štajerc bo delal. da je najcenejši, ni, je pa najbolj fer.
orodje bi vi zamortizirali najraje na frej nedeljo.
glede orodja in cene. bobcat je 11k€ rabljen, ura 25 evrov. poslovni prostori so po koliko tisočakov.
650 evrov netto je 911,10 € bruto, je skupni strošek delodajalca 1078,70 evra. k temu dodam še 22 dni po 5€ za malico (maksimalno) in 22 dni po 5€ za prevoz (verjetno ena večjih cifer). skupaj nanese 1078,70 +110+110= 1300€. v enem mesecu uniči eno obleko in čevlje, kar skupaj nanese 100€ in z ostalimi stroški je to 1400€..
moja notranja ograja je hotela koštati 2500€, na koncu je znesla 2000€.
materiala je. 9m visoki sijaj cevi po 10€=90€
36m palic po 20€=720€
drobni material=200€
šmirgel, fleks,varilni aparat ostala jajca = 200€
skupaj nanese 1200€. pa sem pretiraval pri vsem. ostanme še 800€. 800 € je skoraj 11 delovnih dni.
mojstri so v petek prišli in izkazalo se je, da so vse narobe navarili. odšli so domov in se drugi dan vrnili. v petek so od mene odšli ob 11h, v soboto so delali 6 ur.
3*6 ur je 18 ur je dobra dva delovna dni. torej ostane še 8 dni. s tem, da do ka rnekaj časa prečikali in se gledali. efektivnega dela ni bilo 4 ure.
v petek priznam delovni šiht, češrav ni bil oddelan. porabili so še 3 dni.
pod črto ostane 5 dni lufta.
če bi plačal še 500 več, bi ostalo še več. če naredimo amortizacijo by the book, ostane še več. njihova delovna sobota je bila 1/3 čikov, kar ne prenašamo na občini, pri dohtarju, nikjer.
da se vrnemo nazaj. na dveh, pa naj bo 4 dneh dela, njim ostane 5 dni, torej po dan in pol na enega v 4 dneh. v petih je to skoraj dva dni. na mesec je to 8 dni. v treh mesecih je to dopust. v naslednjih 9 pa naivne stranke in precenjenost dela.
verjetno si banasal na napačnega, ki tudi sam nakazuje plače, pozna razmerja, dela in nadzira druge. pa še povrhu vsega ni v državni firmi, kjer se cedita med in mleko.