Impreza STI

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Fantje ne spet o temu kateri pogon je boljši ... Subarujev pogon je dober, ampak pri Imprezi STI NI bistvo v pogonu. Je pogon eden pomembnih dejavnikov pri "voznih" lastnostih, ampak za dober avto je potrebno še kaj drugega.

Pa iz filmčkov kjer se bedaki preganjajo po zasneženih alpskih planotah ne moreš prikazat bistva takega vozila. Tudi z 2WD avtom se da prit na vse te destinacije in tam uživat, mogoče celo bolj kot pa z 4WD in 300 konji.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Šnecer glede na to da ima Subaru 4x4 v Legacyu in ta v vsakem testu zmelje konkurenco nevem kako je lahko Impreza zadnja na nekem testu.

Res je, da je tisto nemški test, kjer ponavadi švabi zmagajo (isto pri motorih vedno bmw zmaga), a vseeno rezultat ni vzpodbuden in so bili razočarani.

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.ftd.de/auto/praxist...h/50092457.html

No, tu se šele delajo norca iz izgleda.

--
Doch die Zeiten des charismatischen Subaru Impreza WRX STi sind zumindest optisch lange vorbei
--

Je potreben prevod? al so tudi tam tako subjektivni kot jaz.

Pohvalijo pa performanse in to, da lahko zadnjo klop podreš in dobiš 1200l uporabnega prostora.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ujel ga je s Corso? oz. angl. kopijo.
Model se je kar zaletel v Subaruja
smile-1.gif

Jaz pač pravim in večina drugih je tudi takšnega mnenja, da je vizualno Subaru daleč za časom.

Ne dvomim v njegove vozne sposobnosti in performase, a se po drugi strani upravičeno sprašujem, kje jih lahko sprobaš. Za bolj resen teren ni, makadama lepega nimamo na pretek, na gorskih cestah pa nisi sam.

Torej je vprašanje enako kot ga je zastavil novinar.

V mestu pa je tudi precej hrupen. V Mariboru občasno vidim plavega WRXa, ki vozi na štandgasu, da ne plaši okolice.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ujel ga je s Corso? oz. angl. kopijo.
Model se je kar zaletel v Subaruja
smile-1.gif

Jaz pač pravim in večina drugih je tudi takšnega mnenja, da je vizualno Subaru daleč za časom.

Ne dvomim v njegove vozne sposobnosti in performase, a se po drugi strani upravičeno sprašujem, kje jih lahko sprobaš. Za bolj resen teren ni, makadama lepega nimamo na pretek, na gorskih cestah pa nisi sam.

Torej je vprašanje enako kot ga je zastavil novinar.

V mestu pa je tudi precej hrupen. V Mariboru občasno vidim plavega WRXa, ki vozi na štandgasu, da ne plaši okolice.

hahaha... en clio 1.0 je tud hrubpen, če auspuh predelaš, a ni??? teb res marsikaj ni jasno okoli avtov!

kako ti veš, kje se ga da izkoristit in kje ne? vsak posameznik ima svoje potrebe, in ti garantiram, da vsak najde svoj košček ceste, kjer se lahko izživi. in če je gorska ceta frej ali ne, je pa čist druga stvar...

katera je ta večina, k jim sti ni všeč, oz. mislijo, da so za časom? podobno št. lahko najdemo za vsak avto, a se ti ne zdi??? pa nehaj že mešat ta tvoj okus za grd/lep avto, ker nima več nič veze s to temo!

kako ti ni jasno, da ne sti ne delajo zarad videza, ampak zarad voznih lastnosti. Za lepoto delajo vw, bmw, renaulte, peugeote, ople, audije,...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
že mešat ta tvoj okus za grd/lep avto, ker nima več nič veze s to temo!

kako ti ni jasno, da ne sti ne delajo zarad videza, ampak zarad voznih lastnosti. Za lepoto delajo vw, bmw, renaulte, peugeote, ople, audije,...

Ja, ker kakšni M3,5,6,RS4,5,6,TT-RS, Megane CUP, Golf R itd. pa imajo čisto zaqrac vozne lastnosti.
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Al pa npr. Vauxhall Nova 1600
smile-1.gif
, ki je še bager obenem.

Jaz sem prepričan in vem, da 300PS ne moreš nikjer legalno izkoristiti (in seveda tudi ne smeš).
Pa se vozi po stezi in driftaj pa pospešuj... je hudič ja, da odšteješ skoraj 60 jurjev potem pa iščeš svoj košček pod soncem. Mislim, da na otoku Man ni omejitev izven naselij... torej za tja je dela Subaru...

Saj veš da se dobre in lepe stvari hitro pokopirajo...

No, koliko pa kaj popije ta bokser?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kdo je rekel, da imajo zanič vozne lastnostni?? so pa to avti drugega razreda, a se ti ne zdi? Dobro da si pozabil na audi R8.

snecer očitno ocenjuje kvaliteto avta samo glede na videz. in sem mu pač povedal, da v tem primeru pač ne more gledat sti, ker ni oblikovalski višek. hotel sem dopovedat to, kar se trudimo že 5 strani, pa še vedno ne dojame, da izgled ni vse!

omenil si še megana in golfa. tadva se pa ne moreta kosat z imprezo se mi zdi...
drugače si pa preberi temo, da boš videl, da smo rs4 in golfe in forde že obdelali...

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa sem že na začetku vprašal enako kot novinar v prispevku...
Neuporaben "višek" tehnologije oziroma dragi ostanki iz wrcja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Al pa npr. Vauxhall Nova 1600
smile-1.gif
, ki je še bager obenem.

Jaz sem prepričan in vem, da 300PS ne moreš nikjer legalno izkoristiti (in seveda tudi ne smeš).
Pa se vozi po stezi in driftaj pa pospešuj... je hudič ja, da odšteješ skoraj 60 jurjev potem pa iščeš svoj košček pod soncem. Mislim, da na otoku Man ni omejitev izven naselij... torej za tja je dela Subaru...

Saj veš da se dobre in lepe stvari hitro pokopirajo...

No, koliko pa kaj popije ta bokser?

hahaha... potem naj nehajo delat vse super športnike z 300+ konji. koliko ferrarijev, porschejov, r8, cls, sl, slr, vidi dirkališča???
in če imaš ti probleme kaj je legalno in kaj ne, potem je to SPET TVOJ problem! kaj te briga, če nekdo divja 150 na cesti kjer je 90 omejitev??

za kam so potem delani vsi zgoraj našteti avtombili, in tisti, k jih je cizy naštel??? zdej spet tko govoriš, kot da ima samo subaru avto s 300 konji. mislim, da je teb kdo mulca s subarujem zbil, al česa te je tako strah pri subaruju?? za tiste k jim ni všeč je to pač just another car... vidim, da ti je že zmanjkalo argumentov, in ga zdej pljuvaš že zarad tega, ker ima preveč konjev. zate.

in še vedno tupiš tvoje kmečko razmišljanje, da bi se moral avto kopirat, če je dober. mislim, da taka neumna pričakovanja prvič slišim.

popije pa toliko, kolikor hoče lastnik in njegova denarnica.

In tud, če še ne veš, vsaka zabava nekaj stane. eni mečejo eure za motorje, drugi za avte, tretji za avione, četrti za formule, imaš celo ljudi, k mečejo denar v gliserje... pač, stvar posameznika in njegove denarnice. Še ti, ko se greš zabavat v kino plačaš vstopnico. get the point??

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Video oz. posnetek vožnje je dan iz fore, ker nisi edini, ki mu ni všeč.
grin1.gif

Tako ti bom rekel glede vizualnosti, vsak privrženec, ljubitelj znamke Subaru oz. Impreze se ne bo branil niti 1. sti, ker je iz tega vidika res grda.
Sicer se pa pri avtih vedno razpravlja na kater avto spominja novi model, kar "prelistaj" ta podforum pa boš videl, da za vsak avto se je našla kopija in tako bo ostalo. Kritizirajo le tisti, ki niso sposobni naresti kaj takega, dobre nasvete talajo pa le tisti, ki vedo kako se takim stvarem streže.

Kar se pa tiče o vozniških lastnostih in performans. Lahko mirno rečem, da pri nas je težko verjetno, vsaj legalno. Lahko sem picajzlast in rečem, da načeloma lahko avto sprobaš vse do 2. prestave. Že kar nekaj postov nazaj sem omenil saxo-ja in recimo, da imaš vts, njegove sposobnosti tudi ne boš zmogel preveriti pa je navaden citroen jajčk in koliko je še ostalih športnikov ali pa zgolj navadnih avtov kot recimo fiesta 1.3 in že s tem avtom se kršijo CPP, če se hoče voziti na limitu.

Odkrito, ob prvem ogledu "testa" sem preslišal vprašanje in sem moral prav še enkrat pogledat. Namenjen vsem nam, ki smo ljubitelji Subar, jdm ljubiteljem, družinskemu človeku, nekomu, ki dobi pri številki 555 asociacijo na McRae in Subaru, in tako dalje . . .

Hrupen? Serijski prav nič, če je pa lonec spremenjen in tudi ni vpisan zaradi morebitnih prevelikih db-jev (zaradi tega vožnja pod štandgasom), si pa lastnik sam jamo koplje ampak to tudi ni moteči faktor. Vsaj za ljubitelja ne, ker je rohneči zvok le še dodaten plus.

I

Izbrisan uporabnik #488

Greš v torek in dobiš za ceno ene kar dve. razumeš?
smile-1.gif

Superšportniki pa so tudi za pokazat in za kaj ulovit, saj to pa je znano.

Če nekdo divja po naših, tudi mojih cestah, je to tudi moj problem.

In če te prav razumem je Subaru vse izumil sam, od kolesa naprej, hehe.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
???
kje sem pisal, da je vse sam izumil??

fore ne razumem??

ok, zdej te motijo že vozniki, k jih vozijo. še malo, pa bojo delavci v fabriki krivi, ker jih sploh delajo.
Zanč sm se peljal z evo 8, pa je tud divjal. si lahko misliš??? na njegovi, moji, tvoji cesti!!! ampak jest se nisem pritoževal... on pa tud ne. se mi zdi, da je celo užival! In to z EVOtom. Mitsubishi - druga firma. Pa zanč sm se peljal s Ferrarijem, pa je tip tud kar divjal. Ferrari - Italija, čist drugje narejen avto! si lahko misliš??? Aja, pa tud že z vw sem divjal, pa celo z renojem, pa še kaj bi se našlo...

Potemtakem so vsi avti, kateri jih lastniki gonijo v visoke obrate neuporabni, bz, "viški" tehnologije?

aha, to te pa ne moti da nekdo vrže 200000+€ za en avto, in ga ima samo za kazat in babe lovit??? pha... ti si pa res en čuden tič.

aja, še to glede tvojega dvoma, kjer lahko to izkoristiš... spet je to odvisno od denarnice. Makedama je dosti pri nas, pač greš na vse ali nič. v najboljšem primeru menjajaš amortizerje in še kakšen del podvozja, če ga pa razbiješ, uveljaviš kasko in se voziš naprej. ampak avto pa lahko izkoristiš.

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bom šel kar do Kržiča, mi je najbliži pa vidim, če res velja.

Da so superšportniki za pokazat in uloviti, seveda ampak zgolj v tistih beticah, ki na to gledajo tako. Avto imam, da uživam v njem oz. v vožnji. Pleharce adijo, spoznavanje novih ljubiteljev iste znamke je pa dobrodošlo.

Če nekdo divja, seveda je tudi tvoj problem in zdravilo je klic na 113, ne pa forum.

Sicer pa prav lepo piše kaj sem napisal in, da ne boš šel še enkrat brati, ti lahko rečem, da si me narobe zastopil.
Kaj so izumili, si pa lahko pogledaš na internetu.

edit:Ah, prehitro prebral. Namenjeno @msenjur-ju ampak vseeno, nič te ne košta, da še to prebereš. Baje, če večkrat prebereš ti lahko v glavi ostane.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz pa pravim vsakemu svoje, eni majo v kleti makete železnic, drugi gredo brez punce na Tajsko za 3 tedne, pol maš vmes tud take k kupjo fotoaparat za xxxx eur, svašta... jst pa recmo z mojo nokio čist dobre slike nardim. Aja pa zanč je kolega s takim ta dragim fotkičem naredu neostro sliko... men se pa to z nokio še ni nikol zgodil.

Ljubitelje Imprez prepričvat o neuporabnosti njihovih ljubic je tko k da bi na moto forumu prepričeval ta hude divjake kako je vse kar je nad 125 ccm in 16 konjev itak preveč pa da ne morjo tega nikol izkoistt (pa vsak 3 letn mulo ve da temu ni tako) in da nej se ne vozjo po tvojih cestah.

Pač al ne razumeš in se niti ne trudiš razumet al pa nalašč kljubuješ in se spuščaš v debate, ker ravno nimaš kej druzga za počet.
smile-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
V naslednjih 2 km, ki jih ni na posnetku je pa prehitel traktor s prikolico v drugi prestavi in izkoristil vseh 300 konjev. Nekdo s cliotom za njim pa tega ni mogel ker ni imel dovolj dolge pregledne ravnine katero potrebuje da prehiti omenjeno vozilo s svojimi 70 konji.