Citat:
Uporabnik J05 pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Zdaj si že priznal da si:
1. dobil navodila na CDju, na katerem piše SLO NAVODILA (prej si rekel da jih ni) in
2. garancijski kartonček., ki pa po zakonu sploh ne rabi bit sploh priložen, saj je kot garancija veljaven račun, razen, v primeru, da se na garancijski kartonček oz. knjižico vpiše datum nakupa in prodajalčevi podatki. Preberi si zakon o zaščiti potrošnikov, predvsem tisti del, kjer piše o napakah naprave.
Raje priznaj da si garmin fan in da ti je namen popljuvati igo, ker ne zmoreš pritisniti tistih par tipk v slovenskem jeziku.
Če pa ti misliš da povprečen človek rabi najti hišne številke v največjih vukoj*binah pa se žal motiš. Večina tega NE ZAHTEVA.
1. Navodil za IGO GPS navigacijo v slovenščini ni(CD kjer piše SLO navodila na njem pa zapečena angleška, niso SLO navodila)!
Tista navodila, ki so pa niso za navigacijo ampak za ostale stvari.
Če ima Tuš za reaktivce bo pa pač plačal še enega prevajalca ali pa naj plačuje kazen inšpektorju kot jo moram jaz, če kakšno malenkost zagrešim in v kolikor ta teden navodil ne dobim bom sam vse skupaj poslal inšpektorju-Tuš se ne bo več norca delal iz kupcev enako tudi za posodobitve, ki bi mi kot kupcu morale pripadati pa jih ni.)
Tudi to, da bi bila navodila samo na CDju ni ravno fer do kupcev saj jih je še več kot ogromno, ki računalnika sploh nima-naprava je pa najbolj zanimiva ravno za upokojence, ki bi hodili po Sloveniji in okolici na izlete-tudi sam sem jo kupil tudi zato, da se bosta naša dva lahko brez skrbi peljala v neznano-pa se žal ne bosta mogla, ker so zanič karte pa še navodil ni.
2. Uradnega veljavnega garancijskega kartončka, kjer bi pisalo 24 mesecev garancije ni in če bodo začele zadeve crkavat bo servis gluh, da je nekdo v nekem katalogu napisal 24 mesecev garancije(tako kot je običajno bodo rekli tiskarska napaka ali kakšen podoben brezvezen izgovor in bodo same težave, ki so že sedaj(nedosegljivost emaila, neodgovarjanja na vprašanja,...) pa se zadeve sploh še niso začele kvarit).
V testu tudi pišeš, da je treba zadevo nujno posodobit, da je zasilo uporabna.
Mi poveš kje naj dobimo posodobitve??????????????????????????
Na uradni strani jih žal ne moremo dobiti, ker napiše, da imamo demo napravo(kot bi kupili nov računalnik z winsi a jih ne bi mogli posodabljati)???
Sam servis nima svoje strani, po mailu je pa odgovor:
----- Original Message -----
From: "Mail Delivery Subsystem" <MAILER-DAEMON@md2.t-2.net>
To: <mirel@siol.net>
Subject: Returned mail: Service unavailable
Ko napravo priključim na računalnik mi jo sploh ne zazna-ustreznega gonilnika nisem našel nikjer pa sem pregledal cel kup IGOtovih internetnih strani.
O kakšnih posodobljenih kartah lahko samo sanjaš in me res zanima, kje si jih našel ti?
3. Nisem pa nikakršen Garmin fan-mene zanima predvsem koliko je zadeva zares uporabna.
To se tudi lepo vidi, ko sem celo sam odprl to temo in IGOta predvsem hvalil, ker je po prebranem boljši in cenejši od Garmina-žal pa se je po nakupu pokazalo zakaj je tako(nima uporabnega zemljevida, nima na voljo posodobitev, nima SLO navodil, zelo vprašljiva je garancija,...)
Garmina 250W sem imel samo par dni na testiranju in sem za foro rekel, da grem pogledat, kje je živel Drnovšek-vtipkam Zaplana 5 oz. 6 in me je pripeljal točno do Drnovškove hiše.
Ta ubogi IGO pa ni sposoben najti hiš niti v 50krat večjih krajih!!!
Kot sem že zgoraj napisal v svojem precej bolj pošteno napisanem testu(tvoj je navadna plačana reklama) je sama naprava boljša od Garmina(le lepše srebrne barve bi lahko bila), ker ima več funkcij in nastavitev, čeprav bi si sam želel predvsem še tega, da bi bilo možno podatke iz nje prenašati preko bluetootha na računalnik(tudi GPS signal) pa dobrodošla bi bila kakšna igra kot je tetris in morda še FM sprejemnik ter FM oddajnik, da bi lahko tudi na radiu poslušal mp3je iz naprave.
Ampak GPS sprejemnik JE PA VSAJ ZA MOJE POJME RAVNO TISTA NAPRAVA, KI TE MORA PRIPELJATI V IN IZ VSAKE VUKOJEBINE in ravno zato jo rabim-da grem v BTC je ne rabim!
Tukaj pa je žal IGO zaradi res obupnih kart neuporaben in ima vsaj 50% slabši zemljevid od Adriaroute 2, ki sem ga imel na Garminu, zares popolnoma neuporaben je tudi za motoriste, kolesarje in pohodnike.
Kjub temu, da nekdo zgoraj trdi, da sta Adriaroute in TIS enaka pa moram povedati, da je tudi Adriaroute 2 proti TISu še vedno občutno slabši saj recimo v TISU je vrisana naša hiša in celo garaža v AR 2 tega ni so pa vse okoliške ceste in steze, v IGOtu pa praktično sploh ni cele vasi ;(
Skratka, če rabite napravo, ki vas bo znala peljati v vsako vukojebino in bo zlahka razumljiva tudi 70.letnikom potem kupite Garmina z Adriaroute 2-dobili boste tudi možnost uradnih posodobitev preko interneta, naprava bo zelo uporabna tudi za kolesarje in pohodnike.
Velika prednost Garmina je tudi v tem, da na internetu zanj dobite pomoči kolikor hočete, ravno tako dodatne karte pa uporabnih torbic, nastavkov za motor, kolo,....
Če pa vam zgornje ni pomembno in rabite predvsem priročen mp3 predvajalnik pa foto in divx predvajalnik ter prostoročno napravo za avto pa kupite IGOta-s tem, da žal nimate tukaj nobenih novih posodobitev na voljo, papirji so pa taki, da z njimi ne pričakujte popravila v primeru okvare ali pa bo šlo vsaj precej živcev.
Zame ta naprava, ki sem jo kupil samo zaradi navigacije v glavnem po Sloveniji, ni vredna niti pol svojega denarja in upam, da mi jo bo uspelo prodati naprej za toliko kot sem po nepotrebnem vrgel zanjo za ta test-moram pa prej dobiti še navodila in uradno garancijo, da me kupec ne bo imel za nategovalca ko mu zadeve ne bodo hoteli popravit.
Proti Igotu nimam prav nič in ga zaradi mene lahko kupite saj je za marsikaj uporaben, vendar nikakor ga ne kupite zaradi navigacije po Sloveniji ali Hrvaški oz. Balkanu.
Ob nakupu pa OBVEZNO ZAHTEVAJTE URADEN IN POTRJEN GARANCIJSKI LIST, kjer bo pisalo 24 mesecev garancije in kdo je odgovoren za servis in OBVEZNO zahtevajte prava SLO navodila.
Lp