ima kdo renaultovega Grand Scenica prejšnji model?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Sej ubistvu me samo zanima, kok je velik prtljažnik, ko se vse zice podre... a se da normalno ležat? a se sedeži podrejo v poden, al je to šele s tanovim modelom?

tole je pa za vse - kakšen je kaj 130 konjski dci motor? kakšne hibe?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Tole pišem za navadnega, pri Grandu je pa enako, z izjemo dveh zasilnih sedežev v prtljažniku, ki se zložita v dno in dodatne dolžine. Zadnji trije sedeži so samostojni (vsak ima svoje vpetje) in se jih ne da zložiti tako, da bi dobil ravno površino kot recimo v karavanu. Zložijo se tako, da se naslonjalo poklopi naprej, potem pa se še vsak sedež posebej "prekucne" naprej, vendar tako, da "stoji pokonci". Ne vem, kako bi drugače razložil.

Sam sem v mojem (navaden Scenic) že spal, vendar sem sedeže pustil doma. Če prednja sedeža pomakneš naprej, dobiš cca. 175cm prostora. Dno je ravno, razen "stopnice" v višini kakšnih 20 cm med površino za noge zadaj sedečih in površino prtljažnika. Sam sem to rešil tako, da sem spal z glavo pri prtljažnih vratih, "luknjo" pa sem zapolnil s potovalko, da niso stopala visela v prazno.

Glede motorja pa žal ne znam pomagati, sam imam bencinarja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, sej za zadnja dva me je zanimalo... to je ok...

a zadnje 3 se ta tud komot ven vzeti verjetno?

grand je 23cm daljši (al tam nekje) se pravi bi dobil slaba 2m, a ne...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Mogoče sem napisal malce nejasno, govoril sem za zadnje tri (torej normalne) sedeže. Ven gredo brez problema. Najprej naslonjalo poklopiš naprej, nato odpneš zatič zadaj, da dvigneš zadnji del, zatem pa sprostiš že zatič spredaj.

Glede dolžine, bi se najbrž približal 2m, ja. Sicer pa greš do kakšne avtohiše, ki prodaja rabljenega in probaš
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak ja... sam ne zdi se mi tam valjat po avtu...
smile-1.gif

torej, zanima me še motor... če kdo kaj ve...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vzemi meter in pomeri ? Ce te bodo debelo gledali, pa povej, da bos telegrafstange kradel.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
tole je pa za vse - kakšen je kaj 130 konjski dci motor? kakšne hibe?
Imamo ga v službenem Senicu letnik 2007 96kW 6gang. Trenutno prevoženih nekaj čez 80.000 in razen rednih servisov ni bilo nikakršnih ostalih stroškov. Poraba okoli 7litrov (dosti mestne vožnje).

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Imel Granda. Supe rzadovoljen.

Zadnja dva (6 in 7) sedeža sta v tleh, 3, 4 in 5 se pa ali zložijo ali odstranijo. Ne moreš pa narediti tako, da bi bil poden raven. Če jih vzameš ven, bo malenkostna luknja. Spati se bo vseeno dalo, če bos spodaj podložil s kakšno deko ali peno.

Motor je odličen. NIkoli nisem imel težav. Redni servisi.