem zarad pogleda v prihodnost (npr. še en otrok ...)

Tak ki se sam ne zna odlocit (in se mora s prijatelji nagibat v pozitivo/negativo) je ocitno papak brez lastne volje in ga bo v vsakem primeru najebal. Zenska ga bo komandirala, ker preden se bo on za vsako stvar posvetoval s prijatelji, bo ona ze vse odlocla.

Kar se pa primera tice - enim rata, drugim ne. Imam dva kolega, ki imata starejse zen(sk)e z otroci od prej in lepo funkcionira, spet drugim ni slo. Mene osebno bi motilo, da bi v paketu se enega froca dobil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
sicer bolj je problem v njej in ne njemu, pri 40+ pač ne moreš pričakovati od "najstnika" da bo to... :S , tako da tukaj ima ona problem in ne on.

Precej klavrna razlaga. Zakaj ima ona problem? Tip ni najstnik in pri svojih letnih že mora biti samostojen in odgovoren - predvsem pa odrasel. Raje mi razloži, zakaj si tako prepričan, da nebi šlo?

ona mora bolj premišljeno ravnat, ona ima otroka, ona ima hormone in kup težav...tip (mulec) bo samo vzel ali pustil, on ne bo imel travm,se bo šel h kakšni mlajši gret..govorim za črn scenarij.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno zaradi tega ni kar za skočit. čeprav pripoved zgoraj je zelo pozitivna, to je lepo slišat (ne samo zaradi prijatelja, ampak na splošno
smile-1.gif
).

kolega dobro ve, kaj bi rad, in ženska mu očitno ustreza, edino leta ga skrbijo. kaj bo čez deset, dvajset let.

zamisli si (bom pač dal moško primerjavo), da iščeš en avto, ki je sicer zelo redek, ko pa ga najdeš, zgleda ko nov, ampak ima 200.000 km? full ti je všeč, ampak ne veš ... štekaš?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
nismo vsi žešæi jebaæi (wannabe), ki gazijo vse pod sabo, glavno da se mamo fajn, kaj se pa s sočlovekom okoli nas dogaja nas pa boli qurac.

Citat:
po zadnji sem ugotovil, da se mi enostavno tega ne da it. če ženska jasno nakaže, da bi se šla avanturo, potem ja, drugače pa ne. trenutno. kaj bo pa čez pol leta, pa ne vem, vem samo, da ženska, zdele, v mojem življenju, nima prostora.

Citat:
jaz sem sicer še malce bolj lahkomiseln, a tudi vedno manj, malo pomislim, kaj in kako ... ker le nismo najmlajši, en dva tri bomo stari 30 let, preden spoznaš normalno žensko oz. žensko, s katero se veza obnese, je tu 35 let, pol je pa za otroke že mal kritično (sploh, če bi rad mel več otrok, za enega je to v stvari idealka) ... in z vsako žensko, s katero se v karkoli spustiš, ti vzame pol leta, če stvar ne zlaufa. 2 meseca probavanja odmah, pol se ti stvar mal zameri, pa še težko spet najdeš poskusa vredno, pa je pol leta odmah mim.

Meni ni več nič jasno.
confused-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zresnite s emalo. otrok je, k je vse drugo cakum pakum
To si precej enostavno posplošil.
Če ti je glavna poanta, zakaj sploh iščeš partnerko to, da ustvariš familijo z lastnimi potomci, ženska ti pa že v osnovi pove, da ona otrok ne misli imet, a boš vseeno z njo rinil na morje in v hribe ter filozofiral o skupnih pogledih? Sploh te ne bo zanimal cakum pakum, ker že vnaprej veš, da s to žensko otroka ne bo in te bo prav malo brigalo, kaj ona dela na plaži in kdaj se vstaja. Zaključil boš, preden si sploh začel.
Kot sem rekel - poanta je v tem, s kakšnim namenom nekdo sploh želi iti v zvezo - a je to zato, da cajt prej mine, seks, da imaš zaupnika, da ustvariš familijo, ... Ne boš verjel, kup različnih interesov imajo ljudje pri tem. In reči, da je najprej potrebno izkusit cakum pakum, šele potem pa si razjasnit, kaj sploh želiš od nekoga, ni nujno najpametnejša rešitev.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
poznam par primerov, ko se dekleta začnejo dolgočasit (relativno hitro) ker želite vsak kamen poslikat :S

To ti pa dam prav. Oziroma se to zgodi večini ki imajo kak hud hobi. Recimo imam znanca, ki ga je pustilo že eno 5 bab (oziroma so se mi kratkomalo zgonile) ker je pilot in instruktor jadranja. Seveda mu ta hobi vzame ogrooomno prostega časa, ženska pa doma zdolgočasena... Dokler si ni našel eno padalko, in ker imata skupne interese zadeva špila kot mora.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Leta so v tem primeru, da vse ostalo res štima, še najmanjši problem. Torej se naj kolega izjasni a je sploh on dorasel tej ženski ali pa po drugi strani ve, da to ni to, in že vnaprej išče opravičila. Tu pa pride razlika v letih zelo prav...

Ali da pretvorimi v avtomobilistično terminologijo - nikjer ne piše, da ti ne bi iz trgovine pripeljan nov avto prej crknil kot rabljen z 200k km. Sploh pa pri sanjskem avtu ne boš imel časa iskati dlake v jajcu, ker boš že na poti na banko, da ga nemudoma plačaš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
pa itak takoj ko ga kupiš, al novega al rabljenega, takoj do blokade, da ve kdo mu je šef. velja tudi pri ženskah, haha

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Ce ga zanima bejba, naj razmislja o njej. Ne pa o tem kaksen 'oce' bo njenemu otroku, le ta oceta ze ima. In cez 10 let ga tudi vec ali manj ne bo vec pri hisi. Razmerje bo ustavril s to bejbo ne pa z njeno druzino. Vse ostalo je nepotrebno obremenjevanje in sekiranje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ksz
Schumi in softi imata v tej temi še najbolj življenske nasvete.
Jaz bi se (oz. jo) vprašal še, zakaj sta šla z bivšim narazen (in glavo stavim, da bo odgovor "preveč je pil"
smirk-1.gif
).
Drugo: otrok je star 7 let (prvošolček) in ma točno pošlihtan, kako in kaj. Mamica bo predstavila novega očija in pol se bo začela borba za mamico. Ko ti bo pa pri 14-ih rekel "zase se brigej, sej nis moj fotr !" (ko mu boš dajal kake "pametne", lahko tudi pametne, nasvete) je pa to samo jagoda na smetani. 7 let star otrok ni 3 mesečni dojenček - neprimerljivo, čeprav bo kdo rekel otrok je otrok.

No ko ti pri 14ih reče da nisi njegov fotr mu pač rečeš nekaj v stilu "ja pa sem" ali pa " edini fotr sem, ki ga res imaš" ali kaj podobno bodrilnega, ker pri 14 je zbegan in jezen pa ga je treba razumet.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1 hvala, ker se ti je zdel moj prispevek dober
2. hvala, ker se ti zdi, da s eje zgodil čudež in tut blesavi mekani kaj pametnega pove
3. se bom zadržal ansvetov, kjer dobiš hvala in izkaznico za polje v istem paketu

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ksz
Jaz bi se (oz. jo) vprašal še, zakaj sta šla z bivšim narazen (in glavo stavim, da bo odgovor "preveč je pil"
smirk-1.gif
).
Drugo: otrok je star 7 let (prvošolček) in ma točno pošlihtan, kako in kaj. Mamica bo predstavila novega očija in pol se bo začela borba za mamico. Ko ti bo pa pri 14-ih rekel "zase se brigej, sej nis moj fotr !" (ko mu boš dajal kake "pametne", lahko tudi pametne, nasvete) je pa to samo jagoda na smetani. 7 let star otrok ni 3 mesečni dojenček - neprimerljivo, čeprav bo kdo rekel otrok je otrok.

No ko ti pri 14ih reče da nisi njegov fotr mu pač rečeš nekaj v stilu "ja pa sem" ali pa " edini fotr sem, ki ga res imaš" ali kaj podobno bodrilnega, ker pri 14 je zbegan in jezen pa ga je treba razumet.

Moj foter je šel čez nekaj takega in to ni tak enostavno. Sploh ker odkar ti reče prvič da mu ne soli pameti ker nisi njegov foter, se zadeva zna ponavljati ob vsaki priložnosti. Ni blo druge kot da gre v varno razdaljo in si misli svoje.....

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ksz
smirk-1.gif
).

Ja pa sem, ne pa nisi, ja pa sem, ne pa nisi...
crazy1.gif

Se tebi to pregovarjanje z dvajset let mlajšim človekom zdi smiselno in odraslo?
crazy1.gif
tudi dejansko si). Ko ti 1x zabrusi eno tako nazaj, si verjetno tok šokiran, da ne zmoreš "a" izdavit, kaj šele kaj pametnega. In na koncu se ponavadi vprašaš "a je vredno?" Takrat se pokaže, ali je ljubezen do materege tega izzivača prava ali ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
In ce ima ona kaj v glavi bo s teboj potegnila in ne z lastnim frocem. Seveda ce bos kaj pametnega zahteval od njega.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz gledam amtere in otroke..in so 'nadomestki' ko eni priveski.

ko pičkura reče..on ni moj moz..on je moj partner..a delata skup kao bajto pa ne vem kaj..prime mene da bi jo uzgal okol kepe.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
peezda ste eni kreteni, majke mi da res.

zato, k človk mal pomisli, preden naredi peezdarijo, v kateri nisi sam, v kateri sta soudeležena v tem primeru še dva človeka in jima zrukaš lajf, zato si navadna [censored]čina.

jaki ste mi frajerji vi, k fookate na roke cele dneve, pa si želite, da bi bli žešæi jebaæi.

brez veze, žal mi je, da sem karkol šel pisat sem gor sploh, resno.

edina pametna je bila s strani Softija (klinc, čudeži se dogajajo) in posledično MrDaco in Hanzi, ker so znali normalno argumentirat, kar je napisal. in ja, sam sem bil v obratni situaciji, ko sem imel 10 let mlajšo, pa sem se konkretno spraševal al ja al ne, a se splača, ker se ji bo prej al slej snelo, pa sem rekel - eh, klinc, samo jednom se živi. pa mi ni žal, 2 let sva se fajn mela, če bi neslo cel lajf bi, če ne ne, tko sem si rekel. ampak tuki je situacija le malce drugačna, bi rekel. pač nismo vsi sebični mačistični idioti kot pol populacije tle gor.

če sem zato gej/mamino dete - tud prav, sem vsaj srečen gej/mamino dete in se ne tolčem po glavi, zakaj mi baba glih zdele teži, k tole pišem! zanimiv, da si pol gate perem sam, kuham sam, skrbim zase sam, k mat grem pa na kosil enkrat na pol leta ...
wink-1.gif

nahrung002.gif

Lej ga, kako je popizdu Žirovc:) Tolk hudo pa tudi ni, ane?

1. Bedarija je, da take reči sploh upaš spraševat tule gor. Kaj, če bi ti vsi rekli, da se obrni stran? Tako in tako si lahko pričakoval, da če boš razmišljal z glavo, da boš dobil nekaj odgovorov mojega tipa, nekaj takih, ki bodo rekli JA in nekaj takega, ki bodo rekli NE.
2. Če bi tvoj kolega ali ti ali kdorkoli že je v tej dilemi bil vsaj malo pod urokom babnice, potem mu bi bilo jasno vse. Ljubezen ne pozna meja, če si zaljubljen, potem zate ovir ni. Nobene. Če pa že v štartu razmišljaš, kako, kaj, komu, kaj boš rekel mami.... pol je brez veze.
3. Pokaži bejbi, ki je razlog tele teme tale post, če si upaš. Pa naj si ona ustvari mnenje o vsem skupaj, pa ona sprejme odločitev:)
4. Tisto s pedrčkom nisem mislil resno, sicer pa to veš...
5. Kar se tiče fookanja na roke... jest sem vsaj dvakrat pošteno pošprical, dokazano:) Kaj pa ti?