iGO-683 B ali je vreden nakupa?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Aja še nekaj.

V navodilih piše tudi to:

Za vsa nadaljna pojasnila, garancijo in servis, se prosimo obrnite na:
MIREL d.o.o.
Drenov Gric 21A
1360 Vrhnika
Tel.: 01 7562021
Fax.: 01 7562022

In tudi e-mail naslov jim dela.

Pa če pogledaš v TUŠ katalog, piše še: GPS naprava ima 2 leti garancije

Včasih je bolje pogledati papirje in dejstva, preden skačeš z raznimi inšpekcijami in izpadeš mentalni XXX (vstavi po želji).

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Torej za vse, ki vas zanima zadeva iz prve roke ... sem ga predelal po dolgem in počez in nekajkrat izpraznil baterijo... sedaj pa sem ga za vas še opisal. Skratka - na mašinco se da naložiti raznorazno programsko opremo, prilagojeno za PNA, vendar je potrebno nekaj malega znanja o teh napravah. Nosilec je odličen, naprava hitra.. Za ta denar ne dobiš tako kvalitetnih navigacij z bluetoothom. Po upgradeu map pa naprava postane neprekosljiva za to ceno.

http://www.navigate.si/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=16

Lep dan še naprej!

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Če ti praviš, da je v redu, grem takoj jutri po napravo. Sicer sem jo že danes ogledoval, pa se mi je zdela prevelika. Še kakšen turorial bo treba dobit za nalaganje ostalih programov in kart. Upam, da se boš ti kaj potrudil. Navigon bi verjetno dobro delal
cool-1.gif

Nekdo je jamral, da ni dobil nič papirjev poleg naprave. Kakor sem jaz videl, dobiš kar precejšnjo mapo s papirji. Garancija pa itak velja z računom.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Mape papirjev jaz nisem dobil... možno da je v prodajni verziji drugače, ampak jaz sem navodila dobil na CDju 8cm... ampak jih itak ne rabiš.
Navodila - bomo nekako poskušali porihtati. Itak ga bom še par dni imel doma
smile-1.gif

Bolj je problem v tem da delam na enem malo večjem projektu z navigacijami pa glih dosti časa nekako nimam... bom pa probal še te dni urediti kljub temu.

V škatli:
- naprava (logično)
- SD kartica 2GB v sami napravi
- nosilec namensko za to napravo
- avtopolnilec
- polnilec 220V
- USB kabel
- garancijski kartonček
- CD z gonilniki in z navodili

Škoda je edino to, da ni torbice. Velik minus. Garancija pa je 2 leti z računom.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pri meni torbica ni minus, saj je ne rabim. Še vse, ki sem jih dobil z napravami, mi ležijo nedotaknjene doma. Verjetno pa bi komu res prav prišla.

Še dobro, da si napisal kaj se dobi v kompletu, da bom lahko težil prodajalkam.
tongue-1.gif

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Zdaj si že priznal da si:
1. dobil navodila na CDju, na katerem piše SLO NAVODILA (prej si rekel da jih ni) in
2. garancijski kartonček., ki pa po zakonu sploh ne rabi bit sploh priložen, saj je kot garancija veljaven račun, razen, v primeru, da se na garancijski kartonček oz. knjižico vpiše datum nakupa in prodajalčevi podatki. Preberi si zakon o zaščiti potrošnikov, predvsem tisti del, kjer piše o napakah naprave.

Raje priznaj da si garmin fan in da ti je namen popljuvati igo, ker ne zmoreš pritisniti tistih par tipk v slovenskem jeziku.
Če pa ti misliš da povprečen človek rabi najti hišne številke v največjih vukoj*binah pa se žal motiš. Večina tega NE ZAHTEVA.

1. Navodil za IGO GPS navigacijo v slovenščini ni(CD kjer piše SLO navodila na njem pa zapečena angleška, niso SLO navodila)!
Tista navodila, ki so pa niso za navigacijo ampak za ostale stvari.

Če ima Tuš za reaktivce bo pa pač plačal še enega prevajalca ali pa naj plačuje kazen inšpektorju kot jo moram jaz, če kakšno malenkost zagrešim in v kolikor ta teden navodil ne dobim bom sam vse skupaj poslal inšpektorju-Tuš se ne bo več norca delal iz kupcev enako tudi za posodobitve, ki bi mi kot kupcu morale pripadati pa jih ni.)

Tudi to, da bi bila navodila samo na CDju ni ravno fer do kupcev saj jih je še več kot ogromno, ki računalnika sploh nima-naprava je pa najbolj zanimiva ravno za upokojence, ki bi hodili po Sloveniji in okolici na izlete-tudi sam sem jo kupil tudi zato, da se bosta naša dva lahko brez skrbi peljala v neznano-pa se žal ne bosta mogla, ker so zanič karte pa še navodil ni.

2. Uradnega veljavnega garancijskega kartončka, kjer bi pisalo 24 mesecev garancije ni in če bodo začele zadeve crkavat bo servis gluh, da je nekdo v nekem katalogu napisal 24 mesecev garancije(tako kot je običajno bodo rekli tiskarska napaka ali kakšen podoben brezvezen izgovor in bodo same težave, ki so že sedaj(nedosegljivost emaila, neodgovarjanja na vprašanja,...) pa se zadeve sploh še niso začele kvarit).

V testu tudi pišeš, da je treba zadevo nujno posodobit, da je zasilo uporabna.
Mi poveš kje naj dobimo posodobitve??????????????????????????

Na uradni strani jih žal ne moremo dobiti, ker napiše, da imamo demo napravo(kot bi kupili nov računalnik z winsi a jih ne bi mogli posodabljati)???

Sam servis nima svoje strani, po mailu je pa odgovor:
----- Original Message -----
From: "Mail Delivery Subsystem" <MAILER-DAEMON@md2.t-2.net>
To: <mirel@siol.net>
Subject: Returned mail: Service unavailable

Ko napravo priključim na računalnik mi jo sploh ne zazna-ustreznega gonilnika nisem našel nikjer pa sem pregledal cel kup IGOtovih internetnih strani.
O kakšnih posodobljenih kartah lahko samo sanjaš in me res zanima, kje si jih našel ti?

3. Nisem pa nikakršen Garmin fan-mene zanima predvsem koliko je zadeva zares uporabna.
To se tudi lepo vidi, ko sem celo sam odprl to temo in IGOta predvsem hvalil, ker je po prebranem boljši in cenejši od Garmina-žal pa se je po nakupu pokazalo zakaj je tako(nima uporabnega zemljevida, nima na voljo posodobitev, nima SLO navodil, zelo vprašljiva je garancija,...)

Garmina 250W sem imel samo par dni na testiranju in sem za foro rekel, da grem pogledat, kje je živel Drnovšek-vtipkam Zaplana 5 oz. 6 in me je pripeljal točno do Drnovškove hiše.
Ta ubogi IGO pa ni sposoben najti hiš niti v 50krat večjih krajih!!!

Kot sem že zgoraj napisal v svojem precej bolj pošteno napisanem testu(tvoj je navadna plačana reklama) je sama naprava boljša od Garmina(le lepše srebrne barve bi lahko bila), ker ima več funkcij in nastavitev, čeprav bi si sam želel predvsem še tega, da bi bilo možno podatke iz nje prenašati preko bluetootha na računalnik(tudi GPS signal) pa dobrodošla bi bila kakšna igra kot je tetris in morda še FM sprejemnik ter FM oddajnik, da bi lahko tudi na radiu poslušal mp3je iz naprave.

Ampak GPS sprejemnik JE PA VSAJ ZA MOJE POJME RAVNO TISTA NAPRAVA, KI TE MORA PRIPELJATI V IN IZ VSAKE VUKOJEBINE in ravno zato jo rabim-da grem v BTC je ne rabim!

Tukaj pa je žal IGO zaradi res obupnih kart neuporaben in ima vsaj 50% slabši zemljevid od Adriaroute 2, ki sem ga imel na Garminu, zares popolnoma neuporaben je tudi za motoriste, kolesarje in pohodnike.

Kjub temu, da nekdo zgoraj trdi, da sta Adriaroute in TIS enaka pa moram povedati, da je tudi Adriaroute 2 proti TISu še vedno občutno slabši saj recimo v TISU je vrisana naša hiša in celo garaža v AR 2 tega ni so pa vse okoliške ceste in steze, v IGOtu pa praktično sploh ni cele vasi ;(

Skratka, če rabite napravo, ki vas bo znala peljati v vsako vukojebino in bo zlahka razumljiva tudi 70.letnikom potem kupite Garmina z Adriaroute 2-dobili boste tudi možnost uradnih posodobitev preko interneta, naprava bo zelo uporabna tudi za kolesarje in pohodnike.
Velika prednost Garmina je tudi v tem, da na internetu zanj dobite pomoči kolikor hočete, ravno tako dodatne karte pa uporabnih torbic, nastavkov za motor, kolo,....

Če pa vam zgornje ni pomembno in rabite predvsem priročen mp3 predvajalnik pa foto in divx predvajalnik ter prostoročno napravo za avto pa kupite IGOta-s tem, da žal nimate tukaj nobenih novih posodobitev na voljo, papirji so pa taki, da z njimi ne pričakujte popravila v primeru okvare ali pa bo šlo vsaj precej živcev.

Zame ta naprava, ki sem jo kupil samo zaradi navigacije v glavnem po Sloveniji, ni vredna niti pol svojega denarja in upam, da mi jo bo uspelo prodati naprej za toliko kot sem po nepotrebnem vrgel zanjo za ta test-moram pa prej dobiti še navodila in uradno garancijo, da me kupec ne bo imel za nategovalca ko mu zadeve ne bodo hoteli popravit.

Proti Igotu nimam prav nič in ga zaradi mene lahko kupite saj je za marsikaj uporaben, vendar nikakor ga ne kupite zaradi navigacije po Sloveniji ali Hrvaški oz. Balkanu.
Ob nakupu pa OBVEZNO ZAHTEVAJTE URADEN IN POTRJEN GARANCIJSKI LIST, kjer bo pisalo 24 mesecev garancije in kdo je odgovoren za servis in OBVEZNO zahtevajte prava SLO navodila.

Lp

Nazadnje urejeno:

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik kamen pravi:
Pokritost ex-yu cone vendar avgusta pridejo nove mape Teleatlasa in se pobirajo z iGO strani
Lepo, če bi res avgusta prišle nove karte(žal v to zelo dvomim)

Ampak kako boš pa pobiral nove karte z IGOtove strani, če se pa sploh ne moreš registrirati, ker pri registraciji napiše, da imaš DEMO napravo???

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Bomo videli kaj se bo zgodilo, ko bodo iGo-jeve karte na ravni Adriarouta, vsi lastniki Garminov bodo veselo prodajali svoje naprave, vendar komu???

To pa bo kdaj?
Leta 2015 ali prej?
Pri Garminu AR2 je že sedaj zelo zadovoljivo vse pokrito in do leta 2015(ko bo morda Igo konkurenčen) bo itak potreben nakup vsaj ene nove GPS naprave, tako, da ni skrbi kam bodo z Garmini tisti, ki jih imajo-tudi sam bom raje nekaj deset evrov dodal in nabavil Garmina, ker mi je bistven zemljevid ne pa precej brezvezna in v bistvu neuporabna krama zraven (filmov prav gotovo ne bom gledal saj imam zato računalnik in dvd predvajalnik, za slike in mp3je imam pa telefon oz. avtoradio), prostoročnega telefoniranja pa tudi ne rabim saj imam lepo mnogo bolj uporabno slušalko in mikrofon.

Rabim samo GPS in res odličen zemljevid le tega pa žal IGO nima in je samo zato zanič, če bi imel zemljevid kot se spodobi bi pa seveda rekel, da je Garmin sranje proti njemu, tako je pa ravno obratno!

GPSfreak

Pripravnik
11. apr 2008
35
0
6
Vidim, da si res totalno odšel in izlil ves gnev. Jaz pa sem jih lepo poklical-beseda ni konj in dobil vsa pojasnila od res prijaznega gospoda, ki se na zadevo resnično spozna in mi je pojasnil vse kar sem želel pa še več!
Ne razumem vsega tvojega blebetanja in res se moraš vprašati če ni problem v tebi in ne tam kjer ga hočeš najti ti!
Jaz takoj odkupim ta GPS od tebe in te rešim "muk"?!?
cool-1.gif

GPSfreak

Pripravnik
11. apr 2008
35
0
6
Pa še nekaj, če bi dobro pregledal uradno stran iGO bi videl, da oni dajajo posodobitve samo za tiste, ki so kupili samo njihovo kartico s programom, če pa izbereš katerokoli napravo te napotijo k prodajalcu te naprave in on ti bo dal posodobitve - poskusi?!?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik J05 pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Zdaj si že priznal da si:
1. dobil navodila na CDju, na katerem piše SLO NAVODILA (prej si rekel da jih ni) in
2. garancijski kartonček., ki pa po zakonu sploh ne rabi bit sploh priložen, saj je kot garancija veljaven račun, razen, v primeru, da se na garancijski kartonček oz. knjižico vpiše datum nakupa in prodajalčevi podatki. Preberi si zakon o zaščiti potrošnikov, predvsem tisti del, kjer piše o napakah naprave.

Raje priznaj da si garmin fan in da ti je namen popljuvati igo, ker ne zmoreš pritisniti tistih par tipk v slovenskem jeziku.
Če pa ti misliš da povprečen človek rabi najti hišne številke v največjih vukoj*binah pa se žal motiš. Večina tega NE ZAHTEVA.

1. Navodil za IGO GPS navigacijo v slovenščini ni(CD kjer piše SLO navodila na njem pa zapečena angleška, niso SLO navodila)!
Tista navodila, ki so pa niso za navigacijo ampak za ostale stvari.

Če ima Tuš za reaktivce bo pa pač plačal še enega prevajalca ali pa naj plačuje kazen inšpektorju kot jo moram jaz, če kakšno malenkost zagrešim in v kolikor ta teden navodil ne dobim bom sam vse skupaj poslal inšpektorju-Tuš se ne bo več norca delal iz kupcev enako tudi za posodobitve, ki bi mi kot kupcu morale pripadati pa jih ni.)

Tudi to, da bi bila navodila samo na CDju ni ravno fer do kupcev saj jih je še več kot ogromno, ki računalnika sploh nima-naprava je pa najbolj zanimiva ravno za upokojence, ki bi hodili po Sloveniji in okolici na izlete-tudi sam sem jo kupil tudi zato, da se bosta naša dva lahko brez skrbi peljala v neznano-pa se žal ne bosta mogla, ker so zanič karte pa še navodil ni.

2. Uradnega veljavnega garancijskega kartončka, kjer bi pisalo 24 mesecev garancije ni in če bodo začele zadeve crkavat bo servis gluh, da je nekdo v nekem katalogu napisal 24 mesecev garancije(tako kot je običajno bodo rekli tiskarska napaka ali kakšen podoben brezvezen izgovor in bodo same težave, ki so že sedaj(nedosegljivost emaila, neodgovarjanja na vprašanja,...) pa se zadeve sploh še niso začele kvarit).

V testu tudi pišeš, da je treba zadevo nujno posodobit, da je zasilo uporabna.
Mi poveš kje naj dobimo posodobitve??????????????????????????

Na uradni strani jih žal ne moremo dobiti, ker napiše, da imamo demo napravo(kot bi kupili nov računalnik z winsi a jih ne bi mogli posodabljati)???

Sam servis nima svoje strani, po mailu je pa odgovor:
----- Original Message -----
From: "Mail Delivery Subsystem" <MAILER-DAEMON@md2.t-2.net>
To: <mirel@siol.net>
Subject: Returned mail: Service unavailable

Ko napravo priključim na računalnik mi jo sploh ne zazna-ustreznega gonilnika nisem našel nikjer pa sem pregledal cel kup IGOtovih internetnih strani.
O kakšnih posodobljenih kartah lahko samo sanjaš in me res zanima, kje si jih našel ti?

3. Nisem pa nikakršen Garmin fan-mene zanima predvsem koliko je zadeva zares uporabna.
To se tudi lepo vidi, ko sem celo sam odprl to temo in IGOta predvsem hvalil, ker je po prebranem boljši in cenejši od Garmina-žal pa se je po nakupu pokazalo zakaj je tako(nima uporabnega zemljevida, nima na voljo posodobitev, nima SLO navodil, zelo vprašljiva je garancija,...)

Garmina 250W sem imel samo par dni na testiranju in sem za foro rekel, da grem pogledat, kje je živel Drnovšek-vtipkam Zaplana 5 oz. 6 in me je pripeljal točno do Drnovškove hiše.

Kot sem že zgoraj napisal v svojem precej bolj pošteno napisanem testu(tvoj je navadna plačana reklama) je sama naprava boljša od Garmina(le lepše srebrne barve bi lahko bila), ker ima več funkcij in nastavitev, čeprav bi si sam želel predvsem še tega, da bi bilo možno podatke iz nje prenašati preko bluetootha na računalnik(tudi GPS signal) pa dobrodošla bi bila kakšna igra kot je tetris in morda še FM sprejemnik ter FM oddajnik, da bi lahko tudi na radiu poslušal mp3je iz naprave.

Ampak GPS sprejemnik JE PA VSAJ ZA MOJE POJME RAVNO TISTA NAPRAVA, KI TE MORA PRIPELJATI V IN IZ VSAKE VUKOJEBINE in ravno zato jo rabim-da grem v BTC je ne rabim!

Tukaj pa je žal IGO zaradi res obupnih kart neuporaben in ima vsaj 50% slabši zemljevid od Adriaroute 2, ki sem ga imel na Garminu, zares popolnoma neuporaben je tudi za motoriste, kolesarje in pohodnike.

Kjub temu, da nekdo zgoraj trdi, da sta Adriaroute in TIS enaka pa moram povedati, da je tudi Adriaroute 2 proti TISu še vedno občutno slabši saj recimo v TISU je vrisana naša hiša in celo garaža v AR 2 tega ni so pa vse okoliške ceste in steze, v IGOtu pa praktično sploh ni cele vasi ;(

Skratka, če rabite napravo, ki vas bo znala peljati v vsako vukojebino in bo zlahka razumljiva tudi 70.letnikom potem kupite Garmina z Adriaroute 2-dobili boste tudi možnost uradnih posodobitev preko interneta, naprava bo zelo uporabna tudi za kolesarje in pohodnike.
Velika prednost Garmina je tudi v tem, da na internetu zanj dobite pomoči kolikor hočete, ravno tako dodatne karte pa uporabnih torbic, nastavkov za motor, kolo,....

Če pa vam zgornje ni pomembno in rabite predvsem priročen mp3 predvajalnik pa foto in divx predvajalnik ter prostoročno napravo za avto pa kupite IGOta-s tem, da žal nimate tukaj nobenih novih posodobitev na voljo, papirji so pa taki, da z njimi ne pričakujte popravila v primeru okvare ali pa bo šlo vsaj precej živcev.

Zame ta naprava, ki sem jo kupil samo zaradi navigacije v glavnem po Sloveniji, ni vredna niti pol svojega denarja in upam, da mi jo bo uspelo prodati naprej za toliko kot sem po nepotrebnem vrgel zanjo za ta test-moram pa prej dobiti še navodila in uradno garancijo, da me kupec ne bo imel za nategovalca ko mu zadeve ne bodo hoteli popravit.

Proti Igotu nimam prav nič in ga zaradi mene lahko kupite saj je za marsikaj uporaben, vendar nikakor ga ne kupite zaradi navigacije po Sloveniji ali Hrvaški oz. Balkanu.
Ob nakupu pa OBVEZNO ZAHTEVAJTE URADEN IN POTRJEN GARANCIJSKI LIST, kjer bo pisalo 24 mesecev garancije in kdo je odgovoren za servis in OBVEZNO zahtevajte prava SLO navodila.

Lp
Lepo po vrsti... po moje ti nimaš glih razčiščenih nekaterih pojmov in nonstop skačeš z neko inšpekcijo, pa sploh ne veš, kaj bi rad, poleg tega pa ne poznaš nobene zakonodaje in nobenih standardov.

gonilnike boš še en čas iskal, glede na to, da se vse WinCE naprave sinhronizirajo s PC s pomočjo programa ActiveSync. KLIK

2. Programska oprema je živa stvar, po nobeni zakonodaji za programsko delo ni potrebno priložiti navodil v slovenskem jeziku. Če doma nebi imel naloženih Windows XP ali Viste iz interneta, ampak bi ju kupil legalno v trgovini, bi vedel,da dobiš CD za inštalacijo, nalepko s serijsko številko, pa to je to.
Kupiš Adobe Photoshop, cena produkta je 800 EUR... zraven ni nobene knjige, niti navodil na CDju v PDF formatu. Pa upaš klicati inšpekcijo? Aja ne... tisto je računalnik, to pa je naprava, a?
aplauz.gif

[/QUOTE] Zanimivo. Moj dedek nima računalnika pa je praktično informacijsko nepismen, pa sem mu ravnokar za šalo dal napravo v roke pa je našel pot do Kranja, brez da bi mu karkoli pomagal. Vklopil sem edino navigacijo, da se je prižgal igo.

Citat:
pa se zadeve sploh še niso začele kvarit).
Se še niso začele kvariti? Zakaj bi se pa sploh morale začeti?
confused-1.gif
Sklepam da voziš VW golfa ali passata pa si pač vajen tega da nekaj preprosto mora crkniti. PNA naprave so preprosto taka zadeva da ne crkne pogosto. To niso telefoni ki bi jih metal na tla, stiskal v žep itd. v teh primerih pa itak obvelja servis, ne pa garancija.

Citat:
So ti že drugi odgovorili da velja za SD kartice, to kar imaš pa ti pa se posodobi preko uvoznika. Pač se nekaj zaletavaš pa ne poslušaš, pa so vedno vsi drugi krivi, samo ti ne.

Citat:
Kot sem že zgoraj napisal v svojem precej bolj pošteno napisanem testu(tvoj je navadna plačana reklama) je sama naprava boljša od Garmina
Sam se z navigacijami ukvarjam od 2003, ti pa si več kot očitno do sedaj videl samo Garmin 250W in tega iGO-ta. Test na Navigate.si ni bil in tudi ne bo plačan. Če bi bil, potem niti nebi opisal ohišja, ki pušča prstne odtise. Garmin in iGO programska oprema imata drugačne sisteme delovanja in so namenjeni drugim ljudem. Saj veš tisto... za mase in za klase.
Citat:
le lepše srebrne barve bi lahko bila
Stvar okusa. Črno ohišje je boljše za vožnjo ponoči, da te ne moti srebrna škatla oz. okvir ko se za teboj pelje avtomobil, zaslon pa je podnevi bolj kontrasten zaradi črnega ohišja.
Citat:
pa dobrodošla bi bila kakšna igra kot je tetris in morda še FM sprejemnik ter FM oddajnik, da bi lahko tudi na radiu poslušal mp3je iz naprave.
Za tak denar nima tega nobena naprava.

Citat:
Jaz delam kot poslovna oseba, kje je živel slovenski dalajlama in/ali vrač, mi je popolnoma vseeno. Povprečen slovenec rabi najti neko ulico v Ljubljani (recimo Mariborčan MalcomX je te dni iskal ameriško ambasado), ali recimo Letališče Dunaj, ker potuje preko luže, ali pa folk, ki gre na počitnice v terme, da jih najde ne glede na to ali so to zreče ali terme3000 ali .... To najdeš med POI točkami.
Nenazadnje v iGO je not tudi Ambrus. Ampak če nisi sposoben malce pogledati malce skozi okno, potem pač navigacije niso zate. Ne misli si, da je Garmin vsemogoči. Mojo hišo najde 150m stran, nekatera naselja, večja od zaplane pa niti približno nimajo not ulic in/ali hišnih številk. Bratrančeva hiša je pol kilometra stran od dejanske lokacije.
Kartografija slovenije se je začela delati šele pred kratkim. Nedolgo nazaj tudi garmin ni imel "celotne slovenije s številkami". Pa še zdaj je nima. To samo ti misliš, da jo ima. Ker naprave nisi poskusil dejansko na terenu. To je pač Slovenija in slovenska kartografija.

Citat:
Garmin v kartografijo ne vrisuje hiš. Prvi in do sedaj edini, ki to počne je iGO v verziji 2008.
smirk-1.gif

Citat:
Glede na to, da si iskal gonilnike za iGO, dvomim (realno), da si sposoben posodobiti garmina. Če misliš, da je to 10 sekund dela, se močno motiš. Pri iGO preprosto zamenjaš datoteke v mapi igo/maps, pri garminu pa se boš kar namučil, da jih boš spravil gor.

Kakpa

Zelenc'
15. apr 2008
9
0
1
Zanima me ali je kdo probal funkcijo TMC in ali sploh deluje. Kako?

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
TMC deluje v tujini čisto solidno. Garmin me je že peljal okrog zastojev na AC.
Ne smeš pa pričakovati, da bo to v naslednjih nekaj letih delovalo v Sloveniji...
frown-1.gif

Kakpa

Zelenc'
15. apr 2008
9
0
1
Pri tej napravi iGO-683 B mi funkcija TMC sumljivaj, ker ni videt priklopa za anteno_Od zadaj je priklop, samo mislim da za zunanjo GPS anteno. Razen če ima kakšno notrnjo anteno. In tudi v IGO-tu nisem našel nastavitev za TMC. Vem da stari IGO te funkcije ni imel različica 2006 plus pa mislim da bi jo naj imel, samo kje??

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sodelavec kupil tole zadevco pri Tušu in ga je vrnil že prvi dan. Crknil BT. CD ne dela. Odpira ga celo večnost! Na koncu obupa in se program zapre.

Zdaj so mu sicer poslali novega, v razgovoru o napaki so pa tako nakladali, da bi človek potreboval greznico, da bo toliko dreka notri spravil.

V primerjavi z Garminom 250W, iGO tudi zraven ne pride. Že res, da ima veliko več funkcij, ampak kaj mi pomaga raketa, če pa ni benza
grin1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Glejte, po sprobanih vsaj 10 različnih navigacijskih programov je IGO / Miomap program daaaleč na prvem mestu!
Kateri je na zadnjem? Garmin!!
1. Igo / miomap
2. Navigon
3. Maporama / Sygic drive
...
zadnje mesto :Garmin

Zakaj? Ker:
- zatikajoč program
- manjko funkcij
- grozen grafični prikaz
- manjko dodajanja vmesnih točk
- ...

In še o kartah: Kaj mislite da ima Garmin hišne številke dobro razporejene?? Daleč od tega! So kar nametane od 1 - ...
Kaj ti pomaga, če lahko vpišeš hišno številko, če pa je ko prispeš na cilj ni tam!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Čudno, da se tako zanič Garmin pojavlja na prvem mestu med navigacijskimi napravami?!
Si že videl katero koli drugo navigacijo ki bi ti jo v sloveniji kdo tiščal pod nos?
Garminu je v US prodaja padla. Ravnotako TomTom. TomTom je recimo iz 14% deleža v enem letu padel pod 9!
Garmin iz 21 na 12. V enem letu!

Še kaj?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.