iGO-683 B ali je vreden nakupa?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:
Sam sicer nimam te naprave, ampak na strani: http://pc.enakupi.com/GPS-navigacija-GPS-iGO-683B-navigacijski-sistem-pr-19302.html tud prodajajo tole GPS napravco in imajo v opisu napisano tudi sledeče:

"GPS avto navigacija iGo 683B omogoča namestitev katerekoli navigacijske mape - Tom Tom, Mio Map, Navigon mape."

Iz tega lahko sklepam, da se potem da nalagati tudi mape drugih proizvajalcev, ali pač vseeno ne, kot nekateri pravite? Sicer nimajo navedeno, da naj bi se dalo tudi Garmin mape nalagati, piše pa da omogoča namestitev katerekoli navigacijske mape. Je kdo že uspel dejansko sprobati, ali deluje z drugimi mapami?

A je kdo že probal namestiti na napravico še karkoli drugega kot I-Go?

Potem funkcionionira verjetno kot nek dlančnik, ki je zapakiran v ohišje ali kako?

Hvala in LP,
M.

I

Izbrisan uporabnik #488

No Garminovih kart in programa ne moreš namestiti na ta operacijski sistem.

Še odgovor glede TISove karte.

Firma Monolit izdeluje digitalne vektorske karte in zalaga tako proizvajalca TISa kakor tudi proizvajalca Adriaroute... Karte so tako identične. Razen tega pa se mi zdi, da je Monolit prodal svojo karto tudi firmi Navteq, ki je Slovenijo vključila 100% v mapi City Navigator 2008 (ne pa tudi iskanje po vseh številkah).

Zakaj konkurenca ne odkupi map ne bi vedel, morda je v ozadju kakšna ekskluzivna pogodba, ker je npr. Teleatlas delal sam karto Slovenije na terenu...

Lipa

Zelenc'
18. sep 2007
17
0
1
Ali lahko kakšen lastnik pogleda katere karte so priložene. Na dlančniku se da pogledat pod Zemljevidi katere verzije kart so naložene, npr Slovenija 2007.10 [071116], je zadnja karta Slovenije.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No Garminovih kart in programa ne moreš namestiti na ta operacijski sistem.

Še odgovor glede TISove karte.

Firma Monolit izdeluje digitalne vektorske karte in zalaga tako proizvajalca TISa kakor tudi proizvajalca Adriaroute... Karte so tako identične. Razen tega pa se mi zdi, da je Monolit prodal svojo karto tudi firmi Navteq, ki je Slovenijo vključila 100% v mapi City Navigator 2008 (ne pa tudi iskanje po vseh številkah).

Zakaj konkurenca ne odkupi map ne bi vedel, morda je v ozadju kakšna ekskluzivna pogodba, ker je npr. Teleatlas delal sam karto Slovenije na terenu...

Kaj pa TomTom? To mi je bolj pomembno...

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Lipa pravi:
Ali lahko kakšen lastnik pogleda katere karte so priložene. Na dlančniku se da pogledat pod Zemljevidi katere verzije kart so naložene, npr Slovenija 2007.10 [071116], je zadnja karta Slovenije.
Mape se nahajajo na 2GB kartici, software je iGO 2006 verzija 05/2007.
Mape so pa malce stare:
Albanija 070724
Andorra 070730
Avstrija 060407 (ja, dobro sem napisal)
Belgija 070730
Belorusija 070724
Bolgarija 070815
BIH 070810
Češka 060407
Črna Gora 070815
Danska 070724
Estonija 070724
Finska 070730
Francija 060407
Grčija 070814
Hrvaška 070814
Irska 070724
Italija 070814
Latvija 070724
Luksemburg 070730
Madžarska 070815
Makedonija 2006.04 060926
Makedonija (še enkrat) 2007.07 070724
confused-1.gif

Moldavija 070724
Nemčija 060926
Nizozemska 070724
Norveška 060407
Poljska 070815
Portugal 070724
Romunija 070810
Rusija 070824
San Marino 060407
Slovaška 070815
Slovenija 070726
Srbija 070815
Španija 060407
Švedska 070730
Švica 070724
Turčija 070815
Ukrajina 070815
Velika Britanija+ 070726

Nosilec je tog, zelo močan, malo čudno je edino vpetje.. zaslon kvaliteten, se ga vidi tudi ob močnejšem soncu...bom pa danes naredil še nekaj testov z njim, med drugim "trpežnost" baterije, itd... napisal cel review pa ga objavim.

LP

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
No, sej to mi je jasno, da s I-Go programom ne moreš laufat kart od katere druge firme, ampak me glede na operacijski sistem napravice možno inštalirati tudi npr. TT ali pa kak drug splošen program za dlančnike.

menda se da tomtom, navigon

Lahko kdo to proba? Mene tudi zanima tale gps, vendar samo če se da gor še druge programe.

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Apachi a bi se morda dalo naložiti na to napravico tudi kakšno enostavno igrico(npr. tetris in kaj podobnega)?

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik GPSfreak pravi:
Jaz sem dobil CD z vsemi SLO navodili in gonilnikom, ki pa ga ne potrebuješ za XP-je saj je že notri ta pravi. Po mojem pokliči uvoznika pa ti jih bodo še enkrat poslali.
Z IGO registracijo in posodabljanjem je pa itaq tako, da na njihovi strani dobiš vse to le, če si kupil samo program in ne skupaj z napravo! Če si kupil paket dobiš vse skupaj pri uvozniku - sem že preveril in so mi to potrdili in pojasnili, da kreirajo mailing listo tako, da ti pošljejo posodobitve, ko jih dobijo skupaj z navodili za inštalacijo brezplačno. Le sporočit jim moraš tvo e-mail naslov!
Jest sm ful zadovoln z mašino in jih grem kupit še en par za "naprej" - k jih bo zihr zmankal.
Na policah imajo pa sam ovitke zato, ker jim ful kradejo (sej veš, da so majhni) ne pa zarad inšpektorja?!?
Karte so pa u nulo, vedno pa bodo Garmin feni in pa IGO feni.
Bravo TUŠ-u za to akcijo!!!

Vedno bolj se mi dozdeva, da v TUŠu niso zadaj zato, ker bi jih kradli ampak zato, ker z njimi nekaj mutijo in se bojijo inšpektorja, ki bi jih precej oglobil.

Zraven ni SLOnavodil, zraven ni garancijskega lista in kdo je serviser-vse to je čista kršitev pravil.

Posodobitve bi morale biti lepo javno dostopne, če jim pišeš na tisti email dobiš nazaj: ----- Original Message -----
From: "Mail Delivery Subsystem" <MAILER-DAEMON@md2.t-2.net>
To: <mirel@siol.net>
Subject: Returned mail: Service unavailable

Naprava je sicer precej dobra, karte za Slovenijo pa obupne.

Če bi še enkrat kupoval, te naprave zaradi zelo slabih zemljevidov ne bi več kupil, sedaj bom pa poskusil dobiti kakšne posodobitve in če jih v kratkem ne bom dobil bom pa vse skupaj prodal in nabavil Garmina z Adriaroute.

Nisem pa fen nikogar, iščem samo najboljšo napravo s čim boljšimi zemljevidi(predvsem Slovenije) za čim manj denarja.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Zato se pa najprej pozanima...
Na tem forumu smo verjetno že taužntkrat povedal, da ima Igo slabe slo karte.
Adriaroute je dosti boljša mapa za slo, samo kaj ko so tudi tu problemi!

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Saj sem se dobro pozanimal ampak sem pričakoval slabše karte(tako recimo nekaj procentov recimo do 15% slabše, ne pa obupne vsaj pol slabše in recimo za kolesarjenje po neznanih področjih sploh povsem neuporabne).

Druga stvar, ki me moti pa je nezmožnost uradnega posodabljanja, brez SLO navodil, uradne garancije,...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Kaj je to sploh zaeena firma? Mi je malo čudno, da če malo poguglam najdem to napravo samo v slo trgovinah oz. na forumih

Drugače pa probaj gor dat navigon mn6 in če bo delal ok, potem imaš možnost da uporabljaš slo karto, ki je verjetno na ravni adriaroute.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Khm.... no daj... še 20x napiši da nisi dobil navodil pa garancijske kartice. Le daj.. si že smešen
smile-1.gif

Garancijska kartica je tudi zraven, nenazadnje pa kartica... niti ne piše v nobenem zakonu da mora biti zraven pri produktu. Zadosti je račun.
Kar se pa tiče navodil so pa na CDju.
299758-DSC_2699.JPG

Priponke

• 299758-DSC_2699.JPG
    299758-DSC_2699.JPG
    74,4 KB · Ogledi: 230

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Zdaj si že priznal da si:
1. dobil navodila na CDju, na katerem piše SLO NAVODILA (prej si rekel da jih ni) in
2. garancijski kartonček., ki pa po zakonu sploh ne rabi bit sploh priložen, saj je kot garancija veljaven račun, razen, v primeru, da se na garancijski kartonček oz. knjižico vpiše datum nakupa in prodajalčevi podatki. Preberi si zakon o zaščiti potrošnikov, predvsem tisti del, kjer piše o napakah naprave.
Po ZPV napravo lahko vrneš v trgovino, ker si napravo kupil, pa morajo oni poiskati pooblaščeni servis na lastne stroške.

To kar si ti dal na rapishare je eno, na CDju pa se nahaja tudi datoteka SLOnavodilaGPS.pdf kjer imaš več kot odlično napisano vse o navigacijski napravi. Od pomena posamične tipke pa vse do tega, kako se navigira. In vse skupaj je daleč nad ravnom Garmina 250. Pa poleg tega je še v BARVAH, za tiste, ki črno-belo ne vidijo OK.

Raje priznaj da si garmin fan in da ti je namen popljuvati igo, ker ne zmoreš pritisniti tistih par tipk v slovenskem jeziku.
Če pa ti misliš da povprečen človek rabi najti hišne številke v največjih vukoj*binah pa se žal motiš. Večina tega NE ZAHTEVA.
Poznam pa marsikoga ki raje uporablja iGO s to kartografijo, kot pa Garmina in njihove kartografije.

torej?

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Se popolnoma strinjam s teboj Apachi, vsak pismen slovenec bo, ko bo prišel v določeno manjše naselje, ki ga iGo-jeve karte ne pokrivajo po številkah, vprašal za naslov, če ga bo iskal! Kar se pa tiče delovanja po mestih pa samo eno: odlično!
Bomo videli kaj se bo zgodilo, ko bodo iGo-jeve karte na ravni Adriarouta, vsi lastniki Garminov bodo veselo prodajali svoje naprave, vendar komu??? Pred dnevi sem iGo naložil sodelavcu tu na Nizozemskem, ki je pred tem uporabljal TT. Ker je nergal o tem, kako dolgo mu njegov TT potrebuje, da se poveže s sateliti in da večkrat zmrzne med ruto, sem se mu ponudil, da mu dam iGo na probo. Naslednji dan je že hotel imeti iGo tudi za sebe in je nad njegovim delovanjem nadvse navdušen.

Sicer pa, ljubitelji Garminov, pokažite mi eno Garminovo navigacijo, ki je tako navigacija, naprava za prostoročno telefoniranje in predvajalnik filmov v enem..., seveda za 189€!!! Da vas vidimo heroji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.