KSZ
Torej vzel CTEK MXS 7.0 (btw, caravaning ga ima pod 150 eur s postnino).
Priklopil accu, ki na fiesti ob prizganil luceh ni vec zagnal in sem ga povezal s skoraj novim accujem iz drugega avta, in je vzgal takoj. Polnilec je kazal pol napolnjenega, cez 5 ur je bil poln, zdaj zazene normalno.
Zdaj sem priklopil Vesno 105 aH iz traktorja, ki letos vec ni vzgal, ker ga nisem nic laufal, odnesel na prosro in priklopil, zdaj polni.
Imam se enega, ki je v audiju umrl cez noc, kar mi je malo cudno, zato ker je S/S se vedno delal.
Me zanima, bi moral to dat na RECOND, da ga proba zbudit ali kar na NORMAL?
pa se to, da bi vcasih preveril, v kaksnem stanju so accuji, se kupi en voltmeter za 20 eur in se pomeni napetost (ki mora bit stabilna na neki cifri)?
Hvala
Ja sine. Kar navali na recond.Daj no ne bluzi spet. Če bi blo prepovedano bi bilo to kombinacijo nemogoče izbrat in v navodilih bi na veliko to pisalo. Tako pa ni nikjer omenjeno.
Kje piše prepovedano?Nekje v sredini linkane strani in spodaj v navodilih rdeče označeno.
Nisem tebi odgovarjal. Namenjeno vsem kaj pravi CTEK na temo RECOND.Kje piše prepovedano?
Aha bom dolil, polnim zunaj, ne upam pustiti čez noč.Če celice niso pokrite s tekočino, potem imaš problem in dolij vodo.
Pa jaz bi to delal zunaj in polnil zunaj. Pa zaščitna očala si daj gor in še kaj drugega.
Pa vse v bližini umakni stran. Recimo avto, itd., ker če ti slučajno raznese baterijo, potem ti bo kislina vse razžrla.Aha bom dolil, polnim zunaj, ne upam pustiti čez noč.
Še vedno čakam zakaj je prepovedano. Iz strani ctek-a ni nikjer omembe o tej prepovedi.Zato da tebe spodbudijo da kaj prestudiras. Da ne bos v nedogled stresal nekih instant polrešitev tu gori.....
No pretiravat ni treba. Če ne bo polnil glih zraven ognja nima kaj bit. Sploh pa, če ma celice odprte.Pa vse v bližini umakni stran. Recimo avto, itd., ker če ti slučajno raznese baterijo, potem ti bo kislina vse razžrla.
V kolikor eksperimentirate z akumulatorji bi jaz pri polnenju oz. experimentiranju najprej poskrbel za varnost.. Npr tole je super produkt z katerim ne moreš nič zgrešit..
Gasilna ampula | Bonpet
www.bonpet.si