Igrača in zimsko spanje.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nevem kakšna drama. Pri nas navaden aku iz leklerka preživi zimo brez problema. Na nekje 10 stopinjah brez samoizpraznitve. Pač odklopiš klemo pa je.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Pri oplu mi je prej starter crknil pri cca 180kkm in 11 letih kot original aku.
V traktorju letnik 2k je bil aku 18 let. Zadnja leta pozimi na toplem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Predsednik katerega društva je to rekel? Saj ti verjamem ampak kolikor poznam to "sceno" je tako, da so v teh društvih ljudje z zelo različnimi pogledi na vse skupaj in vsak tera svoje. Imaš nekaj osebkov v društvih, ki bi radi zelo omejili vožnjo s starodobniki, ne vem zakaj ampak očitno jim gre zelo v nos, če se nekdo vozi ceneje, oni temu pravijo izkoriščanje sistema :rolleyes:. Spet drugim je v interesu, da je čim več starodobnikov redno na cestah saj je to glavni smisel imeti starodobnika, da je v uporabi in tudi drugim viden, kot tehnološka dediščina...
Glede youngtimerjev, komisionar za izdajo certifikatov mi je rekel od 20-29 let.
Mislim da je bil tale clanek

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Kaj si si pa nabavil? Če ni top secret :)

Policijskega Puch-a?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.832
113
Lublana
Obišči stran
Mislim da je bil tale clanek

Ah, ja. Bral sem samo do drugega stavka in mi je vse jasno. Predsednik društva avtonostalgija je en posebnež. On bi najraje prepovedal vožnjo z youngtimerji in oldtimerji. Njemu je bistvo, da avto ohrani minimum kilometrov in je praktično nepremičnina. V njegovi glavi bi bilo idealno, da so vsa ta vozila ves čas parkirana v garaži, za srečanja pa se jih naloži na prikolice in odpelje na kraj dogodka, vožnja s temi vozili je zanj nesprejemljiva. On pravi, da jaz in podobni izkoriščamo sistem. Jaz pa pravim, da je tip zblojen kreten. Saj to se že po izjavah v članku vidi. On kar oceni človeka ali je pravi ljubitelj ali ne :valjamse: . Pa po njegovem avto kar ne sme imeti plinske naprave, ker je to znak, da lastnik špara. H ebem u, ta človek ljudem še šparat ne pusti. Pametuje, da ima FIVA zastarele smernice in kar sam nekaj določa kaj je in kaj ni starodobnik. :rolleyes: V glavnem bolnik. Ga bo treba prizemljit, če ne bo res še kakšno bedarijo naredil.
V glavnem, če želiš certifikat za jungtimerja me lahko kontaktiraš v zasebno sporočilo in ti dam kontakte od komisarjev, ki se držijo pravil FIVE. Ne pa tega norca, ki je očitno dobil krila, ker so ga k SVAMZU spustili zdaj pa misli, da je kar glavni in se gre neka svoja pravila. :valjamse: Zgleda. da ima podobno narcisoidno motnjo, kot naš Golob

Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
878
113
MB
Človek z zanimanjem čita vaše komentarje/napotke, potem pa...., pa koji vam je kura... v vsako temo mešat politiko. To že meji na bolezen.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.419
1.414
113
Jaz ravno osmo leto na (prvovgradni) Varti. Pred letom sem ga sicer dal za 3 ure na Ctek. Enak aku (70ah Varta Silver D.) Stane 160€. Tudi Boschi z zgornje slike so verjetno ok.
No evo, po enem dnevu ze update: očitno Varta ne bo šla v deveto leto! Zjutraj je bilo v garazi 3stopinje in ga je ponovno stisnilo, tako da je vzgal sele v drugo. V prtljazniku že nov SilverDinamyc. Vidim da bo dan še dolg. Novi mora najprej na Ctek za ene 3 ure, nato 1ura jebanja z briljantno francosko premišljeno denontažo/montažo...nato še priklop na tester in parčkanje....

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
KSZ

Torej vzel CTEK MXS 7.0 (btw, caravaning ga ima pod 150 eur s postnino).

Priklopil accu, ki na fiesti ob prizganil luceh ni vec zagnal in sem ga povezal s skoraj novim accujem iz drugega avta, in je vzgal takoj. Polnilec je kazal pol napolnjenega, cez 5 ur je bil poln, zdaj zazene normalno.

Zdaj sem priklopil Vesno 105 aH iz traktorja, ki letos vec ni vzgal, ker ga nisem nic laufal, odnesel na prosro in priklopil, zdaj polni.
Imam se enega, ki je v audiju umrl cez noc, kar mi je malo cudno, zato ker je S/S se vedno delal.
Me zanima, bi moral to dat na RECOND, da ga proba zbudit ali kar na NORMAL?

pa se to, da bi vcasih preveril, v kaksnem stanju so accuji, se kupi en voltmeter za 20 eur in se pomeni napetost (ki mora bit stabilna na neki cifri)?

Hvala

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Daj recond.....ampak ne delaj tega ko je accu v avtu....sploh pa ne ko ma kleme gor!

• Všeč mi je
Reactions: tony in B81

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Ne, sem na prosto odnesel...zdaj tavelik je ze na tricetrt, oni mali je pa 72 aH, ampak je baje mrtev.
Kaj naj z voltmetrom?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
z volt metrom bolj nic, povedal ti bo samo trenutno napetost. za stanje akkuja so druge napravice

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
? Zakaj ne? Saj ima AGM lih tko recond opcijo.....